אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בדוק את עצמך: האם יש לך את האישיות של סטארט-אפיסט מצליח? צילום: שאטרסטוק

בדוק את עצמך: האם יש לך את האישיות של סטארט-אפיסט מצליח?

לפעמים נדמה שכדי להרים סטארט-אפ מוצלח, צריך רק רעיון סביר, נחישות וקצת קשרים. ועדיין, תחושת ה"כל אחד יכול" היא אשליה ורוב הסטארט-אפים בישראל קורסים בלהבות. לפניכם התכונות שישפרו את הסיכוי שלכם להצליח כמובילי מיזם

14.10.2015, 23:18 | שירות כלכליסט

ישראל מכונה "אומת הסטארט-אפ" ו"סיליקון ואדי" בעיקר בגלל הסטארט-אפים שצמחו בה והצליחו. בימינו, נראה שכל אחד יכול לחשוב על שיפור קטן לרעיון קיים, להתחבר למפתחים מוכשרים, לשכור ב-Fiverr אנשים טכניים ולהתעשר במהירות יחסית. אבל בפועל, על כל ווייז, וויקס וקונדואיט יש אלפי סטארט-אפים שנכשלו.

קראו עוד בכלכליסט

קשה לדעת מהי הסיבה המובילה לכשלונות; לפעמים הם קורים בגלל קריאה לא נכונה של השוק והתחרות, לפעמים בגלל מודל כלכלי בעייתי - אבל בהרבה מקרים הסיבה היא היזם עצמו; בסופו של דבר, תחושת "כל אחד יכול" היא אשליה שכואב להתעורר ממנה.  

מגזין Entrepreneur פרסם רשימת תכונות שליליות שיש ליזמים רבים - ומקשות עליהם לנהל את החברות שלהם ולהגיע להצלחות משמעותיות. רשימה זו היא תמונת מראה: תמצאו בה את התכונות שעשויות להועיל לכם במיוחד כשתחליטו להקים חברת סטארט-אפ.

אתה שונא את המיינסטרים.

יזם צריך להיות להתנגד מטבעו למקובל בתחום הפעילות שלו. אם המוסכמות החברתיות והעסקיות מקובלות עליך, לא תראה צורך בנטילת סיכונים ובניצול הזדמנויות. זה לא שיזם טוב צריך לזנק על כל הזדמנות בדרכו, אבל בהחלט להכיר בכך שסיכונים עסקיים הם דבר הכרחי ואף מועיל. אדם שצף לו בניחותא ומקבל את שסביבו כעובדה מוגמרת יסתכל באופן טבעי על כל הזדמנות כסיכון.

אתה לא כמו כולם, צילום: shutterstock אתה לא כמו כולם | צילום: shutterstock אתה לא כמו כולם, צילום: shutterstock

היזם החד, לעומתו, לא יחוש בנוח בשוק בו כולם עושים את אותם הדברים או על פי חוקים מקובלים. המצב הקיים תמיד ייתפס בעיניו כפשרה, כמשהו שצריך לנער ולשנות. עבורו, כל סיכון הוא הזדמנות לשנות, לשבח, לחדש.

אנשים צריכים להתאמץ כדי להתחבר אליך.

יש מין טיפוס קליל ונעים כזה של בני אדם, שיודע להסתדר עם כולם כמעט בכל מצב. אלו לא האנשים שמרימים סטארט-אפ שמשנה את השוק. יזם יצירתי הוא אדם שפעולתו מרגיזה אנשים; לאו דווקא בשל הסגנון או הנוסח שלו, אלא בגלל העובדה שהוא נוטה לנענע את הסירה, למרוד במוסכמות וליצור בלאגן בכל מקום אליו יגיע.

אנשים יודעים שכשאתה מגיע, יהיה מעניין, צילום: שאטרסטוק אנשים יודעים שכשאתה מגיע, יהיה מעניין | צילום: שאטרסטוק אנשים יודעים שכשאתה מגיע, יהיה מעניין, צילום: שאטרסטוק

רוב האנשים מסתכלים על התנהלות כזו כדורסנית או מנותקת, אבל אתם בשלכם. אחרים, שיבינו שאתם לא אנטי-סוציאליים אלא פשוט חייבים לפעול לפי החזון שלכם ולשנות דברים מסביבכם, יעריכו אתכם.

אתה לא תופס עבודה קשה ככזו.

יזמות היא עבודה מאוד, מאוד קשה. והיא כוללת עומס קיצוני, מתח, אכזבות ומאמצים. בפועל, אין שום דבר נעים בכך. אבל אם אתה לא מחפש את הצד הנעים של העבודה ויודע שזה פשוט משהו שצריך לעשות ולכן עושים - יזמות עשויה להתאים לך.

לעבוד עד אמצע הלילה? אין בעיה, צילום: שאטרסטוק לעבוד עד אמצע הלילה? אין בעיה | צילום: שאטרסטוק לעבוד עד אמצע הלילה? אין בעיה, צילום: שאטרסטוק

בעוד שבעיסוקים שונים אפשר לומר שעדיף לעבוד בחכמה מאשר לעבוד קשה, היזם הממוצע יצטרך לעבוד בשתי הדרכים כל הזמן כדי להצליח. אין אדם שלא יחוש חולשה, תסכול או כעס לאור עבודה שוחקת ומלחיצה. אבל מי שיודע שמדובר בשלב ביניים בדרך למשהו גדול יותר, טוב ומעניין יותר שייצור בשתי ידיו, עשוי להצליח בתור סטארט-אפיסט.

אתה לא נותן לאנשים להגיד לך מה לעשות

אם אתה מעדיף למלא הוראות ולעשות מה שאומרים לך ומכיר בנוחות שבכך, יזמות היא לא בשבילך. מצד שני, אם יש לך שאיפות של ניהול והפעלת אנשים מוכשרים, אם אתה מוצא אתגר והנאה בללמד מישהו איך עושים משהו בצורה טובה יותר, סיכויי ההצלחה שלך ישתפרו. סטארט-אפים מחייבים המון עבודה עצמאית מצד כל הסגל, במיוחד בשלבים הראשונים של הפעילות. מנהל שמחכה שיגידו לו מה לעשות יעכב את יתר החברה ויקשה על הצלחתה.

אתה לא מסוגל להתחבר לחלומות של אחרים.

לדברי פארה גריי, "אם לא תבנה את החלומות שלך, מישהו אחר ישתמש בך כדי לבנות את החלומות שלו". יש אנשים שמוצאים סיפוק עצום בלעזור לאחרים להגשים את עצמם. למשל, הורים שמתמלאים בשמחה כשהילד משיג משהו שרצה, מורים ומרצים שמסייעים לתלמידים שלהם להגיע לפסגות אקדמיות ועוד.

ויש גם עובדים שמתחברים לחלום של יזם ופועלים להגשמתו במסירות. אך היזם עצמו הוא זה שחלומו מעורר השראה באחרים, שגורם לאחרים להאמין בו ולפעול למענו. סטארט-אפיסט שרגיל לפעול להגשמת חלומות של אחרים לא תמיד ידע למשוך אחרים לחלומו-הוא.

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
שטות מוחלטת
הצלחה ביזמות, מעבר להיותה ענין של עקשנות, היא כמו הצלחה של סרט ויראלי. זה פשוט מצליח, ואין לך מושג למה. יתר על כן, כאשר אתה משוכנע שעלית על החוקיות, אתה מנסה לשחזר אותה ואז נופל. אם אתה יזם אמיתי, תנסה שוב, כי אתה אופטימיסט נצחי. ואז אולי זה יצליח. ואז יראיינו אותך וישאלו אותך בעיניים בורקות איך עשית את זה. ואתה תמכור להם את החארטה שהם מצפים לשמוע: אמונה בעצמי, נחישות, חריצות, עקשנות, התמדה, חשיבה מחוץ לקופסה. בלה בלה בלה. קשקוש: עקשנות כן, אבל בעיקר מזל ועיתוי. כותב מנסיוני בן העשרים שנה. אני גם כותב ב - Quora על זה, תורם מנסיוני ועוזר לאחרים להתפכח. חפשו אותי שם.
יזם מצליח  |  16.10.15
7.
יפה ונכון
יזמות היא דבר נהדר וסקסי, אבל היא בהחלט לא מתאימה לכל אחד. מתוך הכלא הנפשי של עבודה ושגרה שוחקות, יזמות נראית כמו פתרון אולטימטיבי שמבטיח חופש וצמיחה. זה מקרה קלאסי של אשליית "הדשא של השכן ירוק יותר". לא מספיק מדברים על החרדות והלחצים העצומים שגובים מחיר נפשי ובריאותי יקר מאוד. אין ספק, בעבודה רגילה יש הרבה תסכול, אבל רק מי שניסה להרים מיזם יודע אכזבה אמיתית ותחושת תבוסה (כאלה שמותירות בפה טעם של אספלט) מהן. זה מוביל אותי לציין גורם קריטי נוסף להצלחה - חשיבה חיובית. זה נשמע טריוויאלי אבל חשיבה חיובית היא תכונה שמאוד קשה לרכוש. אם אתם רואי שחורות מטבעכם תתרחקו מיזמות כמו מאש. אין שום דבר פסול בלהיות שכיר ולחיות בעולם מוגדר. עבור הרוב הלא יזמי במהותו, זה בסופו של דבר מתכון לאיזון נפשי לטווח ארוך.
אחד שנכווה , סיליקון ואדי  |  15.10.15
לכל התגובות