אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לאסוף מידע ללא ידיעתך? אנחנו?

דו"ח טכנולוגי

לאסוף מידע ללא ידיעתך? אנחנו?

גוגל מכחישה בתוקף שמערכת אנדרואיד לרכב מרגלת אחריכם, רשות התעופה של ארה"ב שופכת מים צוננים על קדחת המל"טים, ומתנגדות גיימרגייט מובילות גניזת דו"ח של האו"ם

08.10.2015, 14:51 | יוסי גורביץ

הגברת מוחה קצת יותר מדי

תאגיד אלפבית, לשעבר גוגל, מכחיש בזעם את הטענות לפיהן פלטפורמת הרכב החכם שלה (Android Auto) אוספת מידע פרטי ואישי על המשתמש. ההכחשה מגיעה בעקבות דיווח על כך שחברת הרכב פורשה בחרה להשתמש במקום במערכת המקבילה של אפל, מתוך חשש לפגיעה בפרטיות המשתמשים.

מערכת אנדרואיד אוטו, צילום: גוגל מערכת אנדרואיד אוטו | צילום: גוגל מערכת אנדרואיד אוטו, צילום: גוגל

לדברי פורשה, המערכת של גוגל אוספת שלל נתונים על הרכב בזמן שהוא בתנועה - ושולחת אותם בחזרה לגוגל. לעומת זאת, טוענת פורשה, המערכת של אפל רק מוודאת שהרכב פעיל. בגוגל הגיבו בחריפות ואמרו שהמערכת שלהם בכלל לא עוקבת אחרי המשתמש, ושגוגל "מתייחסת לנושא הפרטיות ברצינות רבה."

וואלה. באמת, למה שמישהו יחשוד בגוגל שהיא אוספת מידע על משתמשים? אחרי הכל, היא רק חיה ממכירת המידע של המשתמש למפרסמים. היא רק נתפסה בעבר בשלל פרצות פרטיות והיתה מעורבת בשערוריית ריגול ענקית אחת, זו של גוגל סטריט וויו. איך מישהו בכלל יכול להעלות על דעתו שגוגל תאסוף עליו מידע?

ואז מגיע החלק השני של ההודעה של גוגל: "המשתמשים בוחרים (opt in) לשתף מידע עם אנדרואיד אוטו כדי לשפר את חוויית המשתמש שלהם." שוב, וואלה. ובדרך גוגל אוספת פרטים קטנים, כמו: מתי אתה יוצא מהבית; מתי אתה חוזר; מה המסלול שלך; מה התחנות הקבועות; איפה אתה עובד; לאן אתה יוצא לבלות, ומתי. אתם יודעים, שורה זניחה של נתונים שאין שום סיבה שתתנגד לכך שתאגיד-על תמנוני יאסוף עליך.

החגיגה היתה מוקדמת

רשות התעופה האמריקאית, ה-FAA, שפכה מים צוננים על ההתלהבות הגיקית מהפוטנציאל של מזל"טים ומל"טים פרטיים ומסחריים: יחלפו שלוש שנים לפחות, היא הכריזה, לפני שתהיה לה שלד תכנית שתאפשר למל"טים לטוס עצמונית. עד אז, כל מל"ט חייב להיות בהנחיה אנושית צמודה ולהמצא בטווח ראיה מהמפעיל. זה לא מאפשר שימוש מסחרי – אם אתה צריך לראות אותו, כבר עדיף לנסוע ברכב ולהוביל את המטען. 

המזל"ט של אמזון מקורקע המזל"ט של אמזון מקורקע המזל"ט של אמזון מקורקע

יש בזה הגיון. כלי טיס הם משהו שאתה רוצה לגלות בו שמרנות. הפוטנציאל שלהם לגרימת אסון משמעותי למדי. אנחנו לא מתירים לכלי טיס רגילים לטוס ללא נוכחות בן אדם שמפקח עליהם, ואין בינתיים סיבה טובה לחשוב שדווקא כטב"מים צריכים להיות משהו חריג. אבל חשוב לזכור שה-FAA היא גם הרשות שאסרה על שימוש בספרים אלקטרוניים וסמארטפונים לפני המראה ולפני נחיתה, שנים אחרי שהיה ברור שאין שום הגיון באיסור הזה. נקווה שהפעם היא תשכיל להבין להיכן הרוח נושבת מהר יותר.

עד אז, זה אומר שאמזון, שהכריזה לפני שנה ומשהו על כך שהיא מתכוונת מתישהו לשלוח אליך את המוצרים באמצעות מל"ט, תצטרך להמתין. לפחות בארצות הברית. בינתיים היא בוחנת את הטכנולוגיה בסין, הודו וקנדה. החדשות הרעות, לפחות עבור אמזון ודומיה, היא שרשויות תעופה אחרות נוטות ללכת בעקבות הרשות האמריקאית בנושאים האלה.

אופס!

ה-ITU, סוכנות התקשורת של האו"ם, נאלצה לפני מספר ימים לגנוז דו"ח שכתבה על אלימות סייבר כלפי נשים ונערות. הנושא חשוב, אבל ההתייחסות של ה-ITU אליו היתה אווילית.

מעצבת המשחקים זואי קווין מעצבת המשחקים זואי קווין מעצבת המשחקים זואי קווין

הארגון העלה שורה של טענות כלפי משחקי מחשב והקשר שלהם לאלימות כלפי נשים. אין ספק שמדובר בבעיה, ודוגמאות לא חסרות – ב-GTA, למשל, אפשר לקיים יחסי מין עם זונה ואז לרצוח אותה כדי להמנע מתשלום; משחקים אחרים מציגים דמויות נשיות בלבוש הרבה יותר חושפני מגברים. הדברים ידועים ונאמר עליהם כבר הרבה – אבל המסמך של האו"ם היה רשלני.

שורה של פעילים בתחום, בין השאר בהשתתפות זואי קווין – מפתחת המשחקים הפמיניסטית שהזעם כנגדה הביא עלינו את צרעת גיימרגייט – יצאו נגד המסמך של האו"ם. קווין ציינה שחוסר הרצינות שלהמסמך צפוי לפגוע במאמצים לשנות את המצב. בסופו של דבר, פרסמה ה-ITU התנצלות וגנזה את המסמך, תוך כדי שהיא מציינת שהוא צריך עבודה רצינית. יפה.

קצרצרים

1. ההתמחות האמיתית של אפל, נזכיר, היא היכולת שלה להעלים כספים מקופת הציבור. החברה מחזיקה 181 מיליארד דולר מחוץ לארה"ב. ליתר דיוק, אפל טוענת שהכסף נמצא בחו"ל, בפועל הוא מוחזק בחשבונות בארצות הברית. אבל אחיזת העיניים הזאת מאפשרת לה להתחמק מתשלום מיסים בשווי 59 מיליארד דולר. כלומר, בכל פעם שמשלם מסים אמריקאי קונה מוצר של אפל, הוא דופק את הקהילה ואת עצמו שלוש פעמים: קודם כל, הוא קנה מוצר של אפל; שנית, הוא מימן עבודה מחוץ לארה"ב; שלישית, הוא מסייע לתאגיד ענק להעלים מסים – מסים שהמדינה שלו צריכה נואשות. אפל: מזמברים אותך אחרת.

2. ועוד קצת אפל: בתפוח ממש לא אוהבים את הסרטים האחרונים על סטיב ג'ובס, שמציגים אותו לא רק כגאון וקדוש הראוי להערצה, אלא גם כחלאן סדרתי. האמת, כנראה, כואבת. ג'וני איב, המעצב הראשי של החברה, מקונן כעת מרה שהמורשת של ג'ובס "נחטפה." אבל לא, ג'וני, פשוט ככל שחולף הזמן, יותר אנשים מוכנים לדבר על החלקים הלא סימפטיים של ג'ובס. כמו, למשל, העובדה שבכנס של עובדים לשעבר של אפל לא היה אחד שלא חטף ממנו צעקות או גערות. אז עכשיו התמונה משתנה מהאגיוגרפיה (הערצת קדושים) לביוגרפיה. בעסה למי שעדיין עושים כסף מהזכרון הממותק.

3. המבצע לטיהור חשבונות הטוויטר של דאע"ש רושם הצלחה: המדינה האיסלמית בלבאנט, לשעבר מעצמת מדיה חברתית, נאלצה כעת להגר לאפליקציה הפופולרית הרבה פחות - טלגרם. עם זאת, תוך זמן קצר היא רשמה לערוץ שלה לא פחות מ-4,500 עוקבים; לא ברור כמה מהם הם עיתונאים וסוכני מודיעין. דאע"ש כבר ניצלה את טלגרם כדי לקחת אחריות על ההתקפה על מטה הכוחות של סעודיה והנסיכויות בתימן – מה שאגב גורם לעבדכם הנאמן, שחשב שההתקפה בוצעה על ידי החות'ים השיעים, להרים ידיים בנסיון להבין מה קורה שם. טלגרם יושבת בברלין, לא בשרתים של חברה אמריקאית, ועל כן יש לדאע"ש סיכוי לשרוד שם מעט יותר זמן. יש לציין שהתוכן של דאע"ש בלתי חוקי גם שם.

4. מדענים ב-MIT אומרים שהתבונה המלאכותית שלהם עמדה בהצלחה במבחן אייקיו שמיועד לילדים בני ארבע. התוכנה ענתה בהצלחה על שאלות כמו "איפה אפשר למצוא פינגווינים" ו"למה אנשים לוחצים ידיים," כמו גם שאלות קוגניטיביות מורכבות יותר. יש לציין שהיה צורך לגרום לתוכנה להבין את השאלות, אבל בואו נודה בזה, גם צריך ללמד ילדים לעשות את זה.

   

תהיתם מדוע תהיתם מדוע 'תיקים באפילה' חוזרת דווקא עכשיו? למפיקים יש תשובה | צילום: פוקס תהיתם מדוע

5. בקרוב צריכה לצאת בארה"ב מיני-סדרה חדשה של האקס-פיילז. למה דווקא עכשיו? ובכן, הסדרה המקורית יצאה אחרי שורה של חשיפות מביכות על פעולות ממשלתיות חשאיות בניגוד לחוק, בין השאר ניסויים שבוצעו בחיילים. הסדרה הנוכחית, אומר המפיק שלה, מגיעה בדיוק כשהציבור נחשף לשורה חדשה של קונספירציות ממשלתיות: הריגול אחרי אזרחי ארה"ב שחשף סנודן. אגב, הסדרה תתעדכן טכנולוגית ולא תשתמש יותר בטכנולוגיה של שנות התשעים, כמו מכשיר הסלולר הענק שסוחב עבורך עבד נובי.

תגיות