אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הישראלית שקורצת לאפל: UMake תקודם ביחד עם האייפד הבא

הישראלית שקורצת לאפל: UMake תקודם ביחד עם האייפד הבא

באירוע חשיפת מוצרי אפל החדשים הודגמו שתי אפליקציות שפותחו בישראל - AutoCAD 360 של אוטודסק ו-Umake, אותה פיתח סטארט-אפ קטן שמושך תשומת לב רבה ממשקיעי צמרת. שני היישומים מציגים פתרונות יצירתיים לבניית עצמים בתלת ממד

16.09.2015, 08:57 | אסף גלעד
סמנכ"ל השיווק של אפל, פיל שילר, הציג בשבוע שעבר שתי אפליקציות ישראליות במסגרת השקת האייפד פרו, הטאבלט הענק שאמור להתחרות בסרפס פרו של מיקרוסופט עם מסך מגודל, מקלדת נתיקה וסטיילוס בשם Pencil. לאחר שפירט את מעלותיו של המכשיר, עבר שילר להצגת אפליקציות ממולצות על ידי אפל - מתוכן שתיים ישראליות.

קראו עוד בכלכליסט

הראשונה היא אפליקציית UMake של אביתר מאיר ואריק ספיר שמאפשרת לשרטט באמצעות הסטיילוס מודלים תלת ממדיים והשניה - AutoCAD 360 של אוטודוסק שפותחה בארץ ומאפשרת לבצע שרטוטים מקצועיים של עצמים תלת ממדיים באמצעות אייפון, אייפד ומחשבי מקבוק. למעשה, UMake הישראלית היתה האפליקציה העצמאית היחידה שהוצגה על הבמה, בעוד שאר האפליקציות השתייכו לתאגידי ענק כגון מיקרוסופט, אדובי ואוטודסק. למעשה, שני מייסדי UMake היו שותפים בעברם גם לפיתוח האפליקציה של אוטודסק, כאשר עוד עבדו במרכז הפיתוח של בארץ.

שרטוט ב-Umake תוך שימוש ב-iPencil שרטוט ב-Umake תוך שימוש ב-iPencil שרטוט ב-Umake תוך שימוש ב-iPencil

מאיר וספיר היו העובדים השכירים הראשונים של ויז'ואל טאו, חברה ישראלית שפיתחה מנוע שרטוט מקוון על גבי הרשת, שנמכרה ב-2009 לאוטודסק ב-25 מיליון דולר. מאז המכירה גדל מרכז הפיתוח של אוטודסק בישראל פי עשר וכיום הוא מעסיק 120 איש בארבע קומות במגדל רוטשילד 22, מעל משרדי פייסבוק בישראל. מלבד פיתוח תוכנות שרטוט מקוונות, מפתחים במרכז הישראלי של אוטודסק גם תוכנה לפיתוח עצמים להדפסה בתלת ממד.

ההמלצה של שילר במסגרת השקה עולמית היא אירוע נדיר לחברת סטארט-אפ ישראלית; אפל לקדם את UMake (שנמצאת בגרסת בטא) בחנויות האפליקציות שלה עם השקת האייפד פרו בנובמבר.

מחשב האייפד פרו מחשב האייפד פרו מחשב האייפד פרו

את אפליקציית UMake פיתחו מאיר וספיר בשנה שעברה, לאחר שעזבו את אוטודסק. הרעיון היה לבנות אפליקציה שתאפשר לשרטט באופן ידני ובאמצעות סטיילוס אובייקטים תלת ממדיים בפלטפורמות מובייל. ביומייק מתגאים בזמן שרטוט קצר יותר מאשר באפלקציות מתחרות בכדי להגיע למודל. בכדי לשרטט מודל תלת מימדי, כל מה שנדרש הוא להציב משטח וירטואלי, להוציא ממנו ניצב ולשרטט סביבו מכונית או ספה תוך הזזת המשטח באמצעות כף היד. משימה דומה אפשרית באפליקציות מתחרות רק באמצעות עכבר ושימוש במגוון של פונקציות, משימה שאורכת זמן רב יותר. למרות שהשימוש בעכבר הפך לנורמה בשלושים השנה האחרונות, מאיר, מומחה ותיק לגרפיקה ממוחשבת מספר ל"כלכליסט" כי הסטיילוס הומצא עוד בשנות השישים ונכנס לשימוש עם תוכנות שרטוט כבר אז אך לא זכה להצלחה. "אנחנו רוצים לחזור לחוויה הטבעית יותר לגוף, אבל בצורה מודרנית ומותחכמת הרבה יותר", הסביר.

מושכת משקיעי צמרת

יומייק היא בוגרת מאיץ הסטארט-אפים Upwest של גיל בן ארצי ושולי גלילי בעמק הסיליקון, במסגרתו נפגשו עם חברות המתמחות בעיצוב ממשקי משתמש כגון אפל, ביטס (שנמכרה לאפל), גוגל ונייקי. האפליקציה בגרסת הבטא צברה פופולריות בקרב מעצבים תעשיתיים ומעצבי רכב בארה"ב ובעקבות הביקור שם, גייסו השניים סיבוב סיד משני משקיעי צמרת.

הראשון הוא בריאן מק'קלנדון, לשעבר מנהל יחידת המפות של גוגל, מפתח גוגל Earth ומי שניהל את רכישת Waze ב-1.1 מיליארד דולר, שגוייס לאחרונה לאובר בכדי לנהל את פיתוח הרכב האוטונומי שלה. השני הוא ג'ושוע שכטר, מייסד רשת התיוג החברתית del.icio.us, ומשקיע סדרתי שבין השקעותיו נמנות אטסי שהונפקה ומייקרבוט שנמכרה לסטרטסיס הישראלית. בעקבות הגיוס, מחפשת יומייק שני עובדים נוספים. 

תגיות