אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

איזה יין הכי טעים?

בלי עפיצות, טאנינים ושאר מונחים מקצועיים, נתנו למאות אנשים לטעום 20 יינות ישראליים חדשים ולענות על השאלה הבסיסית והחשובה מכולן: מה הכי טעים לכם? התוצאות מפתיעות

13.09.2015, 10:12 | גלי וולוצקי

מדי שנה בשנה מתמלאים מוספי החג בכתבות יין מלאות מושגים שכמעט איש אינו מבין: מעפיצות לטאנינים, מטופוגרפיות לתסיסות. השנה החלטנו לוותר עליהם ולתת לקהל להחליט איזה יין הוא הכי אוהב. בלי יותר מדי מונחים מקצועיים, פשוט לצאת לרחוב, לתת לאנשים שאינם בהכרח בני סמכא בתחום היינות לטעום ולשאול אותם את השאלה הבסיסית אך החשובה ביותר בכל הנוגע לאוכל ולשתייה: איזה יין הוא הטעים מכולם? מה הכי נעים לכם בפה?

כדי לגבש ולערוך את הטעימות נעזרנו באשת היין רוני ססלוב, שאירחה אותנו בחנות "טייסטינג רום" בשרונה מרקט, שבה מתקן המאפשר למזוג כמות מדודה של יין לטעימה. הזמנו את העוברים והשבים לטעום יינות ישראלים שיצאו לשוק בשנה האחרונה ולבחור את היינות שאהבו.

מאות משתתפים טעמו יותר מ־20 יינות שונים שהקפדנו שיהיו זמינים יחסית לציבור הרחב, כלומר כאלו שאפשר למצוא בסופרמרקטים ובחנויות היין. היינות הגיעו מיקבים גדולים ומיקבי בוטיק, ומחיריהם ממוצעים - לא נטעמו יינות שחשבנו שהם יקרים מדי. הטועמים בחרו את היינות שהכי אהבו, והתוצאה היתה בלתי צפויה: חלק מהיקבים הגדולים בארץ מצאו את עצמם מחוץ לרשימה, ודווקא יקבי בוטיק פחות מוכרים הצליחו לנחול הצלחה מרשימה. כי כשטועמים בלי להתחשב בתווית, מצפות הפתעות.

 טעימות יין בטייסטינג רום, צילום: אוראל כהן טעימות יין בטייסטינג רום | צילום: אוראל כהן  טעימות יין בטייסטינג רום, צילום: אוראל כהן

האדומים הכי אהובים

1. המערה 2011, יקב המערה

 

מה זה: יין הדגל של יקב הבוטיק של יקבי בנימינה, בלנד בסגנון בורדו של ענבי קברנה סוביניון (70%), מרלו (26%) ופטי ורדו (4%). צבעו ארגמן על סף השחור־אטום, והוא מדיף ניחוחות של פרי בשל, בשר וזפת.

מחיר: 230 שקל.

דבר הקהל: "נהדר", "מעניין", "יין שכיף להביא במתנה", "אבא של אשתי יאהב את זה, הוא אוהב יין".

אנחנו אומרות: זהו אמנם היין היקר ביותר בטעימה, אבל הוא לא זכה לאהדת הקהל בגלל המחיר. זהו יין בעל גוף עשיר ומלא שמתפתח עם כל לגימה, ויש לו חמיצות טובה שמחזיקה את כל העושר הזה. זה באמת הבקבוק הנכון להביא למישהו שמבין ביין, ויידע להעריך את הסכום הלא פעוט שהשקעתם בו, בטח כשמדובר ביין ישראלי.

2. שורש אדום 2013, יקב צרעה

 

מה זה: בלנד של ענבי קברנה סוביניון (46%), סירה (43%) ופטי ורדו (11%). צבעו סגול עמוק ויש לו ארומות של פטל שחור, דובדבן, שזיף בשל, קקאו, מנטה וציפורן.

מחיר: 130 שקל.

דבר הקהל: "יין שאקח איתי בכיף לארוחה עם חברות", "הוא לא מפוצץ מדי כמו יינות אחרים", "יין מושלם ללוות ארוחה".

אנחנו אומרות: היקב ממשיך את הקו האלגנטי שלו ומציע גם הפעם יין נהדר עם גוף מלא ורך וטעם שנשאר זמן ממושך ולא נעלם מיד. הוא נעים בפה, ולמרות העושר שלו - אינו כבד. הוא קצת יקר, ויתאים בעיקר למי שמוכן להשקיע ביין שלו.

3. פטי ורדו 2012 מסדרת לגאסי, יקב טפרברג

מה זה: חלק מסדרת הדגל של היקב, יין שעשוי 100% ענבי פטי ורדו. צבעו ארגמן עמוק והוא עשיר בניחוחות שזיף שחור ונוכחות מודגשת של עץ.

מחיר: 170 שקל.

דבר הקהל: "יינות כאלה בדיוק אני אוהב", "יש לו נוכחות", "יין עשיר מאוד", "ממש אפשר ללעוס אותו".

אנחנו אומרות: בזמן האחרון יש דיבור חיובי על יקב טפרברג, ולא סתם. היקב משפר בעקביות את רמת היינות שלו ומצליח לבלוט ומסתבר שגם לקלוע לטעם הקהל. זהו יין בסגנון שאהוב מאוד על הקהל הישראלי - מפוצץ בטעמי פרי, ולמרות מחירו הגבוה נותן את ההרגשה שמקבלים בתמורה גם "הרבה" יין. הבקבוק מהודר מאוד, אולי אפילו קצת צעקני, מה שהופך אותו למתנה מושלמת לחובבי הבלינג בלינג.

4. סירה 2011, יקב אבשלום

מה זה: בלנד של ענבי סירה (85%) וקברנה סוביניון (15%). בעל צבע סגול עמוק יפהפה האופייני לסירה וארומות

של דובדבן שחור, וניל, קרמל, תות עץ שחור, שוקולד מריר ופלפל שחור.

מחיר: 109 שקל.

דבר הקהל: "יין מדליק", "טעמים מיוחדים", "יין לא שגרתי", "כיף לשתות אותו".

אנחנו אומרות: יין ישראלי מאוד, עם הרבה פרי שחור וקצת ירקרקות ברקע. יין של יקב בוטיק קטן ולא מוכר יחסית, שחובבי יינות ישמחו להתוודע אליו.

5. מרלו 2011, יקב עמק האלה

מה זה: בלנד של ענבי מרלו (85%), קברנה פרנק (10%) ופטי ורדו (5%). צבע סגול ארגמני עמוק, ארומות דומיננטיות של פרי שחור, תות עץ ופלפל שחור.

מחיר: 109 שקל.

דבר הקהל: "זה מרלו, נכון? אני אוהב מרלו", "יין מעניין", "נעים בפה".

אנחנו אומרות: יין עם הרבה טעמי שוקולד וקצת מנטה שיתחבב בקלות על החך של רוב האנשים.

6. מלבק 2012, יקב ירדן רמת הגולן

 

מה זה: עשוי 100% ענבי מלבק, עם ניחוחות של פירות אדומים ושחורים בשלים, טבק ותה.

מחיר: 135 שקל.

דבר הקהל: "יין עשיר", "טעים", "נראה שיתאים ליד הבשר ביום העצמאות".

אנחנו אומרות: חשבנו שיקב רמת הגולן הוא חביב הקהל והופתענו מכך שהוא אמנם נכנס לעשירייה הפותחת, אבל לא לאחד המקומות הראשונים. כמו כל יינות היקב גם כאן מדובר בעבודה סופר־מקצועית, יין עם טעמי העץ החביבים על הקהל המקומי. המחיר, לטעמנו, מופרז.

הלבנים הכי אהובים

1. פינו גריג'יו 2014, יקב לוריא

 

מה זה: עשוי 100% ענבי פינו גריג'יו. יין זהוב בהיר, מלא בניחוחות פומלה, גויאבה, אשכולית, פסיפלורה ואגס.

מחיר: 89 שקל.

דבר הקהל: "יין כייפי"," יש לו ריח נהדר", "מאוד טעים".

אנחנו אומרות: משמח לראות שיין של יקב בוטיק לא מאוד מוכר גבר על יינות של יקבים גדולים ומוכרים והשתחל למקום הראשון בדירוג הלבנים. יופי של יין, שיהיה מהנה גם עבור חובבי יין רציניים וגם עבור מי שלא שותה לעתים קרובות.

2. גוורצטרמינר מרום הגליל 2014, יקבי כרמל

מה זה: יין חצי יבש מ־100% ענבי גוורצטרמינר. צבעו זהוב ירקרק והוא ארומטי ועשיר, עם ניחוחות טרופיים של ליצ'י, ורדים וחבושים.

מחיר: 65 שקל.

דבר הקהל: "יין מתקתק, אבל לא יותר מדי", "הוא משאיר טעם נעים", "יהיה מעולה עם המנות הראשונות".

אנחנו אומרות: יין חצי יבש הוא תמיד פתרון מצוין למי שפחות מורגל בשתייה, אבל במקרה הזה לא מדובר בפשרה אלא פשוט ביין מצוין שיעשה את העבודה גם ליד מגש הגבינות בסוף הארוחה. המחיר שלו הופך אותו לאחת הקניות הטובות שתוכלו לעשות לשולחן החג.

 , צילום: אוראל כהן צילום: אוראל כהן  , צילום: אוראל כהן

3. אלגריה 2014, יקב מורלי

מה זה: בלנד של ענבי גוורצטרמינר (70%) ופרנץ' קולומברד (30%). יין חצי יבש, עם צבע זהוב וארומות של אננס, אפרסק, לימון, גויאבה, וניל וסברס.

מחיר: 79 שקל.

דבר הקהל: "נהדר", "הוא כמו סלט פירות רענן".

אנחנו אומרות: יין שהוא חגיגה לאף ולפה, עם מתיקות עדינה וטעם שנשאר בפה לזמן ארוך ומענג. יין שכדאי להביא למארחים אם הם בקטע של יקבי בוטיק.

4. סוביניון בלאן 2014, יקב פלטר

מה זה: עשוי 100% ענבי סוביניון בלאן. צבעו זהבהב בהיר, עם ארומות של אשכולית, אגוז מוסקט, קיווי ופריחת יסמין.

מחיר: 70 שקל.

דבר הקהל: "בדיוק מה שמתחשק לשתות בשרב", "יש לו ריחות מעניינים".

אנחנו אומרות: סוביניון בלאן כהלכתו - חד, פריך ומרענן, עם חמיצות טובה וסיומת של תפוח ירוק. גם המחיר מצוין.

תגיות