אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

שר השיכון: אם לא נעזור למשתכרי שכר המינימום - הם ישרפו את מגדלי היוקרה בת"א

יואב גלנט התייחס לפערים החברתיים ואמר כי הם מפעפעים מתחת לפני השטח וחייבים לתמוך באלה שאין להם; עוד אמר: "בעוד 20 שנה בב"ש יגורו מיליון איש"

22.10.2015, 13:08 | דותן לוי

"המצב היום הוא כזה שיש אוכלוסיה שהולכת וגדלה ומשתכרת שכר מינימום, זו אוכלוסיה שלא יכולה לרכוש דירות ואנחנו חייבים לתמוך בהם, הפערים החברתיים האלה מפעפעים מתחת לפני השטח. חלק מהאנשים האלה עובדים במגדלי יוקרה בת"א ואם לא יעזרו להם בסוף זה יתפרץ והם ישרפו את המגדלים, חייבים למצוא למצב הזה פיתרון, אנחנו חייבים לרכוש כל שנה 1,000 יח"ד לדיור הציבורי". כך אמר שר השיכון יואב גלנט בכנס השנתי של ארגון קבלני תל אביב-יפו-בת ים, המתקיים באילת. הוא הוסיף, "כהתחלה, אנחנו נרכוש בכל ה-700 מיליון שקל שיש לנו דירות, אבל אלה רק 700 דירות. דיברנו עם הסוכנות היהודית להגדיל את היקף הדירות במתחמים קיימים שבבעלותם ונבנה איתם 2,500 יח"ד. בנוסף, נקנה במסגרת מחיר למשתכן עד 5% בפרויקט". בכך שב וחזר גלנט על תוכניתו להקצות עד 5% מהדירות בכל פרויקט ממשלתי לדיור ציבורי.

גלנט התייחס למציאות בענף הנדל"ן נכון להיום ואמר: "כשנכנסתי לתפקיד עשיתי הערכת מצב. אני הגעתי למשרד ומצאתי מציאות בה 50% מאזרחי המדינה גרים בין גדרה לחדרה, ואם מדברים על האוכלוסייה היהודית מדובר כבר על כ-60%. מדינה לא יכולה להתקיים כך במזרח התיכון. יש לנו צרכים ביטחוניים, גאופוליטיים ועוד. בנוסף, זה גם מייקר. גם את הכבישים, כי צריך מנהרות וגשרים וגם את הביוב והתשתיות האחרות. בשמונה השנים האחרונות עלו מחירי הדירות במאה אחוז. במונחים כלכליים, מתקרבים היום ל-200 משכורות הנחוצות לרכישת דירה לעומת 100 משכורות לפני 20 שנה. עוד נקודה היא שנידרש ל-50 אלף דירות חדשות בשנה בשנים הקרובות ואולי אפילו 60 אלף. לא בנו מספיק ויש פער של כ-100 אלף דירות שצריך לצמצם".

יואב גלנט. "50% מאזרחי המדינה גרים בין גדרה לחדרה. מדינה לא יכולה להתקיים כך", צילום: עמית מגל יואב גלנט. "50% מאזרחי המדינה גרים בין גדרה לחדרה. מדינה לא יכולה להתקיים כך" | צילום: עמית מגל יואב גלנט. "50% מאזרחי המדינה גרים בין גדרה לחדרה. מדינה לא יכולה להתקיים כך", צילום: עמית מגל

לגבי הפיתרון לפיזור האוכלוסיה אמר גלנט, "רוב היהודים גרים במרכז הארץ, היו כאן מפעלים ציוניים אדירים שיישבו את המדינה, היה פרויקט שלצערי הרב לא הצליח וזה עיירות הפיתוח שעדיין 50 שנה אחרי, הן בפיתוח. הפיתרון שאני רואה לנגד עיני שבצפון ובדרום יהיו שתי ערים גדולות שבכל אחת מהן יגורו בעוד דור כמיליון איש. אי מניח שבתוך כ-10-12 שנים בבאר שבע יגורו כ-500 אלף תושבים. ברור שאם זה יצליח אז עיר כמו דימונה תהפוך לפרבר של באר שבע".

עוד אמר גלנט, כי הם בוחנים איך להיטיב עם מי שבאמת צריך את הדירה, "יש ביקוש לדירות ויש ביקוש לדירות להשקעה, כשאמא שלי תרצה לדאוג לנכד שלה היא לא תרכוש אופציות בבנק אלא תרצה לקנות דירה, אנחנו רוצים לדאוג קודם כל למי שאין לו דירה. השיטה בעבר הייתה למכור את הקרקעות במחיר המקסימלי האפשרי והכסף היה נכנס לקופת המדינה. המחירים עלו ועלו וסחטו את המקסימום מכיס האזרח. מחיר למשתכן מאפשרת לתת הנחה לקרקע. בעפולה דירות עלו כמעט מיליון שקל ובמכרז השגנו הוזלה שהולכת לכיס של האזרח. זו תהיה הטבה אמיתית לצעירים ולזוגות".

תגיות

38 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

37.
צודק 100 אחוז
היום רק המיגזר החזירי/ציבורי אנשי הקבע וכמובן הטייקונים החזירים יכולים לקנות דירות.... האחרים בקושי מגיעים לקנות מחסן אין להם הון עצמי וגם יכולת להגיע לזה למרות שעשו צבע והקריבו את עצמם לטובת המדינה וברגע האמת המדינה מזניחה אותם לטובת הטייקונים ......
אשר  |  25.10.15
36.
שטח הבנייה למגורים ירד, השטח שאינו למגורים עלה ב-12% - אלו עובדות לפי נתוני הלמ"ס
כחלון דרש וקיבל לידיו את כל הסמכויות הקשורות בתחום הדיור. הצעת ההחלטה של כחלון כוללת את העברתו הסופית של מינהל התכנון ממשרד הפנים למשרד האוצר, הקמת מטה דיור במשרד האוצר, מתן הרשאות לתכנון ושיווק קרקעות לחברות הממשלתיות עמידר, ערים ודירה להשכיר לצד רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) ומשרד הבינוי וכן הקמת ועדה לתכנון ופיתוח שתקצה קרקעות לגופים הללו במקום רמ"י. ומה קיבלנו ?? 1.סופו של הדיור להשכרה. הקבינט ידון בהצעה להעביר כמה מתחמי קרקעות שניתן לבנות עליהן 20 אלף יחידות דיור לתכנון במסלול מואץ של הותמ"ל (ועדה לקידום מתחמים מיוחדים). על פי החוק, 30% מהדירות במתחמים כאלה מוקצות להשכרה, אלא שהצעת ההחלטה מנצלת פרצה בחוק המאפשרת לממשלה לחרוג מהקצאת הדירות להשכרה במקרים מיוחדים, והקבינט צפוי להחליט שרק 7% מהקרקעות יוקצו לבניית דירות להשכרה. כלומר, רק 1,460 מ־20 אלף יחידות הדיור שייבנו ייועדו להשכרה. 2.פטור ממכרז למינוי יו”ר מטה הדיור, שמעמדו, שכרו ותנאיו העסקתו יהיו כשל מנכ”ל משרד ממשלתי, זאת בשל בהילות וחשיבות המינוי. של כחלון למנות לתפקיד את אביגדור יצחקי. 3.להפוך את מינהל התכנון ליחידת סמך של משרד האוצר ולהקנות לו סמכויות כשל משרד ממשלתי. המהלך הזה, בצירוף הכפפת היו"רים של הוועדות המחוזיות לשר האוצר וראש המינהל -אבל..בניגוד לכחלון, היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין חושב שאי אפשר לפגוע בעצמאות הוועדות המחוזיות הקבועה בחוק, ולכן כדי לממש את החזון של כחלון נדרש שינוי בחוק התכנון והבנייה. 4.לפי כחלון, הפתרון למשבר הדיור גלום בהגדלת היצע הדירות בקצב מהיר. כדי לעשות ביקש שר האוצר לרכז סמכויות רחבות ושליטה חסרת תקדים בשרשרת התכנון והבנייה - משלב תכנון הקרקע, דרך פיתוחה ועד שיווקה ליזמים. כחלון ממשיך להתנהל בשלושה פרמטרים מרכזיים בשרשרת התכנון כפי שהיא פועלת כיום - משילות, תחרות וניהול - וכל רפורמה במבנה מערכת התכנון וניהול קרקעות המדינה כדי לפתור אותם נמצא בידי כחלון אבל........ השתלטות משרד האוצר על מערכת התכנון, המובילה לפגיעה בדמוקרטיה ובזכויות הציבור. מינהל התכנון הופך להיות מינהל הדיור, ושאר תחומי אחריותו - תחבורה, אנרגיה ומים, סביבה ובריאות הציבור - נדחקים לשוליים למרות חשיבותם עד עתה רשות מקרקעי ישראל חילקה את הקרקעות שהיא מנהלת בינה לבין משרד הבינוי, ובשנה האחרונה הוקצו גם מעט קרקעות לחברת דירה להשכיר. כל אחד מהגופים האלה מתכנן את הקרקע בעצמו ומוציא אותה למכרז. על התיאום בין כל הגופים האלה יהיה אמון מטה הדיור, שהיו”ר שלו ישמש גם כיו"ר ועדת התכנון והפיתוח, יו"ר המועצה הארצית לתכנון ולבנייה, יו"ר הותמ"ל ויור הות"ל (הוועד לתשתיות לאומיות). על זה נאמר - תפסתה הרבה מר כחלון - לא תפסתה כלום מר כחלון. לכל אזרח במדינת ישראל את הזכות הלגיטימית לרכוש דירה ולהשקיע כספו בנדל"ן - כאן לא דיקטטורה !! לכל זוג צעיר מגיע להיות בעל דירה על קרקעות המדינה -קרקעות השייכות לכלל הציבור בישראל תחילה !! אנחנו שרויים בשיאה של בועת נדל"ן בגלל שכחלון "התערב" באופו מלאוכותי בשוק הנדל"ן והדליק בו מדורה " מחירי הדירות בישראל ובעולם רק מתייקרים !!! אם המדינה הייתה מפשירה קרקעות לבניה ומשווקת אותם בהנחה של 80% ממחיר הערכת השמאי הממשלתי - משווקת קרקעות לבניה במחירים זולים לקבלני הבניה אזי מזמן היו כאן דירות במחיר מליון שקלים להישג ידו של זוג צעיר ממוצע. ההיצע לא יזנק בבת אחת מאחר ואין כאן בניה ממשלתית בהצפת שוק ההיצע
צעיר1העם  |  25.10.15
35.
הממשלה מטה הדיור /כחלון וגלנט עסוקים לדאוג למילוי "בור השומן" של קבלני הבניה !!עובדה.
ניוד זכויות. כלומר, קבלן /מיזם של תמ"א 38 שמחזק בניין בבית שאן , יוכל לממש את 2.5 הקומות שמגיעות לו בעיר אחרת, שבה הוא צפוי להרוויח יותר ממכירתן. הזכויות יוענקו רק לאחר שהקבלן יסיים את חיזוק הבניין, והן יישמרו במאגר של משרד הבינוי. הצעת החוק תעלה לדיון בוועדת השרים לחקיקה בעוד כחודשיים. ואם הוועדה תאשר אותה, תיסלל הדרך להצבעה על החוק בקריאה ראשונה. אוקיי נניח שהקבלן חיזק בניין בבית שאן ועכשיו מגיעות לו 2.5 קומות במרכז. מה השלב הבא? האם הוא יכול לקחת בניין חדש שהוא בונה ולבקש להוסיף לו זכויות בניה של 2.5 קומות? האם במידה והוא בונה ת.מ.א 38 במרכז הוא יכול להוסיף 5 קומות במקום 2.5 בפריפריה?
ברושרון  |  25.10.15
לכל התגובות