אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחפשים שיתוף פעולה: מובייל חוצה גבולות והזדמנויות צילום: אריאל שרוסטר

מחפשים שיתוף פעולה: מובייל חוצה גבולות והזדמנויות

משתתפי ועידת המובייל זכו להשתתף ב־350 פגישות רמות דרג בין חברות הייטק מקומיות לנציגי חברות זרות ובינלאומיות שארגן בעבורם מכון היצוא

13.10.2015, 08:24 | הראל עילם
"פעם התמקדנו בספקיות סלולר והפגשנו חברות ישראליות מכל העולם עם ספקיות מקומיות. מאז השוק השתנה וכבר לא נשלט על ידי כמה חברות קטנות. היום שלוש מיצרניות הסלולר הגדולות בעולם - וואווי, TCL ו־OnePlus - כאן בישראל", אמר בגאווה מיקי אדמון, מנהל מחלקת הייטק במכון היצוא. המכון ארגן כ־350 פגישות רמות דרג בין עשרות חברות הייטק ישראליות ובין אוסף של חברות עולמיות במסגרת כנס המובייל השנתי של "כלכליסט".

"אנחנו כבר עובדים עם מספר חברות ישראליות, ובכל פעם שאני כאן אני מגלה אוצרות חדשים", אמר סייפר לי, ראש חטיבת הטכנולוגיה בענקית הטכנולוגיה TCL. "ישראלים שונים מאוד מאסייתים. אתם ממוקדים מאוד בהצגה ובמוצר, אתם יודעים להראות תוכנית עסקית מדויקת. אסייתים מראים רק קונספט כללי. זה מקל עלינו מאוד למצוא חברות ישראליות לשתף איתן פעולה. נפגשתי היום עם שמונה חברות, וכבר עם שלוש מהן אנחנו חושבים על שיתופי פעולה".

חדר הפגישות שאירגן מכון היצוא, צילום: אריאל שרוסטר חדר הפגישות שאירגן מכון היצוא | צילום: אריאל שרוסטר חדר הפגישות שאירגן מכון היצוא, צילום: אריאל שרוסטר

כולם רוצים OnePlus

החברה המעניינת ביותר שהגיעה לארץ היתה OnePlus. מייסדה קארל פיי גם נשא את נאום הפתיחה לכנס המובייל. פיי סיפר ל"כלכליסט" כי ישראל היא המדינה בעלת נתח השוק הכי גדול של OnePlus בעולם, אף יותר מסין. "יש לנו כאן כמה וכמה אחוזים מהשוק. לפי ספקיות הסלולר, יש כ־100 אלף מכשירי OnePlus בישראל".

ביומן הפגישות של מכון היצוא לפיי כמעט לא היו פגישות - אבל זה לא הפריע לכמה וכמה בכירים במשק הישראלי לזנק עליו. עומרי כהן, מנכ"ל חברת טאצ' גרופ המייבאת לישראל את מוצרי יצרנית הסלולר המתחרה HTC, נפגש עם פיי. HTC סובלת מקשיים כלכליים בעולם, וגם בישראל נתח השוק שלה צונח. עם זאת טען כהן באוזני "כלכליסט" כי הפגישה עסקה בהזדמנות לשיתוף פעולה והשקעה במיזם אופטי ישראלי שאפתני, שמטרתו להביא יכולות אופטיות "ברמה צבאית לכל סמארטפון".

פיי הוסיף כי ישראל "חזקה בתחום הטכנולוגיה והחדשנות", וכי הוא מקווה להרחיב את הפעילות בישראל בקרוב ולהסדיר את נושא יבוא המכשירים לארץ. עוד הוא מקווה למצוא חברות ישראליות שיאפשרו לו להוסיף יכולות טכנולוגיות חדשות למכשיריו ולמערכת ההפעלה Oxygen, בייחוד בתחום המצלמה. "אם אתה בעלי מערכת ההפעלה, אתה יכול לעשות הרבה דברים. אתה יכול לתת למשתמש אפשרויות, יישומים שהוא יכול להוריד אם יבחר", אמר פיי. "אבל אנחנו בהחלט לא נתקין אותם מראש ונעמיס על המכשיר".

פיי גם נפגש עם אנשי חברת הצ'אט וידיאו Rounds, שגייסה כספים בעת האחרונה ומרחיבה מאוד את הפעילות שלה. בין השאר החברה מגדילה את מצבת כוח האדם שלה ב־50% ומתכוונת לעבור למשרדים חדשים בלב מתחם שרונה.

זיהוי ביומטרי במכונית

חברה אחרת שנפגשה עם פיי היא IsitYou. המנכ"ל ד"ר בנג'מין לוי סיפר כי הוא מקווה לשווק לפיי את טכנולוגיית הזיהוי הביומטרי שלו - המאפשרת לכל מצלמת רשת לתפקד כאמצעי זיהוי לכל דבר, ללא צורך בסיסמה.

לוי כבר קבע פגישות גם עם נציגי חברות רכב כגון GM, טויטה וסקודה. החברה שלו פיתחה טכנולוגיה לזיהוי ביומטרי, והוא מקווה לשלבה במיליוני כלי רכב חכמים בתוך שנתיים. הטכנולוגיה תאפשר למכוניות לזהות את המשתמש, לפתוח את הדלתות ולהתאים את כל המערכות החכמות - כולל הכיסא, המראות והגדרות תחנת הרדיו - בהתאם להעדפות שלו.

למרות העניין הרב בפיי וב־OnePlus, המשלחת הגדולה ביותר היתה של צ'יטה מובייל הסינית, שנפגשה גם עם Rounds ועם עשרות חברות אחרות. המנכ"ל, מנכ"לית המשנה, הנשיא וסמנכ"ל הטכנולוגיה כולם הגיעו לישראל במסגרת משלחת של תשעה אנשים ונקבעו להם לא פחות מ־50 פגישות. הם מצדם מעוניינים למצוא אפליקציות ישראליות חדשניות, ולא היססו לדבר עם כולם, ממפתחים של ממשק ייעודי לטלפונים חכמים למשתמשים, מבוגרים ועד למפתחי אפליקציה המתפקדת כשלט חכם היכול לתקשר עם כל מוצר בבית.

תגיות