אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בוטל צו המניעה הזמני שאסר על טפר ודג'לדטי לבצע פעולות בגרינסטון צילום: אוראל כהן

בוטל צו המניעה הזמני שאסר על טפר ודג'לדטי לבצע פעולות בגרינסטון

בפסה"ד כתב השופט חאלד כבוב כי התרשם מעדותו של בעל השליטה גדי טפר וכי השתכנע כי השניים רכשו את החברה בתום לב מנאמן החברה

29.09.2015, 12:59 | שירות כלכליסט

בית המשפט המחוזי בת"א החליט לבטל את צו המניעה הזמני נגד בעלי השליטה בגרינסטון, גדי טפר וניסים דג'לדטי, שאסר עליהם לבצע פעולות בחברה. צו המניעה ניתן כחלק מתביעה שהוגשה נגד טפר ודג'לדטי על ידי אולטרה אקוויטי - בניסיון לבטל את מכירת גרינסטון לשניים והחזרת החברה למצבה טרום המכירה.

קראו עוד בכלכליסט

בפסה"ד חייב השופט חאלד כבוב את אולטרה אקוויטי בתשלום הוצאות משפט לגרינסטון של 15 אלף שקל. כבוב הוסיף כי התרשם מעדותו של גדי טפר וכי השתכנע כי השניים רכשו את החברה בתום לב מנאמן החברה, ועל כן קבע בין השאר כי עומדת לזכותם טענת הגנת השוק וכי מאזן הנוחות נוטה באופן מובהק לטובתם.

טפר ודג'לדטי רכשו את השליטה בגרינסטון באמצע יוני תמורת 7 מיליון שקל מאולטרה אקוויטי, שבאותה עת נשלטה על ידי אפסווינג של ירון ייני. מאז, בית המשפט הכשיר הפיכה בשליטה בחברה – שהוענקה למאיר גורביץ, שהצליח להשתלט על הדירקטוריון ומאז לבצע שורה של פעולות לבצר את שליטתו בחברה (בהם החלפת עורכי דין, חשבונות בנק, מורשי חתימה וכדומה).

מנכ"ל גרינסטון, גדי טפר, מסר בעקבות פסק הדין: "לצערי נקלענו למאבק כוחות ואינטרסים בחברת אולטרה אקוויטי, אשר פגע בפעילות גרינסטון בעבר והוביל מלכתחילה להוצאת גרינסטון למכירה באמצעות נאמן. בית המשפט הכיר בכך שהרכישה נעשתה בתום לב, ועל כן הסיר את צויי המניעה ואיפשר למעשה את פיתוח והגדלת הפעילות של החברות בקבוצה, לאחר כחודשיים בהם הושעתה הפעילות בקבוצה.

ניסים דג ניסים דג'לדטי | צילום: אוראל כהן ניסים דג

אחד המהלכים של גורביץ היה לפנות לטפר ודג'לדטי ולהודיע להם כי המכירה של גרינסטון מבוטלת וכי עליהם להחזיר את החברה באותו מצב בו רכשו אותה. טפר ודג'לדטי דחו את הדרישה, מה שהוביל לפנייתו הנוכחית של גורביץ לבית המשפט. גורביץ קיבל רוח גבית משמעותית מרשות ניירות ערך, שהציגה עמדה בפני החברה לפיה מכירת השליטה בגרינסטון לא אושרה בהליך תקין.

כמו כן, לאחרונה הרשיע בית המשפט את דג'לדטי בשורה שחל עבירות פליליות - קשירת קשר לפשע, זיוף בנסיבות מחמירות, שימוש במסמך מזויף, קבלת דבר במרמה, הלבנת הון והטרדת עד. נגד דג'לדטי נטען כי השתלט יחד עם שותפים על נכסיו של אלכסיי זכרנקו, שנעלם ברוסיה בשנת 2009 ולא ידוע מה עלה בגורלו.

טפר ודג'לדטי ביצעו שורה של מהלכים בגרינסטון מאז הרכישה – בין השאר יצאו מפעילות כרייה באפריקה בהפסד, ונכנסו למו"מ להשקעה בחברה בת גפן.

תגיות