אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אחרי שנה של דיונים: הגז הטבעי מתקרב לירושלים צילום: נמרוד גליקמן

אחרי שנה של דיונים: הגז הטבעי מתקרב לירושלים

רותם גז טבעי זכתה במכרז החלוקה השישי בתחום, והעבודות צפויות להתחיל במחצית השנייה של 2017

15.10.2015, 08:36 | ליאור גוטמן

משרד האנרגיה הודיע אתמול שחברת רותם גז טבעי היא הזוכה במכרז הלאומי לחלוקת גז טבעי באזור ירושלים. זאת בשעה שמשרד האוצר מנסה לקדם בחוק ההסדרים את חיבור אזורי התעשייה למערכת הולכת הגז הטבעי. מדובר במכרז השישי והאחרון שנוהל בתחום, לאחר שהמכרז הראשון להקמת רשת חלוקת גז יצא לדרכו בסוף 2009, והנוכחי בדיונים כבר קרוב לשנה.

רותם גז טבעי מוחזקת במשותף ובאחזקות שוות (33.3% לכל אחת) על ידי חברת TMNG, חברה־בת של תהל המנוהלת בידי סער ברכה, והחברות רימון וח. מר תעשיות. שתי האחרונות זכו בדצמבר 2012 במכרז דומה להקמת רשות חלוקה בצפון הארץ.

קידוח גז טבעי, צילום: אלבטרוס צילומי אוויר   קידוח גז טבעי | צילום: אלבטרוס צילומי אוויר קידוח גז טבעי, צילום: אלבטרוס צילומי אוויר

היקף ההשקעה המוערך ברשת הוא כ־350 מיליון שקל, והזוכה תקבל מהמדינה מענק הקמה של 60 מיליון שקל. העבודות צפויות להתחיל במחצית השנייה של 2017.

שלא כמו מכרזי החלוקה השונים, שכוונו ללקוחות מתחום התעשייה, המכרז הנוכחי אמור לחבר לקוחות מוסדיים ציבוריים כמו ביה"ח הדסה, האוניברסיטה העברית או מטה המשטרה. מעגל הלקוחות השני עשוי להיות תושבי ירושלים, שחלקם צורכים גפ"מ (גז פחממני מעובה, הידוע בשם גז בישול) או סולר לחימום הבתים בימי החורף.

אחת הקבוצות שניגשו למכרז הייתה דלק ישראל שבשליטת יצחק תשובה, וזרועות אחרות של דלק — אבנר ודלק קידוחים — הן שתיים מחמש החברות שמרכיבות את מונופול תמר, שמספק את כל הגז לשוק המקומי. גם דור אלון, שאף היא שותפה במונופול, התמודדה במכרז. למרות עובדה זו ולמרות החשש שביצירת מונופול אנכי (אספקה וחלוקה) בתחום הגז הטבעי, הן לא נפסלו אפריורית על ידי המדינה.

תגיות