אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המחנה הציוני מסתייג ממסקנות ששינסקי - דורש להחמיר את המיסוי על כיל צילום: אי פי איי

המחנה הציוני מסתייג ממסקנות ששינסקי - דורש להחמיר את המיסוי על כיל

המפלגה הגישה הסתייגות למסקנות הנידונות הבוקר בוועדת הכספים ודורשת להחזיר את ההמלצה המקורית לפיה מיסוי רווחי היתר על כיל יחול מתשואה של 11% של החברה ולא מ-14% כפי שסוכם

18.10.2015, 11:57 | רוני זינגר

המחנה הציוני הגישו הסתייגות למסקנות ששינסקי הנידונות בוועדת הכספים הבוקר (א') והודיעו כי הם דורשים להחזיר את ההמלצה המקורית של ועדת ששינסקי לפיה מיסוי רווחי היתר יחולו החל מתשואה של 11% של החברה שכורה משאבי טבע, ולא החל מ-14% כפי שסוכם בפשרה ובהמלצות ששינסקי הנוכחיות. חברי הכנסת מיקי רוזנטל ושלי יחימוביץ' הודיעו במהלך הדיון על ההסתייגות.

הבוקר מתקיים דיון שלישי בהמלצות ששינסקי, ובמהלכו קוראים את הצעת החוק המבוססת על ההמלצות. כבכול דיון, גם הפעם הגיעו כל בכירי כיל והוויכוח הבוקר נסוב על האופן שבו בחרה הוועדה לחשב את שווי הנכסים של החברה.

קראו עוד בכלכליסט

יו"ר כיל ניר גלעד יצא נגד ההתבססות על הספרים החשבונאיים של החברה שלוקחים בחשבון גם נכסים מופחתים: ״גם פרופ׳ ששינסקי אמר שהמודל הזה נבחר מתוך נוחות - לוקחים מספר שמופיע בספרים כי לא היה להם רצון לעשות הערכת שווי או לייצר מודל שיאפשר לדון כל שנה בשווי הנכסים. כך באותה נשימה פוגעים בתשתית הכדאיות שלנו לפעילות בישראל". במענה לכך אמר סגן ראש אגף התקציבים האחראי על תחום האנרגיה, אודי אדירי כי ״בחרנו ללכת לפי השווי החשבונאי בספרים. החברה היא שבוחרת איך לרשום את נכסיה בספרים. בחרנו בזה כי חייבים לקחת משהו מוצק וקיים, לא פתוח לפרשנות״ ואילו סגניתו הזכירה שכיל לא הגישה עד כה דו"ח כספי נפרד לכל משאב טבע אלא דו"ח כספי שכולל את כלל הפעילות שלה: ״נדרשים דו"חות סולו נפרדים כדי שנוכל לראות מה הרווחים ואז נדע איך ממסים״.

יו"ר כיל ניר גלעד בדיונים על מסקנות ששינסקי (ארכיון), צילום: עומר מסינגר יו"ר כיל ניר גלעד בדיונים על מסקנות ששינסקי (ארכיון) | צילום: עומר מסינגר יו"ר כיל ניר גלעד בדיונים על מסקנות ששינסקי (ארכיון), צילום: עומר מסינגר

ח״כ רוזנטל התרגז לשמע טענת כיל על ההתבססות לחישוב הרווח מספריהם: ״הטענה כאילו חישוב הנכסים איננו מקובל או מהווה שיטה לא ראויה מוזר. הרי את השיטה כיל בחרה. היא בחרה לחשב את הנכסים שלה כמו שזה במאזנים וזה פעל שנים לטובתה. בגלל זה הם שילמו פחות מסים ועכשיו הם בוכים על זה. רשות המסים הכירה ברישום הזה למרות שלא כולם אהבו ועכשיו הם מייללים איך אתם מחשבים לנו מס לפי השיטה שהם עצמם בחרו״. רוזנטל הוסיף ואמר כי ״במשך עשרות שנים כיל משלמת מס שהוא בדיחה עצובה. מרווחים של עשרות מיליארדים - המדינה זכתה למשהו בין %10%-20. המספרים שאני זוכר משנת 2006 הם מילארד דולר רווחים בממוצע והמדינה קיבלה 250 מיליןן שקל בממוצע. זה כולל מס חברות ותמלוגים. הרציונל של כיל היה העלמת תמלוגים ורווחים מהמדינה, ואין סוף קומבינות כדי שהציבור הישראלי יהנה פחות. המדינה היתה די סלחנית, כיל שילמה מעט מאוד אבל לפחות מעכשיו תשלם״ .

ועדת הכספים מקיימת דיונים מרתוניים במסקנות ששינסקי, במקביל לדיונים הסגורים שמנהלת ועדת הארבעה בנושא, ועדה הכוללת את ראש אגף התקציבים באוצר, מנכ״ל משרד ראש הממשלה ומנכ״ל משרד הכלכלה כן המשנה ליועץ המשפטי לממשלה. הארבעה אמורים לגבש פשרה בהמלצות הוועדה ולקבלן פה אחד, לאחריהם יובאו לדיון בוועדת הכספים. ועדת הכספים יכולה לדון בהן ולאשרן או להודיע כי היא לא מקבלת את הפשרה. במקרה כזה צפוי משבר קואליציוני, שכן ראש הממשלה מעוניין לקדם פשרה בהמלצות ששינסקי ואילו שר האוצר מבקש לקדם את ההמלצות כפי שהן כעת. בשבוע הבא ככל הנראה תקבל ועדת הארבעה את החלטתם.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה