אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כיל עברה את נקודת ה"אל חזור" בדו"ח האחריות התאגידית

קפיטליזם 3.0

כיל עברה את נקודת ה"אל חזור" בדו"ח האחריות התאגידית

דו"ח האחריות התאגידית של כיל ל-2014 עדיין לא חושף את התמונה המלאה על פעילות החברה, אבל מגיע לשיאים חדשים של שקיפות. החברה לא מתעלמת מפרשות מביכות ונחושה לדווח גם על העובדים באתיופיה וסין

14.10.2015, 08:32 | גיל קליאן
לפי חודשיים פירסמה כיל את דו"ח האחריות התאגידית שלה לסיכום שנת 2014, דו"ח שמסכם את פעילות חברת הענק בנושאי סביבה וחברה. בשבוע שעבר, אמיר אדר, מנהל מחלקת המחקר של מיטב דש ברוקראז', פירסם את הסקירה שלו לגבי הדו"ח. אדר מסקר את כיל שנים רבות, וכיום הוא האנליסט היחיד בשוק ההון הישראלי שמסקר דיווחי אחריות תאגידית, במטרה למצוא בהם ערך מוסף עבור משקיעים.

קראו עוד בכלכליסט

ההישג המרכזי של כיל בדו"ח הנוכחי לפי אדר הוא הגברת שקיפות. בדו"ח מופיעים שפע של נתונים כמותיים, בעיקר בנושאי איכות הסביבה, שלא היו בדו"ח הקודם. בעצם, כיל הצליחה לצמצם את הפער בינה לבין המתחרות הבינלאומיות שלה באיכות הדיווח.

מנגד, הפער עדיין קיים – לרעת כיל. בליגה הישראלית, טוען אדר כי כיל הצליחה לייצר את אחד הדו"חות המתקדמים מבין החברות הישראליות, אך זאת בעיקר על רקע מיעוט התחרות מצד חברות מקומיות. כמו כן, כיל היא החברה הבורסאית היחידה שמדווחת על דו"ח האחריות התאגידית למשקיעים באמצעות מערכת ההודעות של הבורסה.

המשמעות של דברי אדר היא, שבניגוד לחברות ישראליות אחרות כמו סלקום, שהחלו לדווח על השפעותיהן על החברה והסביבה ואז הפסיקו – כיל הגיעה לנקודת "אל חזור" במחויבות שלה לרמת שקיפות. "כיל מחויבת להרחיב את רמת הדיווח שלה, גם לפעילויות שלה במקומות כמו סין או אתיופיה. נושאי סביבה וזכויות עובדים בסין ואתיופיה – אלה לא דברים פשוטים. אבל אם כיל לוקחת על עצמה להכניס את הפעילויות האלה לתוך הדו"חות הבאים, כנראה שהיא חושבת שהיא יכולה לעמוד בזה", אמר אדר.

בינתיים הדו"ח של כיל מקיף 95% מפעילות החברה בנושאי סביבה, ו-60% מכוח האדם. "לא ראיתי חברה ישראלית עם פעילות בינלאומית שהגיעה לרמת פירוט זאת, למעט שטראוס", אמר אדר.

הפגנת עובדי כיל, צילום: דוברות ההסתדרות הפגנת עובדי כיל | צילום: דוברות ההסתדרות הפגנת עובדי כיל, צילום: דוברות ההסתדרות

בנושאי סביבה מציין אדר כי "כיל צפויה להשקיע בשנת 2015 כ- 136 מיליון דולר בפרויקטים של איכות סביבה (מתוכם כ- 54 מיליון דולר בהשקעות הוניות). כלומר כ- 2.5% מהכנסות החברה מושקעות באיכות הסביבה, עוד נציין כי ערך זה הנו כשליש מהתזרים התפעולי הנקי של החברה".

כמו כן ציין אדר את כיל לטובה בכך שהתייחסה בדו"ח לאירועים השליליים שעברו על החברה בתקופה האחרונה – כמו הסכסוך המתוקשר עם עובדי החברה, העימותים מול תושבי ערד עקב הכרייה בשדה בריר וכן העימותים מול המדינה על רקע התמלוגים שהחברה משלמת. זאת, כאשר חברות ישראליות אחרות בוחרות לרוב להשמיט מהדו"ח אירועים "מביכים".

הדו"ח של כיל כלל בקרה חיצונית, אך זו לא הקיפה את כל הנתונים של הדו"ח. גם כאן תצטרך כיל להשתפר בדו"ח הבא. בנוסף, כיל עדיין לא הציגה יעדים כמותיים ברורים לשיפור הפרמטרים שהיא כן מודדת. אדר ציין כי סביר להניח שהיעדים של כיל ייקבעו קודם כל בתחום איכות הסביבה, שהוא תחום מדיד ומתודולוגי יותר לעומת תחומים חברתיים כמו כוח אדם או קשר עם ספקים.

תגיות