אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ההנפקה תסדר לבעל השליטה ב-Safe-T פטור מערבות אישית צילום: ענר גרין

ההנפקה תסדר לבעל השליטה ב-Safe-T פטור מערבות אישית

חברת הסייבר מבקשת לגייס 8 מיליון דולר לפי שווי של 49 מיליון דולר – שווי הנמוך ב־30% מהתשקיף המקורי שפרסמה לפני כחודש וחצי. את ההנפקה מממנת קבוצת משקיעים פרטיים בהובלת שלומי שני החשוד בעבירות ניירות ערך

08.10.2015, 08:21 | גולן חזני

חברת הסייבר Safe-T דאטה תנסה בימים הקרובים לגייס 8 מיליון דולר בהנפקת מניות ואופציות בבורסה בתל אביב. ההנפקה צפויה להתבצע לפי שווי של 49 מיליון דולר לחברה. שווי החברה שפעילותה היא מניעת התקפות סייבר בהנפקה נמוך ב־30% מהתשקיף שפרסמה רק לפני חודש וחצי.

שלשום בערב פרסמה Safe-T את תשקיף ההנפקה וממנו עולים נתונים מאכזבים על ביצועי החברה ועל הסכם עם קבוצת משקיעים שנחתם לפני כחצי שנה שמעניק להם מניות בשווי של שליש מהשווי המבוקש בהנפקה.

Safe-T הוקמה לפני שנתיים על ידי אמיר מיזהר שמחזיק ב־58% ממניות החברה. קיבוץ סאסא מחזיק ב־38% בהשקעה של 5 מיליון דולר, והוא בעל המניות השני בגודלו. סאסא מוכר בעיקר בזכות מפעל פלסן הביטחוני שבבעלותו.

בין הלקוחות הגדולים של החברה ניתן למנות את בית ההשקעות אקסלנס, חברת ההייטק הוותיקה אי.סי.איי ואוניברסיטת חיפה, וכן חברת קיירקור נשיונל. הכנסות החברה במחצית הראשונה של 2015 עמדו על 134 אלף דולר בלבד — ירידה של 50% ביחס לתקופה המקבילה ב־2014 ול־531 אלף דולר ב־2014 כולה. את המחצית הראשונה של 2015 סיימה החברה בהפסד של 14.6 מיליון דולר ואת 2014 כולה בהפסד של 4 מיליון דולר. בסוף הרבעון השני היו בקופת החברה 635 אלף דולר, מה שגרר אזהרת עסק חי בדו"חותיה.

באפריל האחרון, כנראה בשל הצורך במזומנים, חתמה חברה על הסכם עם קבוצת משקיעים, שלקחה על עצמה את מימון העלויות הכרוכות בהנפקה, במחיר דילול עתידי אגרסיבי של כ־15% מהון המניות, במחיר נמוך במיוחד של האחזקות בעלי המניות בעתיד. קבוצה זו כוללת את פעיל שוק ההון שלומי שני (נגדו הוגש בתחילת השנה כתב אישום על ידי מחלקת ני"ע בפרקליטות), דרור עצמון והחברה הבורסאית טכנופלס ונצ'רס. הסכם המימון גרם לחברה לרשום הוצאת ענק של 12 מיליון דולר ברבעון השני עבור "תשלום מבוסס מניות לצורכי הנפקה".

החברה התחייבה שעם קבלת תמורת ההנפקה היא תחזיר את מלוא סכום המימון לקבוצת המשקיעים, או תמיר אותו להקצאת מניות במחיר המשקף שווי חברה של 17.5 מיליון דולר לפני הכסף. זאת לעומת שווי של 49 מיליון דולר בהנפקה לציבור – כמעט פי שלושה.

קבוצת המשקיעים תעמיד לרשות החברה מסגרת אשראי של 2 מיליון דולר, עד למועד ההנפקה שממנה משכה החברה 515 אלף דולר עד כה. תמורת סכום זה יוכלו המשקיעים להמיר החוב למניות לפי אותו שווי מופחת. המשקיעים יקבלו גם אופציות הניתנות למימוש המהוות יותר מ־10% ממניות החברה וניתנו למימוש בשנה שאחרי ההנפקה לפי שווי חברה של 13 מיליון דולר בלבד.

למיזהר ערבות אישית לחובות החברה כלפי אחד הבנקים המממנים שלה. לאחר ההנפקה מתכוונת החברה לשחרר את מיזהר מערבות זו.

תגיות