אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הקבלנים: "המדיניות החדשה של היועמ"ש מביאה לקיפאון בתמ"א 38" צילום: נמרוד גליקמן

הקבלנים: "המדיניות החדשה של היועמ"ש מביאה לקיפאון בתמ"א 38"

לדברי נסים בובליל, נשיא התאחדות בוני הארץ, מדיניות חישוב זכויות הבנייה החדשה שנוקט משרד היועמ"ש מצמצמת בפועל את הכדאיות הכלכלית של פרוייקטים לחיזוק מבנים

08.10.2015, 17:20 | אמיתי גזית
"פניית הפרסה שעשתה המדינה בעמדתה הביאה כבר בפועל ועוד תביא ביתר שאת, לקיפאון של היתרי הבניה מכוח תמ"א 38 באזור המרכז". כך כתב נשיא התאחדות בוני הארץ, נסים בובליל, במכתב ששלח היום לארז קמיניץ, המשנה ליועץ המשפטי לממשלה וליו"ר מטה הדיור, אביגדור יצחקי.

קראו עוד בכלכליסט

המכתב נשלח בעקבות סערה שחוללה חוות הדעת של היועמ"ש המנוגדת לפרשנות שאימצו בשנים האחרונות מוסדות התכנון באזור המרכז באשר לתוכניות במסגרת מסלול פינוי ובינוי בתמ"א 38. בעבר נקטו בעמדה מרחיבה, המתעלמת מהבניין הקיים במגרש ומחשבת את שטח בניין שיכול לבנות היזם על פי המקסימום שבאופן תיאורטי מאפשרות לבנות התוכניות החלות על השטח. היועמ"ש אימץ עמדה מצמצת המאפשרת להתחשב רק בשטחים שנבנו במגרש בפועל. לדעת התאחדות בוני הארץ הגישה הזו תפגע נואשות בסיכויי התגשמות של פרויקטי תמ"א 38 רבים, משום שהיא מצמצת את הכדאיות הכלכלית שלהם.

פרויקט תמ"א 38 (ארכיון), צילום: עמית שעל פרויקט תמ"א 38 (ארכיון) | צילום: עמית שעל פרויקט תמ"א 38 (ארכיון), צילום: עמית שעל

"עמדת המדינה "החדשה" בנושא, פוגעת וסותרת את כוונת המדינה לעידוד פרויקטי תמ"א 38 ככלל ובמתכונת של הריסה ובניה מחדש בפרט" כותב בובליל במכתב ומוסיף כי "יש בכך גם פגיעה חמורה במאמצי ממשלת ישראל להגדלת היצע הדירות, שכן על פי נתוני מנהל התכנון: בשנת 2014 הוצאו היתרי בניה לכ- 4,300 יח"ד חדשות שנוספו מכוח תכניות תמ"א 38 והמהווים כ- 9% מכלל ההתחלות הבניה בישראל".

הקבלנים מלינים גם על פגיעה בפרויקטים שכבר נחתמו עם דיירים על בסיס המדיניות הישנה וכעת ניצבת סכנה כי יבוטלו. בסיכום דבריו מבקש בובליל כי פרקליטות המדינה תחזרו בה מעמדתה שכן "ממילא וועדת העורכים שמונתה על-ידי המועצה הארצית לתכנון עומלת על מציאת נוסחת חישוב אחידה תוך התייעצות עם הרשויות המקומיות המיוצגות על-ידי מהנדסי הערים ונציגי התאחדות בוני הארץ.

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
כשהחזירים מיללים ...האזרחים מרוויחים ...היגיע הזמן "לחסל" תוכניותץ תמ"א
הקבלנים מיללים ?? רוב תוכניוןת תמ"א אושרו באיזורים בהן הקרקעות יקרות ואין כל סיכון לרעידת אדמה ! הקבלנים שקיבלו על ידי בעלי הזכויות במתחם הפרויקטים , במתכונת פינוי בינוי, על סמך תב"ע (תוכנית בנין עיר) קיימת, המאפשרת הוצאת היתרי בניה בטווח זמן מיידי קיבלו וממשיכים לקבל במסגרת הפרויקט : למשל - אם יהרסו 30 יח"ד וחנות, במקומן יבנה מתחם חדש שיכלול 176 יח"ד בארבעה מבנים, בגובה 14-15 קומות. יחס הבניה הינו 1:5.8, כלומר הקבלנים גוזרים קופון של 5.8 דירות חדשות יבנו על כל דירה שנהרסה. !!!!!! עמדת המדינה "החדשה" בנושא, פוגעת ברווחי הקבלנים שעשקו !! במסגרת פרויקטי תמ"א 38 ככלל ובמתכונת של הריסה ובניה מחדש בפרט יש פגיעה חמורה ברווחי הקבלנים שבמסווה הקבלנים מנסים לתרץ אותו שממשלת ישראל פוגעת להגדלת היצע הדירות,
10.10.15
6.
חוסר חנייה - יש הרבה פתרונות לחנייה- מדוע לא להכריח את היזם לדאוג לזה?
הבעיה העיקרית במקומות שעושים תמ"א (חיזוק ולא הריסה) היא שלא מכריחים את היזם לדאוג לחנייה (מינינמום 1!) לכל דייר. וותיק ולא רק חדש! מה יעשו דיירים וותיקים שעתה לוקחים מהם את החצר שבה חנו לטובת המגדלים שבנו להם מעל הראש? זה גורם למריבות בין שכנים שכבר יש להם חנייה לבין אלו שאין להם. ח"כ יקרים וראשי עיריות בבקשה תתקנו תקנה שיש לדאוג לחניות לכולם (תת-קרקעיות) כך גם תוודאו שהקבלן באמת מגיע ליסודות- 2 ציפורים במכה אחת! חניון תת קרקעי יכול גם לשמש עוברי אורח בשעת חירום.
רוני , צפונה לת"א  |  09.10.15
5.
למגיב מספר 2, ברור שאתה דייר בעל אינטרס לקלקל, לסחוט, לקנא וכו', אבל
בפועל תמא 28/2 הרביסה ובניה הוא הפתרון היחידי והאמיתי לכול הבעיות: מצוקת הדיור במרכז התיישנות מבנים ובעיות תחזוקה יקרות חוסר פיתוח סביבתי הולם חוסר במעליות חוסר בממדים השבחת דירות קיימות זהו פרוייקט שכולם מרוויחים חוץ משכנים קנאים ודיירים סחטנים. נקודה!
עמי  |  09.10.15
לכל התגובות