אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מאיר שטרית - בין המועמדים לתפקיד דירקטור בבנק דיסקונט צילום: עמית שעל

מאיר שטרית - בין המועמדים לתפקיד דירקטור בבנק דיסקונט

שר האוצר לשעבר פרש בדצמבר האחרון מהחיים הפוליטים לאחר כ-41 שנה. שכרו יעמוד על 95 אלף שקל ברוטו בשנה ו-3,660 שקל לכל ישיבה

24.09.2015, 14:34 | תומר ורון
הוועדה הציבורית לבחירת דירקטורים בבנק דיסקונט פרסמה היום (ה') את שמות המועמדים המומלצים על ידה לכהן בדירקטוריון בנק דיסקונט. בין השמות מופיע מאיר שטרית, שר האוצר לשעבר וח"כ הכנסת לשעבר. שטרית פרש בדצמבר האחרון מהחיים הפוליטים לאחר כ-41 שנה.

קראו עוד בכלכליסט

מלבד שטרית גם היו"ר, יוסי בכר, יעמוד לבחירה לאחר שמסיים את כהונותו. בכר מכהן כיו"ר דיסקונט מאז ינואר 2010 והיה אמור לעלות לבחירה מחודשת בתחילת השנה הנוכחית אך בעקבות החילופים המסיביים בדירקטוריון הבנק שארעו בסוף השנה שעברה אישר לו המפקח על הבנקים להמשיך לכהן עד אוקטובר 2015. מלבד בכר, גם הדירקטורים אלי גונן וריצ'י רוברטס יתמודדו לתפקיד מחדש. בתוך כך, גם יודפת הראל בוכריס, מנכ"לית לשעבר של טמרס ואשר אלחיאני מופיעים ברשימה שפרסמה הועדה הציבורית. מתוך חמשת השמות תידרש האסיפה הכללית של בעלי מניות דיסקונט לבחור ארבעה שיכהנו בדירקטוריון הבנק. האסיפה צפויה להתכנס בחודש אוקטובר-נובמבר.

לפי חוק הבנקאות ותיקון מראני, מועמדים לדירקטוריון בבנק ללא גרעין שליטה נבחרים בידי ועדה ציבורית בראשות שופטת בית המשפט העליון בדימוס אילה פרוקצ'יה. בוועדה חברים הח"כ לשעבר חיים אורון ופרופ' יצחק בן ישראל שהחליף בועדה את דרור שטרום – שעומד היום בראש ועדת קידום התחרות במערכת הפיננסית. כמו כן חברים בועדה שני דירקטורים חיצוניים – יהלי שפי ואילן כהן . מנגנון בחירת דירקטורים על ידי ועדה ציבורית נבנה לבנקים שבהם אין גרעין שליטה וזאת במטרה למנוע מבעלי מניות בבנקים אלו מלהשיג שליטה בפועל בדירקטוריון הבנק מבלי שקיבלו היתר לכך מבנק ישראל. כיום בנקים כאלו הם בנק לאומי ובנק דיסקונט שפועל כך מאז דצמבר 2013.

מאיר שטרית, צילום: אלכס קולומויסקי מאיר שטרית | צילום: אלכס קולומויסקי מאיר שטרית, צילום: אלכס קולומויסקי

הוועדה תמליץ על מספר מועמדים הגדול באחד ממספר המשרות המתפנה ובנוסף כל בעל מניות שמחזיק מעל ל־2.5% ממניות הבנק יכול להמליץ על מועמד נוסף. כך, מתוך הרשימה הסופית שתגובש (דירקטורים המומלצים על ידי הוועדה הציבורית ודירקטורים המומלצים על ידי בעלי המניות) ייבחרו הדירקטורים שיזכו למרב הקולות באסיפה הכללית של בעלי המניות בבנק.

דירקטורים במערכת הבנקאית זכאים לגמול השנתי המרבי הקבוע בחוק החברות - סכום של 95 אלף בשנה ו-3,660 שקל לכל ישיבה בה הם משתתפים או 127 אלף שקל וגמול של 4,880 שקל אם הדירקטור מוגדר בעל מומחיות פיננסית. על פי הוראתו האחרונה של דודו זקן, המפקח על הבנקים לשעבר, יו"ר דירקטוריון לא יוכל לקבל בונוסים או מענקים אלא רק שכר קבוע. כך, בין אם בכר ייבחר מחדש ובין אם יו"ר דירקטוריון אחר, הוא לא יוכל לקבל תגמול משתנה.

תגיות

14 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
ביזיון !!! יד לוחצת יד-הון שלטון
לועדה הזו הגיעו המון מועמדים ראויים עם השכלה פיננסית וניסיון רב שנים במערכת הבנקאית ומחוצה לה. וראו זה פלא הם לא נבחרו ומאיר שטרית כן נבחר . הועדה הזו אמורה להיות מקצועית ונטולת אינטרסים ובפועל מוכיחה בדיוק ההפך. היכן בנק ישראל ? היכן מבקר המדינה ?
אזרחית  |  09.10.15
לכל התגובות