אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מסתמנת פשרה בבקשה לייצוגית: כיל תעדכן בדוחות על קרטל האשלג צילום: נמרוד גליקמן

מסתמנת פשרה בבקשה לייצוגית: כיל תעדכן בדוחות על קרטל האשלג

לפי ההסכם, תעדכן כיל על כל שינוי מהותי בשוק האשלג הגולמי, לרבות שינויים בשיווק משותף או מיזוגים בין שחקנים עיקריים שעשוי להשפיע לדעתה על המחירים והתחרות בשוק האשלג

16.09.2015, 08:54 | זוהר שחר לוי

הסכם פשרה הוגש בשבוע שעבר לבית המשפט המחוזי בתל אביב במסגרת תביעה ייצוגית שהוגשה נגד כיל לפני כשנתיים ועסקה באי דיוקים בדו"חותיה הכספיים של החברה והוערכה בכ-3 מיליארד שקל. שופט המחוזי בתל אביב, חאלד כבוב, לא דחה על הסף את הסכם הפשרה, שלא מספק פיצוי לקבוצה, והורה לפרסמו בציבור בטרם יאשר אותו.

קראו עוד בכלכליסט

מדובר בבקשה לתביעה ייצוגית שהוגשה נגד כיל באוגוסט 2013 על ידי חברת קידוחי סי אף איי בע"מ ובאמצעות עוה"ד יצחק אבירם ושחר בן מאיר. בתביעה שהוערכה בין 2.9 מיליארד שקל לבין 3.25 מיליארד שקל נטען כי כיל הטעתה במכוון ולא גילתה את דבר היותה צד לקרטל בשוק האשלג.

סטפן בורגס, צילום: עמית שעל סטפן בורגס | צילום: עמית שעל סטפן בורגס, צילום: עמית שעל

לפי התביעה, כיל לא גילתה במכוון כי מחיר המוצר העיקרי שלה והמשפיע ביותר על רווחיה והכנסותיה, האשלג, "אינו נקבע בתנאי שוק חופשי אלא בשל מנגנוני תיאום והתאמת מחירים שמשפיעים מלאכותית על מחירו".

לאחר שנתיים של דיונים במחלקה הכלכלית בבית המשפט המחוזי בתל אביב, הגישו הצדדים הסכם פשרה שהושג ביניהם. לפי ההסכם, בקשת האישור לתביעה ייצוגית תאושר באופן חלקי, במובן זה שכיל תערוך שינוי באופן עריכת הדו"ח הרבעוני והתקופתי שלה כך שזה יכלול הערות לגבי האשלג.

עוד לפי ההסכם, גם בדו"חות השנתיים ובדיווחים עתידיים, תעדכן כיל על כל שינוי מהותי בשוק האשלג הגולמי, לרבות שינויים בשיווק משותף או מיזוגים בין שחקנים עיקריים שעשוי להשפיע לדעתה על המחירים והתחרות בשוק האשלג".

הגמול לחברה התובעת, כך לפי ההסכם, יעמוד על 50 אלף דולר ואילו שכר הטרחה לבאי כוחה של החברה יעמוד על 250 אלף דולר. ההסכם לא קובע כל פיצוי כספי לחברי הקבוצה, מי שנפגע לכאורה מאי דיוקים בדיווחיה של כיל. הסכם הפשרה מאפשר לחברי הקבוצה להגיש התנגדות לבית המשפט. בנוסף, כל אדם הנמנה על הקבוצה רשאי להגיש לבית המשפט הודעת פרישה לפיה אינו מעוניין להיכלל בה.

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
איזו דרף יפה לקבל מיליון ש"ח
הגילוי לא מוסיף מידע מעבר למה שכולם יודעים. עורכי הדין והחברה התובעת יקבלו 300 אלף דולר - יותר ממיליון ש"ח בלי להתאמץ יותר מדי. הטענה שכיל התאימה פעולותיה בהתאם למה שהקרטל קבע - וגם זה לא חוקי - לא נדונה. אין פיצוי למשקיעים וגם לא יהיה. כיל תהיה מוגנת מתביעות עתידיות כי התביעה נגדה תדחה. כמה נפלא!
אני רק הערה , תל אביב  |  20.09.15
1.
בישראל הקרטלים חוגגים,למה?
איירין ברקוביץ' – לא בישראל...אנחנו יכולם לנצח בקרב אחרון זה את הפשע המאורגן.... בארה"ב נלחמה גיבורה בשם איירין ברקוביץ', למען נפגעי חומרים מסרטנים של חברת ענק שנתמכה בגורמי ממשל. איירין זכתה בגדול, אנשי העיירה שחלו בסרטן זכו לפיצוי במיליוני שקלים, הלוחמת הפכה לדמות מופת של עשיית צדק במשפט, ואנו כולנו זכינו לראות גם סרט הוליוודי בכיכובה של ג'וליה רוברטס. מתי דבר כזה יקרה בישראל? והכי אין בישראל מספיק עוולות, כדי שהצדק יזרח? בישראל יש עוולות רבות ודומות, אבל אין מי שישמע אותן, כי מערכת המשפט חולה: א. שערי המשפט נעולים כיום על ידי אגרות משפט, שכל מי שנגרם לו עוול עצום ורב לא יוכל לשלם את האחוז המתבקש ממנו מיד בתחילת המשפט. ב. ועוד, אין בישראל מושבעים במשפט - כדי שהציבור יעשה את הצדק ולא כמה שכירים העוטים גלימה שחורה. חיסול תשלובת פיקנטי זו דוגמא מאלפת ששום ז'אן דארק, ברקוביץ' או גיבור קרבות ידוע ברשויות המס, הלא הוא משה בדש, לא יכול היה למנוע. אוסם תנובה ואחרים חברו יחד על ראשו של משה בדש כדי לחסל את תשלובת פיקנטי שלו בשל תחרות בה פתח על מחירי הבמבה. הוא האמין בשופטים, והם קנו את השופטת ורדה אלשיך – שהייתה ממונה בלעדית במשך כ- 15 שנה על פירוק חברות. היא קיבלה כמובן את התיק ומינתה לחברות מפרק שנשמע להוראותיה עד לחיסולן. השופטת זכתה לבעל כה חכם, שבגיל 80 לערך מונה לדירקטור באוסם ועוד חברות במשק, וזוכה למאות אלפי שקלים - והמבין יבין. כדי לתקן את העוול במשפט בשיתוף בעלי ההון (אוסם) והשלטון (השופטת) הוא הגיש תביעה במיליארד שקלים, ושם נעצר. הוא נדרש לשלם אגרת משפט של 1.25%, דהיינו 12,500,000 ₪, בקשתו לפטור מאגרה או לדחייתה – לא נתקבלה. הוא ערער לבית המשפט העליון וגם שם לא פתחו לו שער. התביעה - שהייתה בוודאי מעניינת כל אדם בישראל - נזרקה מכל המדרגות, ושופטים סגרו שורות למען שופטת רודפת בצע כמותם. דבר כזה לא היה קורה במשפט עם מושבעים, הם היו מגלים עניין בטענות של משה בדש, ואף היו שואלים: כמה הרוויחה אוסם משליטתה המוחלטת בחטיף הבמבה? כמה מיליארדים היא גזלה מפיהם של תינוקות? וכמה התקשו אמהות צעירות לשלם על הבמבה של אוסם, כאשר פיקנטי מכרה אותה במחיר הפחות פי 10 מזו של אוסם? וכך היו פוסקים המושבעים: כמידת הרווחים שעשתה אוסם, כך הם יחייבו אותה לשלם פיצויים עונשיים לפיקנטי. הם לא היו משאירים את הרווח אצל המעוול אלא מעבירים אותו לקורבן. כך עושים צדק וגם נקמה במעוול הגדול – ומידה תחת מידה. אנו מרבים לראות סרטים ההוליוודיים, לכן איננו יודעים ששיטת המושבעים איננה שייכת רק לארה"ב, אלא לכל המעצמות הנאורות, כמו: קנדה, בריטניה, אוסטרליה, בלגיה, שבדיה, צרפת, נורבגיה, ואפילו בדרום קוריאה, ביפן, ובהונג קונג אימצו אותה. שם מובטח לאזרח לא רק צדק חברתי אלא גם שגיבורים כמו בורוקוביץ ובדש יזכו לצדק ורבים יהנו מזה: תינוקות וגם אימהות, בשל תחרות אמתית והוזלה ביוקר המחייה לכולם.
נוית מולד , ירושלים  |  16.09.15