אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"אינפלציית השכר בחברות הציבוריות חייבת להיפסק" צילום: עמית שעל

"אינפלציית השכר בחברות הציבוריות חייבת להיפסק"

התנגדות המוסדיים להסכם שכרו של מנכ"ל מטריקס, שבאה בניגוד להמלצה החיובית של אנטרופי, עשויה להעיד על שינוי מדיניות בנוגע לשכר הבכירים במשק. הסכם השכר החדש של מוטי גוטמן כלל עלייה של 44% מול עלות השכר ב־2014

26.10.2015, 09:17 | אורן פרוינד

קצת יותר משבועיים עברו מאז טרפדו בעלי המניות של מטריקס את הסכם השכר החדש של המנכ"ל הוותיק מוטי גוטמן, ובחברת התוכנה עדיין לא החליטו איך וכיצד לשנות את הסכם השכר שלא אושר.

קראו עוד בכלכליסט

ההסכם כלל עלייה של 44% בעלות שכרו של גוטמן ביחס ל־2014 ובסך הכל עלות שכר של 7.8 מיליון שקל בשנה. בין המתנגדים הבולטים היו בתי ההשקעות פסגות ומיטב דש. התנגדות בעלי המניות של מטריקס חריגה בשוק ההון הישראלי, כיוון שהיא באה בניגוד להמלצה חיובית שהעניקה חברת הייעוץ למוסדיים אנטרופי.

טרפוד הסכם השכר ייתכן שמבשר את שינוי המדיניות בקרב המוסדיים הגדולים בנוגע לשכר הבכירים. אלו מתחילים לאמץ את הצעת החוק של שר האוצר הקודם יאיר לפיד להגבלת שכר הבכירים במערכת הפיננסית ל־3.5 מיליון שקל, הצעה שאומצה ומקודמת גם על ידי שר האוצר הנוכחי משה כחלון. אף על פי שמטריקס היא אינה חברה פיננסית, המוסדיים מעוניינים להנחיל נורמות שכר דומות גם בשאר הסקטורים בשוק ההון הישראלי. "אנחנו רוצים לאותת לחברות הציבוריות שהאינפלציה בשכר הבכירים חייבת להיפסק", אמר ל"כלכליסט" אחד המוסדיים הגדולים שהתנגד להסכם השכר של גוטמן.

"אנו לא רואים בעין יפה את העלייה החדה בשכר. אנו אוהבים את המהלך של האוצר להגבלת השכר בתחום הפיננסים, ולכן המוסדיים היום לא נוטים לאשר הסכמי שכר מעל ל־3.5 מיליון שקל בבנקים וחברות ביטוח. לאט לאט יראו את זה בכל החברות. חלק מהמוסדיים מתעלמים מההצעה של האוצר, חלק מסתכלים על זה כראה וקדש, וחלק שילבו את זה במדיניות ההצבעות שלהם אך נתנו פוטנציאל לבונוס שיכול להביא את עלות השכר עד ל־5 מיליון שקל", אמר המוסדי.

משרדי מטריקס בהרצליה, צילום: ענת גרין משרדי מטריקס בהרצליה | צילום: ענת גרין משרדי מטריקס בהרצליה, צילום: ענת גרין

מוסדי נוסף אמר ל"כלכליסט" כי "הסכם השכר של גוטמן לא עומד בקריטריונים שלנו. למשל, יש שם רכיב משתנה שמגיע ל־4 מיליון שקל, שזה יותר גבוה ממה שאנו מאפשרים. גם המנגנון של נטרול המענק לא עומד בקריטריון שלנו. אנו לא יכולים לאשר הסכם כזה".

גוטמן נחשב לאחד ממקבלי השכר הגבוהים בקרב חברות הבורסאיות בתל אביב. ב־12 השנים האחרונות הוא משך מהחברה שכר בעלות של 64 מיליון שקל. השנה ביקש הדירקטוריון של מטריקס לאשר לגוטמן עלות שכר שנתית שכוללת דמי ניהול שנתיים של 2.5 מיליון שקל, מענק תלוי ביצועים של 2.9 מיליון שקל, מענק הישארות (מענק שניתן כל עוד המנהל נשאר בחברה עד 2017) של חצי מיליון שקל ואופציות בשווי 1.8 מיליון שקל.

אנטרופי ציינה בהמלצה כי "אף שמדובר בשכר אשר נמצא ברף העליון וכן בעדכון שכר חריג בגובהו, אנו סבורים כי ביצועי החברה בכלל וביחס לענף הנם בהלימה לגמול המוצע למנכ"ל". מניית מטריקס הציגה ביצועים עודפים מתחילת השנה על פני מדד ת"א־100 שבו היא כלולה עם עלייה של 32% לעומת 6% במדד.

עלות השכר של מוטי גוטמן בחמש השנים האחרונות:

  • 64 מיליון שקל - השכר שמשך גוטמן ממטריקס ב־12 השנים האחרונות
  • 9 מיליון שקל - עלות השכר ב־2011
  • 7 מיליון שקל - עלות השכר ב־2012, ירידה של 22% לעומת 2011
  • 6.3 מיליון שקל - עלות השכר ב־2013, ירידה של 10% לעומת 2012
  • 5.4 מיליון שקל - עלות השכר ב־2014, ירידה של 14% לעומת 2013
  • 7.8 מיליון שקל - עלות השכר שביקש גוטמן ל־2015, עלייה של 44% לעומת 2014

תגיות