אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גם אם טוב לכם בעבודה, תמיד כדאי לחפש את הג'וב הבא צילום: שאטרסטוק

גם אם טוב לכם בעבודה, תמיד כדאי לחפש את הג'וב הבא

נאמנות לא מבטיחה הצלחה בקריירה, סביבת העבודה יכולה להשתנות במהירות וחיפוש תמידי ישאיר אתכם עירניים: הסיבות שבגללן מומלץ לחפש כל הזמן הזדמנויות חדשות

02.10.2015, 09:28 | שירות כלכליסט
השגרה יכולה להיות ממכרת. לעיתים קרובות אנחנו חשים נוח מדי במצב הנוכחי שלנו, ולא טורחים להשקיע מחשבה מה יכול להיות השלב הבא עבורנו. אך לעולם אין לדעת מתי תופיע עבודת החלומות שלכם, או חס וחלילה תאבדו את העבודה הנוכחית. במגזין "פורבס" פירטו חמש סיבות מדוע כדאי תמיד לחפש הזדמנויות חדשות ולהניח את היסודות לצעד הבא בקריירה שלכם:

1. עם נאמנות לא קונים במכלת

חלפו להם הימים בהם אנשים נשארו באותה עבודה לאורך כל הקריירה שלהם וקיבלו במתנה שעון זהב כשיצאו לפנסיה. על פי סקר שערכו בחברת Careerbuilder, בני דור המילניום נשארים בממוצע 2.4 שנים באותו תפקיד. התנודתיות הזו לא פוגעת בקריירה שלהם, אלא להיפך, הישארות באותה חברה לאורך יותר מדי זמן דווקא יכולה לפגוע בכם. גם אם תקודמו, קרוב לוודאי שלא תזכו לאותה העלאה בשכר שהייתם מקבלים לו עברתם למקום חדש. בנוסף, אם לא תעברו לתחומים אחרים מרבית הסיכויים שתפספסו הזדמנויות ללמוד דברים חדשים. אתם אולי חושבים שהמעסיק יעריך את הנאמנות שלכם בעת הצורך, אך אם החברה תעמוד בפני קיצוצים אין שום ערובה שישאירו דווקא אתכם.

2. דברים יכולים להשתנות במהירות

ישנן סיבות רבות ומגוונות שעלולות לסכן את המשרה הבטוחה שלכם, החל מבוס חדש שמעדיף לעבוד עם הצוות שלו ועד לרכישת החברה על ידי חברה גדולה אחרת. שתעדיף לבצע שינויים מבניים, שלא לדבר על בעיות פיננסיות שבהן החברה שבה אתם עובדים עלולה להיתקל ויחייבו אותה לערוך קיצוצים. תשלטו על הגורל שלכם, ואל תשאירו את עצמכם בחסדי סדרי העדיפות המשתנים של החברה.

3. החיפוש ישאיר אתכם ערניים

גם אם אתם מרוצים מהמקום בו אתם נמצאים, עליכם תמיד לשקול אפשרויות אחרות. עדכנו את פרופיל על הלינקדאין שלכם על בסיס קבוע, הרחיבו את רשת אנשי הקשר שלכם ושמרו על קשר עם מנהלי כוח אדם בתחום שלכם, כך שיחשבו עליכם כשצצה הזדמנות טובה. אם אנשים לא יחשבו שאתם מחפשים עבודה, תפספסו את השיחות האלה, והמתחרים שלכם ירוויחו על חשבונכם. לפעמים מספיק שתזכירו לאנשים הנכונים שאתם בסביבה כדי לזכות בהצעה מעניינת.

אתם אף פעם לא יודעים את מי תפגשו ומה יניב ראיון עבודה, צילום: אוראל כהן אתם אף פעם לא יודעים את מי תפגשו ומה יניב ראיון עבודה | צילום: אוראל כהן אתם אף פעם לא יודעים את מי תפגשו ומה יניב ראיון עבודה, צילום: אוראל כהן

4. כל שיחה היא בעלת חשיבות

גם אם פונים אליכם לגבי עבודה שאינכם בטוחים שמתאימה לכם או שהתזמון לא נוח, לכו לפחות לראיון העבודה. לעולם לא תוכלו לדעת מה יוליד הראיון.

5. חיפוש תמידי יעזור להבהיר לעצמכם מה אתם רוצים ולא רוצים

השתפשפות בראיונות עבודה שונים תוכל לעזור לכם להחליט מה אתם מחפשים, וחשוב מכך, מה אתם לא רוצים במקום העבודה. אינכם חייבים להסכים לכל הצעת עבודה, הקשיבו לתחושת הבטן שלכם, ובחרו את המקום והמשרה שנראים לכם הכי מתאימים.

בשורה התחתונה, אין לכם מה להפסיד אבל המון מה להרוויח מכך שתחפשו באופן תמידי מקום עבודה. במקרה הכי גרוע תכירו חברות ואנשים חדשים, שיוכלו לעזור לכם גם בתפקיד הנוכחי שלכם, ובמקרה הטוב ביותר, תניחו את היסודות לקראת ההתקדמות הבאה בקריירה שלכם. בכל מקרה, תנווטו את הקריירה שלכם לעבר ההצלחה.

תגיות

26 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

26.
אני אעדיף לגייס מישהו שהיה במקום אחד 10 שנים
כמובן שבהנחה והוא התקדם שם או עשה דברים משמעותיים מאשר אדם שכל 3 שנים קופץ מחברה לחברה. לקוח זמן להיכנס למערכות גדולות והתפוקה האמיתית תתחיל רק אחרי שנה ויותר. מבחינה כספית - אם אתה מקודם בעבודה וטוב כנראה שתתוגמל כמו בחוץ ואולי יותר. כמובן שלא כל החברות כאלה ולא כל העובדים כאלה.
זינו  |  17.10.15
25.
מי שמחליף כל שנתיים חי בתחושת "דפקו אותי" תמידית
גילוי נאות: אני עובר על עשרות קו"ח ביום ומראיין מספר אנשים בשבוע לתפקידי פיתוח שונים בהייטק. ואם יש דבר אחד בולט ששמתי לב אליו הוא ההרגשה של אנשים. אנשים שמחליפים עבודה לעיתים "רחוקות" (4-5 שנים, או יותר) מחליפים כי הם מיצו את התפקיד, כי עברו למקום מגורים חדש, כי החברה מתקדמת בכיוון שהם לא אוהבים. בגדול - אנשים שאהבו את מקום העבודה שלהם אבל הרגישו שהגיע הזמן להתקדם. מנגד, אנשים שמחליפים מקום עבודה כל שנה שנתיים מרגישים נדפקים. הם כל הזמן מחפשים עבודות אחרות, כל הזמן משווים משכורות עם חברים שלהם, מתבאסים בכל פעם שהם קוראים כתבה על אקזיט בחברה שהם לא עובדים בה. בגדול אלו אנשים שכל הזמן מרגישים שיש משהו טוב במקום אחר ורק מחפשים לעבור אליו. והקטע הכי מדהים - כבר יצא לי לראיין אנשים, מסוגים שונים שמגיעים מאותו המקום. בתור מעסיק אני לא סובל אנשים מהסוג השני, הם אופורטוניסטים שלא מחפשים מקום לעבוד בו, להקשר אליו לצמוח ולהתפתח בו. הם רק מחפשים מקום טוב יותר מהאחרון ואחרי חצי שנה מתחילים לחפש שוב. מה שהכי עצוב הוא שלא רק שאני לא אוהב אותם, אני גם תמיד מרגיש שהם לא אוהבים את עצמם.
04.10.15
לכל התגובות