אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מה למדנו מתיק פופקורן טיים? לא לסמוך על הספקיות

מאקרו טכנולוגי

מה למדנו מתיק פופקורן טיים? לא לסמוך על הספקיות

בזק בינלאומי יצאה בעבר נגד הניסיון של חברות המדיה הישראליות לחסום את תוכנת הסטרימינג הפופולרית. מדוע שינתה השבוע את דעתה? בשל אינטרס עסקי - שתמיד ינצח את רצונות המשתמשים. אז מי אמור להגן עלינו?

01.10.2015, 07:49 | עומר כביר
אפשר לנהל שלל דיונים עקרוניים על צפייה פיראטית בסרטים ובסדרות באינטרנט. אפשר להתפלפל עד מחר על חופש הביטוי לעומת החופש להתפרנס, על חסימת אתרים לעומת עקרון ניטרליות הרשת שמתנגד לכל התערבות כזאת. ואולם, בשורה התחתונה, לגורמים שמעורבים בקרבות המשפטיים בנושא אכפת אך ורק מדבר אחד: האינטרס הפרטי שלהם. דוגמה טובה לכך קיבלנו השבוע.

קראו עוד בכלכליסט

"כלכליסט" חשף שספקית האינטרנט בזק בינלאומי, שבעבר יצאה נגד הניסיון של חברות המדיה הישראליות לחסום את תוכנת הסטרימינג פופוקורן טיים, הפכה פתאום את עורה. היא הודיעה לבית המשפט העליון כי אין בכוונתה להתנגד לבקשת ארגון זיר"ה (שהקימו חברות המדיה כדי להילחם בפיראטיות), לערער על החלטת המחוזי שלא להוציא צו זמני לחסימת אתרים שמאפשרים את הורדת התוכנה. לדבריה, היא חתמה על הסדר עם זיר"ה וחברות התוכן.

מה נשתנה? עניין פשוט של השלמת מיזוג בין החברה-האם של הספקית, בזק, לחברת הטלוויזיה בלוויין yes, אחד הגופים שפועלים לחסימת האתרים. פרט לבזק בינלאומי רק עוד ספקית אינטרנט אחת לא הגישה התנגדות לבקשת הערעור - Hotnet שבבעלות HOT, עוד גוף שדורש את החסימה. הצו הזמני לא ניתן בסופו של דבר, וכעת ידון המחוזי בבקשת זיר"ה לחסימה קבועה של האתרים.

גולשים שעקבו אחר התפתחות התיק אולי התאכזבו לגלות שהמגנה הגדולה שלהם ביצעה תפנית חדה בעמדתה וחברה לזיר"ה, אבל זו גישה נאיבית. ספקיות האינטרנט אולי משווקות את עצמן כגופים טובי לב שרק רוצים להביא לנו גישה פתוחה ונטולת מגבלות לרשת, אבל זה לא באמת עובד ככה. מי שישאיר את זירת המאבק על ניטרליות הרשת לספקיות האינטרנט, יגלה מהר מאוד שהרשת הופכת לעולם שעקרונותיו ומידת החופש בו נקבעים לפי אינטרסים מסחריים.

פופקורן טיים פופקורן טיים פופקורן טיים

לאור זאת, מפתיע שעד עתה לא נשמע בתיק פופקורן טיים קולם של גופים שאמורים לעמוד לצד הגולשים וניטרליות הרשת, כמו איגוד האינטרנט הישראלי או התנועה לזכויות דיגיטליות. אם גופים נטולי אינטרס מסחרי לא ישמיעו את קולם בבית המשפט, ייתכן מאוד שבסופו של דבר ייחסמו האתרים שבמרכז המחלוקת. עבור הגולשים תהיה זו רק מכה קלה בכנף, אבל מבחינת ניטרליות הרשת זאת תהיה תחילתו של מדרון חלקלק ומסוכן.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
חברת הוט ויס צריכות להחליט ממה הם מרוויחות כסף
מהאינטרנט או מהטלויזיה. אי אפשר משניהם. מי שרוצה שרות טלויזיה יקבל אותו. מי שרוצה שרות אינטרנט יקבל אותו. הבעיה, שהיום האינטרנט עצמו מספק שרותי טלויזיה. והיום מי שמתחבר לאינטרנט בשביל שרותי טלויזיה, לא צריך שרות ולויזיה נוסף בסגנון המיושן של שידורי כבלים או לויין. וזאת הבעיה של הוט ויס. הם נתקעו בעבר ולא מבינים שהעסק יתקדם.
דודי  |  07.10.15
5.
ל "יודע דבר" (מגיב 1) - קודי ממש לא הבאה בתור.
קודי (kodi) היא תוכנת מדיה סנטר שאינה מפירה שום חוק ולכן היא ממש לא "הבאה בתור". קודי עצמה בסה"כ מאפשרת צפיה בקבצי מדיה, כמו VLC או המדיה פלייר של מייקרוסופט, רק שהיא עושה זאת בצורה נוחה ומרוכזת. האופציה שיש בקודי לצפיה בתכנים פיראטיים לא מהווה חלק אינטגרלי מהתוכנה. האופציות הללו מבוצעות בעזרת תוספים של צד שלישי שיכולים לאפשר צפיה בתחנות טלוויזיה מרחבי העולם, צפיה אונליין בסדרות וסרטים וכמובן צפיה בתוכן שהורד בצורה לא חוקית למחשב באמצעים אחרים (וחוקיים, אגב - אני מתכוון לאמצעי ההורדה ולא לתוכן המורד) וגם בצפיה בתכנים חוקיים לגמרי. כפי שלא ניתן לחסום או לתבוע יצרני מערכות הפעלה כי מריצים עליהם תוכנות לא חוקיות או להאשים את גוגל או מוזילה כי צד לישי יצר תוסף שמאפשר שימוש בוכן פיראטי וכפי שלא ניתן לחסום ולתבוע את השימוש בביטרונט לחלוטין, שכן זו פלטפורמה להעברת קבצים ללא קשר לחוקיותם כך לא ניתן גם לחסום רו לתבוע את קודי. מי שמעוניין לחסופ תוכן לא חוקי ייאלץ לפנות לאו שמפתחים ומפיצים את התוספים הבעייתיים ולחסום את האתרים שמאפשרים את הזרמת התוכן.
אמיר  |  01.10.15
4.
ליודע דבר
מה הקטע עם קודי? זאת תוכנת קוד פתוח של מדיה סנטר, אוסף את כל הדיסקים שקניתי במיטב כספי לצד וידיאו ותמונות של המשפחה. נכון שאפשר למצוא לה שימושים בתחום האפור, אבל זה כמו להגיד שצריך לאסור על מכירת מספריים גורפת כי יש אנשים שתוקפים איתם... יש הבדל בין תוכנה ייעודית שמנגישה תכנים לרוב פיראטים ומציגה אותם לראווה (פופקורן טיים) לבין הסבה של תוכנה שיועדה לצורך אחר ומצאו דרך לעשות בה שימושים שנויים במחלוקת (קודי)
ג'וש  |  01.10.15
לכל התגובות