אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
TransWheel: מעצב ישראלי המציא רובוט-שליח צילום: kobishikar.com

TransWheel: מעצב ישראלי המציא רובוט-שליח

בעוד אמאזון ועליבאבא מנסות להשיג אישורים לפרויקטי מזל"טי שליחויות, הציג קובי שיקאר קונספט לרובוט קטן שיוכל לעלות על הכביש גם היום; הוא יזהה מכשולים בדרכו, יתמרן בזריזות ובדייקנות וימסור חבילות לנמענים ע"ב זיהוי פנים

15.10.2015, 11:48 | הראל עילם
חברות רבות מתכננות רובוטים שיחליפו אותנו במשימות כאיסוף אשפה או נהיגה במונית. עכשיו הם גם הולכים להיות דוורים ושליחים: קובי שיקאר, מעצב תעשייתי בן 28 ובוגר בית הספר שנקר, פיתח עיצוב ל-TransWheel, קונספט לרובוט ממוכן, אוטומטי וחד-גלגלי שיוכל לחלק דואר וחבילות.

קראו עוד בכלכליסט

הרובוט של שיקאר הוא בעצם אלטרנטיבה ריאלית יותר למזל"טים העתידניים של אמזון ועליבאבא, שמתכננות שירותי משלוחי אקספרס מעופפים. אבל המזל"טים האלו תקועים על שולחן התכנונים ובניסויים, בעיקר מכיוון שרשות התעופה הפדרלית בארצות הברית מסרבת בשלב זה להתיר למזל"טים אוטונומים לנוע בשמיים.

רגולטורית, טרנסוויל יוכל להתחיל לעבוד כבר עכשיו, ללא צורך בהרשאות מיוחדות מלבד אישורים לרכבים אוטומטיים לנוע ברחובות ערים; אישורים דומים כבר ניתנו במספר מדינות בארצות הברית וברחבי העולם. הרובוט משתמש בשירותי מיפוי קיימים יחד עם מערך מצלמות שמספק זיהוי מקומי וגישה לשירותי גוגל StreetView, על מנת למקם את עצמו בדיוק רב. המצלמות גם יוכלו לבצע זיהוי פנים, ויתנו את החבילה אך ורק לאדם הנכון.

קונספט טרנסוויל, צילום: kobishikar.com קונספט טרנסוויל | צילום: kobishikar.com קונספט טרנסוויל, צילום: kobishikar.com

הרובוט עצמו בסיסי למדי ונראה כמו חד-אופן משוריין, עם זוג ידיים וראש. הוא כרגע בשלב התכנון, ובראיון עם סוכנות הידיעות רויטרס שיקאר אומר כי הוא מקווה בקרוב להתחיל ולגייס כספים למימון הפרויקט. הוא בנה אב טיפוס ראשוני של הרובוט, המסתמך על טכנולוגיה דומה לזה של סגווי כדי לאזן את הגלגל במקומו ולאפשר לו לנוע במהירות ולחמוק ממכשולים. "רובוטים יכולים להוריד את כמות התאונות בכביש, שנגרמות בגלל נסיעות ארוכות מדי" אמר שיקאר. "הרובוט יוכל להמשיך ולעבוד, ללא תאונות או עייפות".

תגיות