אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחזיקי איזיצ'יפ עשויים לטרפד את מכירתה צילום: עדי הוברמן

מחזיקי איזיצ'יפ עשויים לטרפד את מכירתה

קרן הגידור האמריקאית רייג'ינג קפיטל, המחזיקה ב־6.5% מאיזיצ'יפ, הודיעה כי תצביע נגד הצעת הרכישה של מלאנוקס בגלל המחיר הנמוך. אם 25% מבעלי המניות יתנגדו - העסקה תיפול

15.10.2015, 07:55 | גולן חזני

מתחזקות ההערכות שמשקיעי איזיצ'יפ עשויים לטרפד את עסקת רכישתה בידי מלאנוקס. אתמול הודיעה קרן הגידור רייג'ינג קפיטל (Raging Capital) כי אחזקתה באיזיצ'יפ הגיעה ל־6.5% מהמניות, והיא תצביע נגד אישור העסקה באסיפה הכללית של בעלי המניות.

קראו עוד בכלכליסט

ההודעה מציבה איום על העסקה משום שאם תהיה התנגדות מצד 25% מבעלי המניות — העסקה תיפול, ובידי רייג'ינג קפיטל יותר מרבע מהקולות הדרושים לשם כך. בעלי המניות של איזיצ'יפ יתכנסו להצביע לגבי הצעת הרכישה ב־12 בנובמבר במשרדי איזיצ'יפ שביקנעם.

הצעת הרכישה של מלאנוקס לאיזיצ'יפ עומדת על 811 מיליון דולר במזומן — 25.5 דולר למניה, ובסך הכל כ־620 מיליון דולר בניכוי המזומנים שבקופה. מדובר בפרמיה של 16% על מחיר השוק של איזיצ'יפ בנאסד"ק ביום ההודעה על העסקה.

"לאחר שבחנו את המסמך שהגישה איזיצי'פ ב־13 באוקטובר ובעקבות שיחות עם הנהלת החברה, אנחנו לא מאמינים כי תהליך המכירה והמשא ומתן היו מיטביים ונמרצים", ציינה רייג'ינג קפיטל בהודעה לנאסד"ק. קרן הגידור מניו ג'רזי שבראשה עומד היו"ר וויליאם מרטין הוקמה בשנת 2006 ומנהלת כחצי מיליארד דולר.

"מחיר של 25.5 דולר למניה מעריך בחסר את איזיצ'יפ ואת הפוטנציאל העתידי שלה. אנחנו מאמינים כי לטובת האינטרס של כל בעלי המניות איזיצ'יפ צריכה לנהל משא ומתן ולהגיע למחיר מכירה גבוה יותר מול מלאנוקס או רוכש פוטנציאלי אחר, או לחלופין להימנע כלל ממכירתה", הוסיפה רייג'ינג קפיטל.

איזיצ'יפ אמורה לשלם למלאנוקס יותר מ־30 מיליון דולר אם תבטל את עסקת הרכישה.

משקיעי איזיצ'יפ מתרעמים על השווי

לא מדובר בהבעה ראשונה של חוסר שביעות רצון מצד משקיעי איזיצ'יפ משווי החברה בעסקה עם מלאנוקס. לפני יומיים חשף "כלכליסט" כי לא מעט מבעלי המניות הפרטיים בארה"ב אומרים כי יהיו מוכנים להגיע לישראל כדי להצביע נגד העסקה. על פי הערכות, כ־60% מהחברה מוחזקים בידיים פרטיות.

עבור חלק מהמשקיעים הוותיקים של איזיצ'יפ נחשבה זו כמניית עוגן עם פוטנציאל לעליות של מאות אחוזים בשנים הקרובות. זאת נוכח כניסתה הקרובה לשוק החדש של מרכזי האחסון, על בסיס המעבדים שפותחו בשנים האחרונות בקריית גת.

מבחינת אותם משקיעים, מכירת החברה ערב מימוש ההצלחה בשוק הצמא לפתרונות מסוג ה־NPS שפיתחה נתפסת כמהלך בעייתי שיפגע ברווחיהם. גם שווי העסקה, 811 מיליון דולר, שכמעט 200 מיליון דולר מתוכם באים מקופת איזיצ'יפ, עוררה מורת רוח בקרבם.

לאחר החתימה על ההסכם יצא מנכ"ל איזיצ'יפ אלי פרוכטר לניו יורק בניסיון לשכנע את המשקיעים בחברה שבראשה הוא עומד בכדאיות העסקה עבורם. אלה ביקשו להבין את מהות המיזוג הגדול בתעשיית השבבים הישראלית. כעת נראה כי ניסיונות אלה לא עלו יפה.

איל וולדמן ואלי פרוכטר , צילום: עדי הוברמן איל וולדמן ואלי פרוכטר | צילום: עדי הוברמן איל וולדמן ואלי פרוכטר , צילום: עדי הוברמן

הנטישה של סיסקו הזניקה את המשא ומתן

מהזימון של איזיצ'יפ לאסיפה, שפורסם שלשום, עולה כי המגעים בין מלאנוקס לאיזיצ'יפ החלו ב־25 במאי השנה. פרוכטר ומנכ"ל מלאנוקס איל וולדמן נפגשו אז לארוחה שפתחה את המשא ומתן ביניהם. הצעתה של מלאנוקס עמדה על 21–20 דולר למניה, ביולי היא עלתה ל־22 דולר למניה ובאוגוסט הגיעה ל־25–24 דולר למניה.

באמצע מאי נחתכה מניית איזיצ'יפ בכ־25%, בעקבות הודעתה של סיסקו כי היא מתנתקת מאיזיצ'יפ. סיסקו החליטה לפתח מעבד עצמאי לדור הבא של מוצריה וויתרה על המעבד החדשני של איזיצ'יפ, המיועד לצאת לשוק בסוף השנה. סיסקו היא לקוח בולט של איזיצ'יפ ומהווה כ־40% מהכנסותיה וכ־70% מרווחיה.

אם תצא העסקה אל הפועל, מלאנוקס תממן אותה מאמצעים עצמיים ומנטילת הלוואה של 300 מיליון דולר מג'יי.פי. מורגן, בנק ההשקעות שליווה אותה. פרוכטר, שמחזיק ב־2.1% ממניות איזיצ'יפ, צפוי לקבל כ־17 מיליון דולר מהעסקה. בעלי מניות נוספים גדולים בחברה הם הגופים המוסדיים הראל (6.3%), מגדל (5.6%) ופסגות (4.9%).

תגיות