אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת ה-IT אולקלאוד גייסה 6 מיליון שקל ממשפחת יסלזון צילום : יח"צ

חברת ה-IT אולקלאוד גייסה 6 מיליון שקל ממשפחת יסלזון

החברה מתמחה בשיווק מוצרי ענן מבית גוגל, אמזון וסיילספורס לחברות הייטק מקומיות. העסקה משקפת לה שווי של כמה עשרות מיליוני שקלים

14.10.2015, 18:19 | אסף גלעד

משפחת יסלזון, אחת המשפחות העשירות והחשאיות בישראל, השקיעה לא פחות מ-6 מיליון שקל בחברת מערכות המידע הישראלית אולקלאוד (Allcloud). שווי העסקה משקף לחברה שווי של כמה עשרות מיליוני שקלים. עד כה, אולקאולד גייסה למעלה מ-10 מיליון שקל.

קראו עוד בכלכליסט

בכך חוברת משפחת יסלזון למשפחת ויל, שכבר השקיעה באולקלאוד בשנה שעברה. ל'כלכליסט' נודע כי משקיע מרכזי נוסף בחברת שיווקי מוצרי הענן הוא ערן גיל, ממייסדי חברת הענן האמריקאית Cloud Sherpas שנמכרה בחודש שעבר לאקסנצ'ר תמורת כ- 350 מיליון דולר.

חברות ההייטק הישראליות ממשיכות לגייס סכומי עתק, צילום: שאטרסטוק חברות ההייטק הישראליות ממשיכות לגייס סכומי עתק | צילום: שאטרסטוק חברות ההייטק הישראליות ממשיכות לגייס סכומי עתק, צילום: שאטרסטוק

אולקלאוד הוקמה באמצע 2014 על ידי מיזוג הפעילויות של מספר חברות IT ישראליות קטנות יותר. מאז הקמתה היא רכשה אחזקה משמעותית בחברת Emind, השותפה הגדולה של שירותי הענן של אמזון בישראל ושל גוגל ואת הבעלות המלאה בחברת בלאט-לפידות, מפיצה גדולה של שירותי סיילספורס לישראל. הדבר הפך את אולקלאוד, המתמחה בשיווק מוצרי תוכנה מובסס ענן, לאחת החברות החזקות בתחום בארץ. בין לקוחותיה נמנים חברות ישראליות ענקיות כגון בנק לאומי, צים, שטראוס ותדיראן. לפי ההערכה, הכנסות החברה צמחו פי ארבע במהלך 2015, והיא צפויה להכניס השנה עד 50 מיליון שקל.

משפחת יסלזון ידועה בזכות מספר עסקאות ענק: היא רכשה של יקבי כרמל לפי שווי של 140 מיליון שקל, מכרה את אחזקותיה בפרומדיקו לניופארם וכן היתה בין המשקיעים של ICQ שנכמרה ב- 400 מיליון דולר ל- AOL. משפחת ויל לעומתה היא מבין מקימות אסם. בסוף שנות התשעים מכרה את אחזקותיה בחברת המזון לנסטלה תמורת 121 מיליון שקל. מאז היא רכשה את השליטה בחברת מלגם שעוסקת בניהול שירותי גבייה עבור עיריות ותאגידי מים, וכן מניות בחברת האנרגיה אנלייט.

תגיות