אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביהמ"ש: לקיים סיבוב התמחרות נוסף על דירתו של יוסף גרינפלד במגדלי אקירוב צילום: עמית שעל

ביהמ"ש: לקיים סיבוב התמחרות נוסף על דירתו של יוסף גרינפלד במגדלי אקירוב

מחיר הדירה של גרינפלד, מבעלי השליטה בקבוצת קרדן שנקלע להליכי פשיטת רגל, הוערך על ידי שמאי ב-6.1 מיליון שקל, אך בהליך ההתמחרות ההצעה הגבוהה ביותר עמדה על 5.8 מיליון שקל בלבד - פער שלטענת השופט מצדיק התמחרות נוספת

16.09.2015, 10:04 | זוהר שחר לוי
שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב, איתן אורנשטיין, הורה על קיום התמחרות חדשה על אחת מ-3 דירותיו של יוסף גרינפלד במגדלי אקירוב בתל אביב במסגרת הליכי פשיטת הרגל שמתנהלים נגדו על ידי הבנקים לאור חוב של 350 מיליון שקל.

קראו עוד בכלכליסט

גרינפלד, מבעלי השליטה בקבוצת קרדן, נקלע להליכי פשיטת רגל מאז חודש מרץ, אז פנה בנק לאומי לבית המשפט וביקש להכריז עליו פושט רגל לאור חוב כלפיו שנאמד ב-110.3 מיליון שקל. זמן קצר לאחר מכן, פנה גם בנק אגוד בבקשה להצטרף להליך, זאת לאור התחייבויות כלפיו העומדת על 27.5 מיליון שקל, בעיקר לטובת 3 דירות שברשותו של גרינפלד במגדלי היוקרה אקירוב בתל אביב.

בית המשפט הפריד בין ההליך של בנק אגוד לבין זה של בנק לאומי ומינה בעניינו של גרינפלד מנהל מיוחד. באי כוחו של גרינפלד, עוה"ד דר' יעקב וינרוט ועמית חדד, ניסו להגיע להסדר נושים בעניינו אולם הדבר לא צלח.

מגדלי אקירוב. ההצעה הזוכה היתה נמוכה ב-250 אלף שקל מהערכת השמאי, צילום: עמית שעל מגדלי אקירוב. ההצעה הזוכה היתה נמוכה ב-250 אלף שקל מהערכת השמאי | צילום: עמית שעל מגדלי אקירוב. ההצעה הזוכה היתה נמוכה ב-250 אלף שקל מהערכת השמאי, צילום: עמית שעל

ביולי האחרון הורה השופט אורנשטיין על מימוש אחת הדירות לטובת בנק איגוד ועל מינויו של עו"ד ישראל בכר כמי שיפעל למימושה ככונס הנכסים. חוות דעת של שמאי העריכה את הדירה בסכום של 6.1 מיליון שקל. הכונס פרסם הזמנה להציע הצעות לרכישת הדירה. בסופו של יום התקיימה התמחרות בין שתי הצעות שהגישו קרן קידרון ואורן ודוריס פלד. בסופה של ההתמחרות הייתה הצעתה של קידרון שהציעה 5.8 מיליון שקל - הגבוהה ביותר. יש לציין, בטרם קיומה של ההתמחרות הוגשה למשרדו של כונס הנכסים הצעה נוספת של בני הזוג צ'ארלס וחווה פינק שביקשו לרכוש את הדירה בתמורה ל-6 מיליון שקל (שלא במסגרת ההתמחרות, זש"ל).

בשל העובדה כי הצעתה של קרן קידרון הייתה נמוכה מהארכת השמאי ביקש ממנה כונס הנכסים לשפר את הצעתה אולם היא סירבה, אך המציעים הנוספים – פלד- השוו את הצעתם ל-6 מיליון שקל. על רקע האירועים הללו ביקש עו"ד בכר לקיים התמחרות נוספת בהקדם. כל הצדדים המעורבים, ובהם גם המנהל המיוחד מטעם בנק לאומי, הסכימו לקיומה של התמחרות נוספת, פרט לקידרון שהתנגדה. לגרסתה, משעה שהסתיימה ההתמחרות והצעתה הייתה הגבוה ביותר, יש להכיר בזכייתה בדירה. עוד נטן, כי הפער בין שתי ההצעות זניח ואינו מצדיק את הפרת כללי ההתמחרות וניהולה התקין.

השופט אורנשטיין כתב בהחלטתו כי יש לקיים התמחרות נוספת, "יכבד בית המשפט את כללי ההתמחרות ובהעדר טעמים עניינים ייטה לאשר את המכר למציע שהצעתו הגבוהה ביותר. עם זאת, אין בהצעה במסגרת ההתמחרות משום 'סוף פסוק'". השופט ציין כי הצעת קידרון נמוכה ב-250 אלף שקל מהערכת השמאי "שהוא פער ניכר שיש בו כדי טעם להורות על קיום התמחרות חדשה".

תגיות