אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שלי יחימוביץ' בוועדת הכספים: "רכישת פריגו בידי מיילן היא כמו פיגוע בתושבי הדרום" צילום: אי פי איי

שלי יחימוביץ' בוועדת הכספים: "רכישת פריגו בידי מיילן היא כמו פיגוע בתושבי הדרום"

העסקה בין ענקיות התרופות טרם אושרה, אך הכנסת כבר מתגייסת להגן על עובדי פריגו בארץ מפני פיטורים היפותטיים. יו"ר רשות ני"ע שמואל האוזר נקלע לקו האש, כשחברי הוועדה תקפו אותו על תמיכת הרשות בפטור למיילן מהגשת תשקיף ישראלי

20.10.2015, 19:39 | רעות שפיגלמן

הצעת הרכש העוינת שהגישה ענקית התרופות האמריקאית מיילן לפריגו האירית עדיין לא נענתה על ידי בעלי המניות, אבל בכנסת כבר מצחצחים חרבות לקראת מאבק היפותטי בפיטורים שאולי יגיעו בעקבות העסקה. מי שמצא את עצמו באופן מפתיע בקו האש, במהלך הדיון המיוחד בנושא שהתקיים אתמול בוועדת הכספים, הוא יו"ר רשות ני"ע שמואל האוזר, והנוכחים בדיון עשויים היו להתרשם כי הוא זה שאמור להכריע בעניין המיזוג בהיקף של 30 מיליארד דולר בין שתי חברות התרופות שאפילו אינן ישראליות.

קראו עוד בכלכליסט

במהלך הדיון הפנו ח"כ שלי יחימוביץ' וח"כ איילת נחמיאס ורבין, שתיהן מהמחנה הציוני, אצבע מאשימה כלפי האוזר, בטענה שרשות ני"ע מאפשרת את הרישום של מיילן בבורסה בת"א, ובכך מקלה עליה את ביצוע הצעת הרכש, שעלולה להביא לפיטוריהם של כ־1,200 עובדים בחברה. "רכישת פריגו בידי מיילן משולה לפיגוע בתושבי הדרום, הכריזה יחימוביץ' והוסיפה: "לא יכול להיות שרשות ני"ע תהיה בהחלטות שלה מעין 'מדען אובייקטיבי'. הרשות צריכה לשקלל בהחלטותיה גם את טובת המשק, כפי שבשעתו הכניסו לחוק בנק ישראל את נושא האחריות לשוויון תעסוקתי במשק".

לפריגו יש מפעלים בירוחם ובנאות חובב, ובכל אחד מהם מועסקים כ־600 עובדים. גם יו"ר הוועדה משה גפני הביע דעה נחרצת בעניין, תוך שהוא פונה להאוזר ומבקש ממנו "להיות עם עין פקוחה ולמצות עד תום את החוק, כדי שפריגו תמשיך להעסיק במפעלים בדרום הארץ את 1,200 העובדים".

גפני ויחימוביץ' התייחסו בדבריהם למכתב התמיכה שהגישה הרשות לביהמ"ש בשבוע שעבר, ובו צידדה במתן פטור למיילן מהגשת תשקיף ישראלי בעת ביצוע רישום כפול של מניותיה בבורסת ת"א. מיילן בוחנת אפשרות לרישום מניותיה בישראל, כדי להקל על ביצוע הצעת הרכש לפריגו וכדי לקרוץ לבעלי המניות הישראלים של פריגו שיתמכו בהשתלטות (10% ממניות פריגו מוחזקות בידי גופים ישראליים).

שמואל האוזר, צילום: עמית שעל שמואל האוזר | צילום: עמית שעל שמואל האוזר, צילום: עמית שעל

עבור רשות ני"ע והבורסה המקומית צפויה קבלתה של מיילן למסחר להיות בבחינת הישג, שכן היא אמורה לתרום להגדלת מחזורי המסחר בבורסה המתייבשת. על פי התנאי שהציבה רשות ני"ע, אם מיילן תרכוש את פריגו, עליה להיות רשומה בת"א לפחות למשך שלוש שנים, ואם הצעת הרכש לא תיענה — לפחות שנה. הדיון בבית המשפט התקיים בעקבות בקשת בעלי מניות פריגו בחודש שעבר להוציא צו מניעה זמני נגד מיילן ונגד רשות ני"ע. בעלי מניות פריגו טוענים כי הצעת הרכש של מיילן אינה חוקית, כיוון שמיילן פונה גם לציבור בעלי המניות הישראלים של פריגו, ולכן עליה לפרסם תשקיף ישראלי.

החלטה על חובת הגשת תשקיף, גורלית ככל שתהיה, לא תכריע את המיזוג. הן פריגו והן מיילן הן חברות זרות — מיילן רשומה בהולנד ונסחרת בארה"ב, ופריגו הרשומה באירלנד נסחרת גם בארה"ב וגם בישראל במסגרת הרישום הכפול. פריגו נסחרת בבורסת ת"א אחרי שרכשה את חברת אגיס ב־2005, ואותה עסקה היא שמשמשת את הרשות גם במקרה הנוכחי, שכן פריגו קיבלה פטור מהגשת תשקיף כאשר נרשמה למסחר בישראל.

עו"ד מוטי ימין, מנהל מחלקת תאגידים ברשות ני"ע, אמר בדיון: "אני לא משוכנע שהחצים מכוונים למטרה הנכונה. אני מתכוון לשאלת מעמדה של רשות ני"ע ביחס לסוגיות החברתיות והלאומיות האלה. רשות ני"ע נדרשת לפעול במסגרת הסמכויות שניתנו לה כחוק. המטרה שלנו כרגולטור היא למנוע עד כמה שניתן חסמים שימנעו מכוחות השוק לפעול".

תגיות