אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ההטבה החדשה לעובדי לינקדאין: ימי חופשה ללא הגבלה צילום: linkedin.com

ההטבה החדשה לעובדי לינקדאין: ימי חופשה ללא הגבלה

הרשת המקצועית תפסיק לקבוע לעובדים מספר ימי חופשה שנתיים מקסימאלי. "אנחנו חלק ממגמה של שימת דגש על תוצאות והעצמת העובדים, ולא על מספר שעות העבודה"

12.10.2015, 14:16 | שירות כלכליסט
לינקדאין משנה את מדיניות החופשות לעובדים ומציעה להם ימי חופשה ללא הגבלה.

קראו עוד בכלכליסט

הרשת החברתית המקצועית מאמצת מדיניות "חופשות לפי שיקול דעת", עבור העובדים בארה"ב, כך פרסם סגן הנשיא פט וודורס בפוסט בבלוג.

החל מה-1 בנובמבר, החברה תפסיק להציע לעובדים מספר קבוע של ימי חופשה בשנה, ובמקום זה המנהלים ישבו עם העובדים כדי לקבוע לכל אחד זמן חופשות. לפי המדיניות החדשה, "לא יקבעו מספר מקסימאלי או מינימאלי של ימי חופשה" לעובדים של לינקדאין, כתב וודורס. "איננו לבד במעבר למדיניות הזו. אנחנו חלק ממגמה מתפתחת של שימת יותר דגש על תוצאות והעצמת העובדים, ולא על מספר שעות העבודה".

המודל הזה צץ בתחילה בחברות טכנולוגיה קטנות, ובשנה האחרונה חברות גדולות יותר כמו וירג'ן וג'ינרל אלקטריק בחרו גם כן לאמץ את הגישה.

מטה לינקדאין , צילום: בלומברג מטה לינקדאין | צילום: בלומברג מטה לינקדאין , צילום: בלומברג

אולם, הגישה הזו גם סופגת ביקורת. מחקרים מצאו כי מרבית העובדים האמריקאיים גם ככה מנצלים רק חלק קטן מימי החופשה השנתיים שלהם, כך שהחשש הוא שבלי ההנחיה מלמעלה הם ייקחו אפילו פחות ימי חופש.

בקיקסטרטר לדוגמה, הודיעו בחודש שעבר כי יציבו מכסה של עד 25 ימי חופשה בשנה, זאת לאחר שהבינו כי מדיניות החופש ללא הגבלה מבלבלת את העובדים. גם חברת ההוצאה לאור טריביון נאלצה לבטל את השינוי לאחר שבוע אחד בלבד, בטענה שהוא יצר "בלבול ודאגות" בקרב העובדים.

אולם וודורס מאמין כי מדובר ב"סיכון אינטליגנטי" שיעניק לעובדים יותר גמישות ו"תחושת העצמה".

חברות טכנולוגיה כמו לינקדאין עומדות בפני תחרות הולכת וגוברת על המהנדסים, והטבות אטרקטיביות הפכו לדרך שכיחה לפתות ולשמור על עובדים מוכשרים.

עם זאת, עוד לא ברור כיצד המדיניות החדשה תשפיע על השורה התחתונה של לינקדאין. בתוצאות הפיננסיות האחרונות שפרסמה החברה החבות הגדולה ביותר שלה הייתה "חופשות מצטברות והוצאות אחרות הנוגעות לעובדים". הסכום עמד על מעל 128 מיליון דולר, נכון ליוני האחרון, עלייה של 46% מדצמבר.

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
לא הטבה - תרגיל חשבונאי
אם חברה מאפשרת לעובד לקחת 15 ימי חופשה בשנה והוא לקח רק 10, החברה חייבת לעובד 5 ימי חופשה. במאזן החברה זה מופיע בתור חוב (הוצאות שכר ליום * 5). תכפילו את זה בהרבה עובדים שצוברים ימים לאורך הרבה שנים ומקבלים חוב גדול שלא נראה יפה במאזן. אם במקום זה אין מספר ימי חופשה מוגדר מראש, אין חוב שכשהעובד לא לוקח את ימי החופש. את ימי החופשה שנצברו עד לשינוי המדיניות משלמים, ומסבירים לוול-סטריט שזו הוצאה חד פעמית. כשמפרסמים תוצאות מפרסמים שני סטים של מספרים, האמיתי וזה בניקוי הוצאות חד פעמיות שמקבל את כל הכותרות. חברות ציבוריות אמריקאיות נשלטות ע״י אנשי הכספים ויעשו כל צעד, לא משנה אם יש לו השפעה אמיתית (או אפילו השפעה שלילית) כל עוד הדוח הרבעוני הבא (בניקוי הוצאות ״חד-פעמיות״) נראה יותר טוב. אבל כל הכבוד ללינקד אין שנתנו לתרגיל השחוק הזה ספין חיובי (ולא כל הכבוד לעיתנואים שלא מבינים מספיק כדי לספר את כל הסיפור)
משה  |  14.10.15
8.
הסיבה היחידה היא 128 מיליון דולר "חוב". זה נראה רע בספרים ובבורסה
ישלמו חלק מזה לעובדים, ואת השאר ימחקו. מאותו רגע אין יותר צבירת חופשה, אין חוב מצטבר. בפועל העובדים לוקחים את אותו מספר של ימי חופש בערך (אמריקאים - הכל, כולל חופשות, מתוכנן חודשים מראש. יש מעט מאוד "דילים של הרגע האחרון")
קליפורניה  |  14.10.15
7.
לא מעוניין. הצעה גרועה
עובד צריך לדעת מה מספר ימי החופש שהוא זכאי להם בלי שהמעסיק ישאל שאלות. איך אני יודע אם זה לגטימי שאקח שבוע חופש בשנה או חודשיים? זה חייב להיות מוגדר בחוזה. ואם לא ניצלתי את ימי החופש- מגיע לי לפדות אותם בכסף כשאני עוזב. אחרת זה תלוי בביטחון עצמי של העובד.
שכיר  |  14.10.15
לכל התגובות