אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אחרי שהשקיעה 7 מיליארד דולר - של מקפיאה את חיפושי הנפט באלסקה צילום: איי אף פי

אחרי שהשקיעה 7 מיליארד דולר - של מקפיאה את חיפושי הנפט באלסקה

חברת הנפט הגדולה באירופה עוצרת את החיפושים בים הארקטי, לאחר שמאמציה לאתר כמות משמעותית של גז או נפט העלו חרס. זהו ניצחון גדול לתנועות איכות הסביבה שנאבקו במשך שנים נגד הקידוחים באלסקה

28.09.2015, 12:11 | בלומברג

חברת האנרגיה של (Royal Dutch Shell) תעצור את חיפושי הנפט באלסקה לאחר שהשקיעה 7 מיליארד דולר לחיפוש כמויות משמעותיות של גז או נפט בבאר באלסקה, אך ללא הצלחה.

קראו עוד בכלכליסט

"זוהי בפירוש תוצאה מאכזבת", אמר היום (שני) בהצהרה מרטין אודום, ראש חטיבת חיפושים והפקה ביבשת אמריקה לאחר שהחיפושים העלו חרס. החברה אמרה כי תחדל מחיפושי אפשרויות קידוח ימי באלסקה לעתיד הנראה לעין.

אסדת הקידוח של חברת של באלסקה, צילום: US Coast Guard אסדת הקידוח של חברת של באלסקה | צילום: US Coast Guard אסדת הקידוח של חברת של באלסקה, צילום: US Coast Guard

חברת הנפט הגדולה באירופה חיפשה מקורות באלסקה שלדבריה אמורות להיות גדולות פי 10 מהנפט והגז שהופק עד כה בים הצפוני. ההחלטה לקדוח בים הארקטי הייתה שנויה במחלוקת ונתקלה בהתנגדות עזה מצד קבוצות לשמירה על איכות הסביבה כגון גרינפיס, שפעיליה עלו והשתלטו על אסדות הקידוח של החברה במקום.

של וחברות אחרות מצמצמות את ההוצאות לאחר שמחירי הנפט צנחו בכ-50% בשנה האחרונה על רקע עודף ההיצע הגלובלי. היכן שנתגלו סימנים המעידים על הימצאותם של מאגרי נפט וגז באתר הקידוח של החברה בימת צ'וקי, הרי שממצאים אלו לא היו משמעותיים דיים כדי להצדיק את המשך הפעילות. כך על פי דברי החברה. של תסתום את הבאר ותעזוב את האתר.

רויאל דאץ רויאל דאץ' של | צילום: בלומברג רויאל דאץ

על פי תוכניות החברה, הקידוחים במקום היו אמורים לארוך כשנתיים החל מיולי. החברה ביקשה לחדש את המאמצים במקום שהוקפאו ב-2012 כאשר איבדה את אסדת הקידוח המרכזית שלה במקום. בנוסף נקנסה החברה בגין הפרות חוקי איכות הסביבה וזיהום אוויר. החברה האנגלו-הולנדית גילתה לראשונה נפט וגז באזור בסוף שנות ה-80.

למרות הנאמר ממשיכה של לראות פוטנציאל במקום וההחלטה שלא לקדוח עוד באתר "משקפת את התוצאות המאכזבות ואת העלויות הגבוהות של הפרויקט וכן את האתגרים ואת האקלים הרגולטורי שאינו ניתן לצפייה", נאמר בהצהרת החברה.

תגיות