אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פבלס הגיעה לפשרה עם המשקיע שתבע אותה על מכירתה לפייסבוק

בלעדי לכלכליסט

פבלס הגיעה לפשרה עם המשקיע שתבע אותה על מכירתה לפייסבוק

בן וייס תבע את הסטארט־אפ, שנמכר לפייסבוק ב־44 מיליון דולר, בטענה שקיפח משקיעים כמוהו במכירה. פבלס תשלם מאות אלפי דולרים על משיכת התביעה. במקביל וייס מגייס קרן חדשה בהיקף של 30 מיליון דולר להשקעה בחברות ישראליות

27.10.2015, 06:55 | אסף גלעד

המשקיע האוסטרלי מהונג קונג בנג'מין (בן) וייס הגיע להסדר פשרה עם הסטארט־אפ פבלס (Pebbles), שאותו תבע לאחר שנמכר לפייסבוק תמורת 44 מיליון דולר. במסגרת ההסכם, שילמה החברה לקרנות הון־סיכון בניהולו של וייס מאות אלפי דולרים תמורת משיכת התביעה, שהיתה עלולה לסבך את העסקה עם פייסבוק.

קראו עוד בכלכליסט

וייס טען כי מייסדי החברה וכמה מהמשקיעים הגיעו להסכמה על עסקה שקיפחה את המשקיעים בה. לטענתו, בעוד שהעובדים והמייסדים קיבלו 23.8 מיליון דולר במזומן ובאופציות, המשקיעים נאלצו להסתפק ב־19 מיליון דולר.

פייסבוק, צילום: שאטרסטוק פייסבוק | צילום: שאטרסטוק פייסבוק, צילום: שאטרסטוק

וייס החליט להמשיך ולהשקיע בחברות ישראליות, או זרות שנוסדו בידי יזמים ישראליים, באמצעות קרן חדשה שהקים בתחילת החודש בסין. ל"כלכליסט" נודע כי היקף הקרן הוא 30 מיליון דולר, ושווייס מנהל אותה עבור חברת ניהול הנכסים והאשראי הסינית CreditEase, שמנהלת את השקעותיהם של משקיעים סינים בכירים, בין השאר גם בקרנות מוטות־טכנולוגיה כמו קליינר פרקינס, אחת המשקיעות הראשונות בגוגל.

וייס (36) הקים בעבר שלוש קרנות הון־סיכון שריכזו השקעות של 150 משקיעים אסיאתיים. באמצעותן השקיע וייס ב־14 חברות ישראליות נוספות על פבלס, ובהן סילנטיום וסאגונה. היקפן הכולל הגיע ל־18 מיליון דולר. כעת, מבקש וייס להשקיע ב־10 חברות ישראליות נוספות ולסייע להם בפריצה לסין.

וייס ופרקליטיו סירבו להגיב על הסכם הפשרה. עם זאת אמר על התביעה כי "תמכנו בפבלס מתחילת דרכה. היא לא היתה כאן לולא התמיכה הזו".

תגיות