אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
Keepi  זכה בתחרות הסטארט-אפים הצעירים של המכללה למינהל וכלכליסט צילום: אריאל שרוסטר

Keepi זכה בתחרות הסטארט-אפים הצעירים של המכללה למינהל וכלכליסט

המיזם שמאחוריו עומד עודד ירקוני, עובד צ'ק פוינט, מציע ארגז חול חכם לחתול שעוקב אחר מצב בריאותו. בין הסטארט-אפים הנוספים שצמחו במכללה למינהל והוצגו באירוע הגמר ניתן למצוא את Easyrent שמבקשת להקל על מציאת דירה, AfterClass שמציע מערכת עזר לסטודנטים שמחליפה שיעורים פרטיים

12.10.2015, 10:44 | זוהר שחר לוי

הסטארט-אפ Keepi הוא הזוכה בתחרות הסטארט-אפים הצעירים של "כלכליסט" בשיתוף המסלול האקדמי המכללה למינהל שהתקיימה בוועידת המובייל של "כלכליסט". המיזם מציע ארגז חול חכם לחתול שעוקב אחר מצב בריאותו.

על הזוכים הכריזו רני יעקבי, מנכ"ל המסלול האקדמי של המכללה למנהל, רון גוטלר, יו"ר הדירקטוריון של המסלול האקדמי של המכללה למנהל ומנכ"ל כלכליסט סטיב שומכר.

עודד ירקוני מייסד keepi בטקס קבלת הפרס, צילום: אריאל שרוסטר עודד ירקוני מייסד keepi בטקס קבלת הפרס | צילום: אריאל שרוסטר עודד ירקוני מייסד keepi בטקס קבלת הפרס, צילום: אריאל שרוסטר

התחרות הציגה את המיזמים המבטיחים ביותר שנוצרו בידי סטודנטים במכללה למינהל ובוגריה בתחומי עיצוב יזמי וניהולי, מדעי המחשב ומינהל עסקים, שהחלו לעבוד עליהם עוד בעת שלמדו בה.

השלב הראשון בתחרות כלל עשרה מיזמים, מפרויקטי גמר ועד פיתוחים של חברות סטארט-אפ שכבר גייסו הון סיכון. השופטים, ובהם יוסי מולדבסקי (מבעלי קרן ההון סיכון פלאס ונצ'רס), בכירים במכללה למינהל, ובהם נשיא המכללה פרופ' אשר טישלר, יו"ר דירקטוריון המכללה רון גוטלר, וכן כתבי "כלכליסט" אסף גלעד ומאיר אורבך, התמודדו עם אתגר לא פשוט: לבחור את המיזמים המוצלחים ביותר, שמציגים את הפוטנציאל העסקי ארוך הטווח הרב ביותר.

לפני הפתיחה הרשמית של שנת הלימודים ותקופת החגים הוצגו עשרת המיזמים במכללה ומתוכם נבחרו שלושה שעלו לשלב הבא: Keepi, EasyRent ו־AfterClass. הגמר עצמו נערך היום במהלך כנס המובייל השנתי של "כלכליסט" החברה הזוכה זכתה בכרטיס טיסה וכניסה ל־MWC - תערוכת המובייל השנתית בברצלונה.

הסטארט-אפ הזוכה, Keepi, הוא מיזם המציע ארגז חול חכם לחתול שעוקב אחר מצב בריאותו. מבין עשרת המיזמים שהוצגו Keepi הוא היחיד שאינו פיתוח תוכנה, אלא המצאה פיזית ומסקרנת. מאחוריו עומד עודד ירקוני, עובד צ'ק פוינט ובוגר יחידה 8200 ולימודי תואר שני בעיצוב יזמי וניהולי, שגילה יום אחד שחתול המשפחה סובל ממחלות כרוניות.

בעקבות זאת פיתח ירקוני את Keepi, ארגז חול חכם שמנטר נתונים שונים לגבי בריאות החתול, כמו משקל, זמן שהות בארגז ותדירות הביקורים. בדרך זו Keepi מסוגל לזהות בעיות אפשריות ולהתריע לפני שהן מהוות סכנה, כמו השמנת יתר, סוכרת או דלקת בדרכי השתן, ולשלוח דו"חות בריאות לאפליקציה ייעודית. הארגז אמנם דורש חול דוחה נוזלים מיוחד, המאפשר לשתן להתנקז לחיישן שבודק אותו. עם זאת, ירקוני מבטיח כי תחזוקתו של Keepi תהיה נוחה וכי מחירו יהיה שווה לכל נפש.

כעת ירקוני מכין את הארגז לשלב הפיילוט, ועובד עם וטרינרים ברחבי הארץ. הוא מתעתד להציג את הפיתוח בפני בכירים בחברת נסטלה. לצדו משתתפים במיזם הווטרינר רובי תל־ארי, מהנדס האלקטרוניקה נועם הדס, מעצב המוצר דניאל פרלמן וחברת היפוטק לעיצוב אפליקציית מובייל.

בין הסטארט-אפים הנוספים שהוצגו באירוע הגמר ניתן למצוא את Easyrent שמבקשת להקל על מציאת דירה, AfterClass שמציע מערכת עזר לסטודנטים שמחליפה שיעורים פרטיים.

מיזמים נוספים שהשתתפו בתחרות הם Qwack, שמנסה למנוע מנהגים להירדם בכביש. המערכת מאפשרת למשתמשים לדבר עם נהגים אחרים באופן אקראי, וכך להישאר ערים.

Meet n Eat רוצה להביא את כלכלת השיתוף לעולם האוכל, ולחבר בין שפים ביתיים ולקוחות רעבים. האפליקציה מאפשרת לכל בשלן שהכין יותר מדי אוכל, או שאולי רוצה להכין עוד סיר מהתבשיל האהוב עליו, להציע בתשלום את המנות לכל אדם באזור. המשתמשים יכולים ליצור תפריט של המנות, להזמין טייק אוויי או אפילו לבקש לשבת במקום. הבשלן יכול אף ליצור אירוע או לאפשר הזמנת קייטרינג.

פיתוחים נוספים שהוצגו בתחרות כללו את Spray, אפליקציה שמאפשרת למשתמשיה לשתף קבצים עם כל האנשים שבסביבת האזור שלך.MeDaily , אפליקציה שמזכירה לחולים לקחת את התרופות בזמן ומשתפת קרובי משפחה כאשר הדבר אינו מתרחש. JODOS מנוע השוואת מחירים בחנויות מקוונות; PayBox, מערכת חלוקת תשלומים קבוצתיים שכבר מגלגלת עסקאות במיליוני דולרים; ו־Familyst, אפליקציה לניהול רשימות קניות לסופרמרקט שלומדת את הרגלי הצרכן.

תגיות