אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אחרי הריבית: היורו צולל ב-1% לרמה של 4.26 שקלים צילום: בלומברג

אחרי הריבית: היורו צולל ב-1% לרמה של 4.26 שקלים

הדולר נחלש ב-0.4% ונסחר תמורת 3.87 שקלים. בנק ישראל הותיר את הריבית ללא שינוי: "ההשפעה של המתיחות הביטחונית בישראל לא הגיעה לשווקים"

26.10.2015, 16:17 | שי סלינס

השקל מתחזק היום (ב') מול היורו והדולר אחרי החלטת הריבית של בנק ישראל. הדולר נחלש ב-1% ונסחר ברמה של 4.26 שקלים, היורו משיל 0.4% מערכו לרמה של 3.87 שקלים.

הוועדה המוניטרית של בנק ישראל החליטה להשאיר את הריבית במשק חודש נוסף ללא שינוי, בנקודת השפל של 0.1% שאליה היא הורדה לפני שמונה חודשים. ההחלטה התקבלה למרות הצמיחה הנמוכה שתירשם השנה ושני המדדים השליליים של החודשיים האחרונים. ריבית נמוכה יותר מגדילה את הביקושים במשק ולכן היא עשויה לתרום גם להגברת הפעילות הכלכלית וגם לדחיפת האינפלציה בחזרה אל תחום היעד השנתי שקבעה הממשלה (1%-3%).

בבנק ישראל מתייחסים להרעה במצב הביטחוני וכותבים: "ככלל, ההרעה במצב הביטחוני כמעט לא באה עד כה לידי ביטוי בשווקים הפיננסיים. פרמיית הסיכון של ישראל, כפי שהיא נמדדת על ידי מרווח ה-CDS ל-5 שנים, עלתה מעט".

עוד מציינים בבנק כי סביבת האינפלציה בטווח הקצר מושפעת מגורמים בעלי אופי חד פעמי. "הציפיות האינפלציוניות לטווח הקצר נותרו נמוכות החודש, והן מושפעות מגורמים אלה, ומהתייצבות מחירי הסחורות שחלה לאחרונה. בציפיות (פורוורד) לטווחים הבינוניים נרשמה עליה, והציפיות (פורוורד) לטווחים הארוכים נותרו מעוגנות בקרבת מרכז תחום היעד".

 

קראו עוד בכלכליסט

לפני החלטת הריבית, בשוק המט"ח המקומי, סהדולר היציג עלה ב-0.3% ושערו היציג נקבע על 3.89 שקלים, בעוד שהיורו איבד 0.3% לרמה של 4.29 שקלים.

לפני מספר ימים פרסם בנק ישראל נתונים מעודכנים, שמצביעים על התרחבות מתונה שנרשמה בפעילות המגזר העסקי ברבעון השלישי של השנה. נתונים אלה, ממצאי סקר החברות התלת חודשי, תומכים לכאורה בהשארת הריבית לחודש אוקטובר ללא שינוי. הבעיה היא שגם ממצאי סקר החברות הקודם הראו התרחבות בפעילות ברבעון השני של השנה, בעוד שנתוני הלמ"ס לתקופה זו הצביעו על קיפאון בצמיחה.

לדברי מחברי הסקר, התרחבות הפעילות המתונה בפעילות המגזר העסקי ברבעון השלישי משקפת שונות בין ענפי המשק השונים. בענף התעשייה מאזן הנטו היה שלילי מאד. בענפי המסחר, השירותים והתחבורה והתקשורת מאזן הנטו הצביע על אי שינוי ברמת הפעילות, ובענפי הבנייה והמלונאות מאזני הנטו היו חיוביים. עוד הם מציינים כי הציפיות לרבעון הבא חיוביות יותר ומקיפות את ענפי השירותים, התחבורה והתקשורת והבנייה, כאשר בתעשייה החברות מצפות להמשך ההתכווצות.

תגיות