אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סקיי רוכשת 50% מגסטטנרטק לפי שווי של 130 מיליון שקל צילום: אלי אטיאס

בלעדי לכלכליסט

סקיי רוכשת 50% מגסטטנרטק לפי שווי של 130 מיליון שקל

חברת מכונות הצילום והמדפסות הוותיקה, המייצגת את גסטטנר העולמית בישראל, נרכשה רק לפני כעשר שנים במיליונים בודדים. אחד מבעלי החברה מוכר את כל 33% מניותיו תמורת 40 מיליון שקל, השניים הנותרים ימכרו 15% וישמרו על אופציה למכירה עתידית

21.09.2015, 05:49 | גולן חזני

קרן סקיי רוכשת את השליטה בחברת שירותי המדפסות גסטטנרטק, הנציגה של גסטטנר העולמית בישראל, עוד בטרם החלה בגיוס הקרן השלישית שלה בהיקף של 200 מיליון דולר. ל"כלכליסט" נודע כי סקיי תרכוש 50% ממניות גסטטנר מידי שלושת השותפים בחברה - איתן הוד, שמעון מרקוביץ ושרגא הפטלר - לפי שווי של כ־130 מיליון שקל. השלושה היו מנהלים בחברה ורכשו אותה מידי RICOH הבינלאומית לפני כעשר שנים תמורת מיליוני דולרים בודדים.

הוד, מרקוביץ והפטלר החזיקו כל אחד בשליש ממניות גסטטנרטק, שכאמור מייצגת את מותג גסטטנר בישראל. הוד, מנכ"ל החברה, מוכר את כל אחזקותיו ויקבל כ־40 מיליון שקל, ואילו שני שותפיו ימכרו יחד 15% וישמרו אופציה לאקזיט עתידי.

מנהלי קרן סקיי מימין צבי יוכמן וניר דגן, צילום: אלי אטיאס מנהלי קרן סקיי מימין צבי יוכמן וניר דגן | צילום: אלי אטיאס מנהלי קרן סקיי מימין צבי יוכמן וניר דגן, צילום: אלי אטיאס

נמצאים בארץ מ־1931

גסטטנרטק היא חברה ותיקה העוסקת במכירה ובהשכרה של מכונות צילום מסמכים, מדפסות ומכשירי פקסימיליה. היא נחשבת לאחת משלוש הגדולות בשוק הישראלי עם חברות מפעיל ויזמקו. החברה הוקמה באנגליה ב־1881 ע"י דוד גסטטנר היהודי יליד הונגריה, שהקים באנגליה את מכונת השכפול הראשונה לצורך הפקת מסמכים עסקיים. הסניף הישראלי נפתח ב־1931 ועבר כמה גלגולי בעלויות.

החברה מוכרת לבתי עסק את מכונת הצילום ומלווה אותם בכל תקופת השימוש. השירות נעשה במודלים שונים, בין שבמנוי חודשי או שנתי ובין שבתשלום עבור כל שירות בנפרד. מטה החברה נמצא בתל אביב והיא מעסיקה 160 עובדים.

נשארים במיד־מרקט

סקיי מתכוונת להרחיב כעת את הפעילות של גסטטנרטק גם לתחום המחשוב, ובמקביל לנסות לרכוש פעילויות נוספות ולהגדיל את רמת ההכנסות שלה. גסטטנרטק היא חברה פרטית, אולם מנתונים שהגיעו ל"כלכליסט" עולה כי ההכנסות השנתיות שלה עומדות על 120–130 מיליון שקל, EBITDA (רווח בניכוי פחת, הפחתות והוצאות מימון) בהיקף של 25 מיליון שקל ורווח נקי של 10–12 מיליון שקל בשנה.

העסקה הקודמת שביצעה קרן סקיי היתה רכישת חברת הפטריות מרינה פטריות הגליל מידי קרן קדמה תמורת 120 מיליון שקל לפני כחצי שנה. כפי שפורסם ב"כלכליסט", סקיי המנוהלת על ידי צבי יוכמן וניר דגן יוצאת לגיוס של קרן שלישית בהיקף של 150–200 מיליון דולר.

מנהלי הקרן החליטו גם הפעם על גיוס לא גדול, מאחר שבכוונתם להישאר בפלח העסקאות בהיקף של 10–20 מיליון דולר.

הקרנות הבינלאומיות אייפקס ופרמירה והקרנות הישראליות הגדולות פימי (800 מיליון דולר), פורטיסימו (450 מיליון דולר) וטנא (300 מיליון דולר) מדלגות על עסקאות בנפח כזה ומתמקדות בחברות גדולות יותר. מדובר בחברות מיד־מרקט בישראל, שהתחרות על רכישתן קטנה. סקיי מעוניינת להימנע מהתחרות הגוברת על העסקאות הגדולות ולהמשיך באסטרטגיית ההשקעות הנוכחית שלה.

תגיות