אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ועדת העבודה אישרה: חולים יידרשו להמתין 4-8 חודשים לניתוח בבית חולים פרטי צילום: אוראל כהן

ועדת העבודה אישרה: חולים יידרשו להמתין 4-8 חודשים לניתוח בבית חולים פרטי

על פי הצעת החוק רופא שיקבל חולה במערכת הציבורית וימליץ לו על ניתוח בבי"ח פרטי לא יוכל לנתחו באופן מיידי; מדובר בסעיף השני שאושר היום במטרה לחזק את מערכת הבריאות הציבורית אל מול הפרטית

22.10.2015, 16:16 | שאול אמסטרדמסקי
ועדת העבודה והבריאות של הכנסת בראשות ח"כ אלי אלאלוף (כולנו) אישרה אחר הצהריים (ה') את הסעיף בחוק ההסדרים שמטרתו צמצום התמריצים המעודדים כיום רופאים לעסוק ברפואה פרטית. מדובר בסעיף אחד מתוך שלושה בחוק ההסדרים בהם דנה הוועדה כיום. על פי הצעת החוק, רופא שיראה חולה במערכת הציבורית וימליץ לו על ניתוח, יצטרך לחכות בין 4 ל-8 חודשים עד שינתח את החולה אם החולה יבחר לבצע את הניתוח בבית חולים פרטי. מוקדם יותר אישרה הוועדה סעיף הקובע כי ייאסר על חולה לשלם באופן ישיר לרופא, והוא יוכל לעשות זאת רק באמצעות הביטוחים או ישירות לבית החולים. 

קראו עוד בכלכליסט

על פי נתונים שהציג בדיון מנכ"ל משרד הבריאות, 43% מתוך 160 אלף הניתוחים שנערכים בישראל מבוצעים על ידי רופאים במערכת הפרטית, אחרי שההפנייה לניתוח נעשתה על ידי אותו רופא במערכת הציבורית. נציגי קופות החולים טענו בדיון כי הנתון הזה מטעה, מאחר שמרבית ההפניות האלה נעשות על ידי קופת חולים מכבי, שמשתמשת בבית חולים אסותא שנמצא בבעלותה בשביל להפנות אליו חולים.

מטרת הצעת החוק, שיזם משרד האוצר, היא להפוך את מערכת הבריאות הפרטית לפחות אטרקטיבית בשביל להחזיר ניתוחים למערכת הבריאות הציבורית. ראש אגף התקציבים אמיר לוי הודה בדיון כי הגבלת מערכת הבריאות הפרטית לבדה לא מספיקה בשביל להפוך את המערכת הציבורית לאטרקטיבית, וכי נדרשת תוספת תקציב בשביל לחזק את המערכת הציבורית ולאפשר לה להתמודד עם העומס התקציבי שיווצר עליה כשהניתוחים יחזרו אליה.

חדר ניתוח (ארכיון). החולים יידרשו "לעמוד בתור" בדרך לניתוח הפרטי, צילום: אוראל כהן חדר ניתוח (ארכיון). החולים יידרשו "לעמוד בתור" בדרך לניתוח הפרטי | צילום: אוראל כהן חדר ניתוח (ארכיון). החולים יידרשו "לעמוד בתור" בדרך לניתוח הפרטי, צילום: אוראל כהן

עם זאת, טרם גובש הסכם תקציבי בין משרד האוצר לבין משרד הבריאות על גובה התוספת התקציבית שמערכת הבריאות צריכה לקבל לצורך העניין. משום כך, מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב רמז בין השורות לחברי הכנסת כי הוא היה רגוע יותר אם הח"כים היו מאשרים את הצעת החוק לא כעת, אלא רק אחרי שיגיע לסיכום תקציבי מול משרד האוצר.

בר סימן טוב הוסיף כי אם לא יתווסף כסף למערכת הציבורית בשביל לאפשר לבצע את הניתוחים הללו (כלומר, כסף שיינתן למשכורות לרופאים ולאנשי סגל רפואי לטובת עבודה ציבורית בשעות אחר הצהריים), הרופאים ימצאו את הדרך לעקוף את האיסור שייקבע בחוק, כך שהוא יהפוך ל"עוד ישראבלוף".

יו"ר ההסתדרות הרפואית ד"ר ליאוניד אידלמן הביע בדיון התנגדות רפה יחסית להצעת החוק, וטען כי היא תטיל סנקציות על החולים שלא יקבלו מענה במצב החדש.

פקידי האוצר הצליחו לבסוף לשכנע את חברי ועדת הכספים לאשר את הצעת החוק כבר בשלב זה, עוד לפני הסיכום התקציבי, בטענה כי ממילא הצעת החוק לא יכולה לצאת לדרך עד אשר שר הבריאות יגבש תקנות מתאימות שייצקו תוכן להצעת החוק. שר האוצר יצטרך לתת הסכמתו לתקנות של שר הבריאות. ועדת הבריאות תתבקש לאשר את התקנות לאחר שיגובשו בשביל שייכנסו לתוקף.

הצעת החוק נכללה במקור בחוק ההסדרים אך פוצלה ממנו, תוך הבטחה של יו"ר ועדת הבריאות אלאלוף כי יאשר אותה במקביל לדיונים בחוק ההסדרים. הצעת החוק תהיה בתוקף שלוש שנים. שר הבריאות ידווח פעמיים בשנה לוועדת העבודה על יישום החוק, ועל היקף הניתוחים הפרטיים שעברו למערכת הציבורית.

תגיות

20 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

18.
החוק הזה עושה לי רע
לפני כמה שנים עברתי תאונה. בעקבות התאונה הייתי מאושפז מחובר לצינורות, סובל מכאבים איומים שאני לא מאחל לגרועים שבאויביי. כל יום היה עבורי סיוט. במערכת הבריאות קבעו לי תור לניתוח 4 חודשים קדימה. כל נסיון להקדים אותו היה ללא הצלחה. למזלי הייתה לי האופציה לעשות את הניתוח בפרטי. הסיוט הנוראי השהיה צפוי להימשך 4 חודשים התקצר לשבוע וחצי. לא בטוח שהייתי מצליח לשרוד מנטלית 4 חודשים כאלו. המחשבה שהייתי נאלץ לסבול כל כך 4 חודשים בגלל איזה חוק "לשיפור הרפואה הציבורית" מעלה בי חרדות.
חולה לשעבר , מרכז  |  23.10.15
17.
אם כל כך דואגים לרפואה הציבורית ומתעמרים ב"פרטית" לבטל בטוח משלים
ממליץ לבטל את הביטוחים המשלימים שמשחיתים את הרפואה הציבורית אבל כל אותם מנהלי הישיבות למינהם לא מעונינים כי זו דרך לחלוב מהציבור כסף להנאות החיים של בעלי העיניין.חברות הביטוח הנהלות של כללית מושלם,מאוחדת עדיף,מכבי מגן,וכו לא טובת הציבור ובוודאי לא פירגון לרופאים. חומר למחשבה!
דוקטור גרסון  |  23.10.15
לכל התגובות