אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הראוטר כתחנת כוח: ההתקן שמצליח להפוך שידורי WiFi לחשמל צילום: shutterstock

פורצי הדרך

הראוטר כתחנת כוח: ההתקן שמצליח להפוך שידורי WiFi לחשמל

חזון טסלה מתגשם: דרייסון הבריטית פיתחה מערכת שמייצרת אנרגיה משידורי רדיו בסביבתה. המתח שמייצר המתקן נמוך - אך הוא עדיין יכול להפעיל חיישנים, גלאי עשן ובעתיד גם מכשירים כשעונים חכמים

04.10.2015, 14:28 | הראל עילם
לפני יותר ממאה שנה חלם הממציא הדגול ניקולה טסלה על עולם של אנרגיה חופשית, ללא חוטי חשמל, שבו יהיה ניתן לשדר אנרגיה ממקום למקום.

קראו עוד בכלכליסט

ההמצאה החדשה של החברה הבריטית דרייסון לוקחת אותנו צעד קדימה אל הגשמת החלום הזה: מדובר בהתקן פשוט שיכול "לבלוע" את האנרגיה של רשתות WiFi על מנת לייצר זרם חשמלי.

שקע? מי צריך שקע? שקע? מי צריך שקע? שקע? מי צריך שקע?

דרייסון פיתחה את Freevolt, התקן שמסוגל להמיר ביעילות גבוהה במיוחד אנרגיית רדיו לאנרגיה חשמלית. ההתקן כולל בעצם אנטנה שפועלת בטווח התקנים שבהם רוב התקני הרדיו והתקשורת שלנו עובדים, 0.5 עד 5 גיגה-הרץ. זה מכסה את רוב התקני ה-WiFi השונים ורשתות הסלולר.

פיתוחים דומים כבר נוסו וכשלו, בשל ייצור אנרגיה לא יעיל: עד כה אף חברה לא הצליחה לייצר חשמל משידורי רדיו במתח ובהספק שיאפשרו הפעלת מכשירים . חברת ניקולה לאבס האמריקאית הכריזה במאי שהיא עובדת על כיסוי לאייפון שיוכל להטעין את המכשיר מאותות רדיו; בפועל, הפיתוח של דרייסון ככל הנראה יעיל יותר ועדיין מספק רק 100 מיקרו-וואט; מדובר באנרגיה שתאפשר להטעין סוללת אייפון בתשעה חודשים.

במקום להתאים את הטכנולוגיה למכשירי סלולר, דרייסון רואה בעיני רוחה דור חדש של חיישנים ומכשירים יעילים וחסכוניים באנרגיה, שצורכים מעט חשמל ויכולים לעבוד עם ההתקן שלה לנצח ללא חיבור לרשת החשמל או סוללה. אלו יכולים להיות גלאי עשן יעילים, צמידים לבישים, או אפילו דור חדש של חיישנים לערים חכמות שיהיה ניתן לשתול בכל מבנה בעיר ואפילו בתוך צינורות מים, כדי לאסוף מידע על רעידות אדמה ויציבות בניינים. החברה החלה למכור את המוצר הראשון שמתשמש בטכנולוגיה שלה - חיישן זיהום אוויר בשם Cleanspace.

תגיות