המפעלים המזהמים בישראל בשנה החולפת: בתי הזיקוק בחיפה ובאשדוד ומפעל נייר חדרה
דו"ח של המשרד להגנה הסביבה מצביע על המפעלים שהכי זיהמו את הסביבה בשנה החולפת. בצמרת הרשימה נמצאים גם רותם אמפרט, תחנת הכוח של חברת החשמל בחיפה, מפעלי ים המלח ומחלבת תל יוסף של תנובה
עוד אומרים במשרד להגנת הסביבה כי "כל חברות הדלק השתפרו במדד ביחס לשנה שעברה ונרשמה עליה של 12% במספר התחנות שהתקינו מערכת מישוב לאדי דלק". לעניין זה אומרים שם שחברת פז מובילה במדד חברות הדלק עם ציון שלילי של 58 נקודות. אחריה דור אלון (54) ודלק (51) ולבסוף סונול עם 29 נקודות וטן עם 4 נקודות. סונול מציגה את השיפור הרב ביותר (ירידה בציון השלילי של 58%) ואילו פז מציגה את השיפור הנמוך ביותר (ירידה של 17% בלבד).
מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה ישראל דנציגר: "נמשיך ונפעיל את כל האמצעים כנגד מזהמים כי ההגנה על בריאות התושבים ואיכות האוויר, היא המשימה המרכזית שלנו. התוכנית הממוקדת לצמצום הזיהום במפרץ חיפה תתרחב לאזורים נוספים תוך הנגשת כל המידע באופן מפורט ושקוף לאזרחי ישראל".
מבזן הממוקמת, כאמור, בראש רשימת המזהמים נמסר בתגובה:"קבוצת בזן לא קיבלה ובהכרח אינה מכירה את הדו"ח של המשרד להגנת הסביבה והקריטריונים שעל פיהם גובש. עם זאת, נבקש להבהיר כי מאז ההפרטה של בזן ב-2007 מובילה הקבוצה מדיניות בלתי מתפשרת לצמצום ההשפעה של תהליכי היצור על הסביבה.
"בשנים האחרונות השקיעה בזן מעל מיליארד שקל בנושאי איכות סביבה, בדגש על רכישת מתקנים סביבתיים וטכנולוגיות מתקדמות לצמצום הפליטות. על פי דו"חות אובייקטיביים של הרשויות, ההשקעות בצמצום ההשפעה על הסביבה, יחד עם מעבר מלא לשימוש בגז טבעי, הובילו להפחתה של עשרות אחוזים בהיקף הפליטות בשנים האחרונות.נוסיף כי בזן נוהגת לדווח לרשויות על מדדי הפליטות באופן שוטף ועומדת בכל התקנים וההיתרים".
פז בתגובה: "הממצאים אבסורדים. בית זיקוק אשדוד מדורג על פי התקינה באירופה במקום השני ברמת הפליטות הנמוכות. רק בישראל שבה המשרד להגנת הסביבה משנה כל שנה את שיטת המדרוג שלו התוצאה הפוכה ואינה משקפת את ביצועי החברה וההשקעות הכספיות העצומות לשיפור המדדים הסביבתיים שלה המעמידים אותה בשורה הראשונה עם חברות האנרגיה הירוקות בעולם".
מהתאחדות התעשיינים נמסר: "התאחדות התעשיינים מצרה על המשך פרסום מדד הביצועים הסביבתיים באופן בו הוא מוצג, אשר עושה עוול לחברות, בהיעדר הבחנה בין סוגי תעשיות ובין היקף פעילות המפעלים, ובכך נגרמת הטעייה של הציבור. מפעלי התעשייה משקיעים מדי שנה כ-3 מיליארד שקל ביישום הסדרה סביבתית, למזעור השפעת תהליכי הייצור על הסביבה ומעבר לשימוש בגז טבעי. כתוצאה מהשקעות עתק אלה, ניתן לראות מהנתונים הרשמיים של המשרד להגנת הסביבה כי פליטות התעשייה פחתו באופן ניכר בשנים האחרונות, בוודאי לעומת סקטורים אחרים, דוגמת תחבורה. בין השנים 2012 ל-2014 ירדו פליטות פחמן דו חמצני מהתעשייה ב- 53%, ופליטות כלל חומר חלקיקי מרחף מהתעשייה ב-46% . הסיבה המרכזית להימצאות מדינת ישראל במקום גבוה ברמת הפליטה לנפש נובע בעיקרו מהזנחת הטיפול הממשלתי בפליטות סקטור התחבורה ומהיעדר נגישות של התעשייה לגז טבעי. התאחדות התעשיינים מתריעה מזה שנים כנגד הסחבת האדירה בפיתוח משק הגז הטבעי בישראל, ומדגישה את חשיבות הגז הטבעי להעמקת הפחתת הפליטות של התעשייה במשק. ההתאחדות קוראת לממשלה לעשות כל שביכולתה על מנת לזרז את הגעת הגז הטבעי לתעשייה. ענף התעשייה הישראלית מהווה נדבך מרכזי בכלכלה, ואחד ממנועי הצמיחה המשמעותיים של המשק הישראלי: התעשייה מייצרת אלפי מקומות עבודה, תורמת ליצוא הישראלי ולצמיחת השוק המקומי. במקביל לפעילותה העסקית, מגלה התעשייה מחויבות אקטיבית לנושאים סביבתיים, ומשקיעה משאבים כספיים וניהוליים רבים בהטמעת הטכנולוגיות הסביבתיות המתקדמות ביותר, ובציות להוראות ולתקנות המוכתבות על-ידי הרשויות".
2 תגובות לכתיבת תגובה