אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפרגולה עפה, השמשה נופצה – אילו מנזקי הסופה יכסה הביטוח

הפרגולה עפה, השמשה נופצה – אילו מנזקי הסופה יכסה הביטוח

הסופה שהתחוללה בתחילת השבוע גרמה לנזקים לבתים ולכלי רכב, החל מדודי שמש שנתלשו, דרך הצפות ועד הפסקות חשמל. באילו מקרים הביטוח שרכשתם יכסה את הנזק ואיך תתכוננו לסערה הבאה

28.10.2015, 11:25 | מעין מנלה
הסופה הפתאומית שהתחוללה בתחילת השבוע גרמה לנזקים רבים. החל מפרגולות שנתלשו ממקומן, שמשות שנופצו בעקבות הברד, הצפות ונזקי הפסקות החשמל הממושכות. במידה ויש לכם ביטוח לרכב ולדירה, אילו מהנזקים בעקבות הסערה מכוסים ומה צריך לעשות במקרה של נזק?

עץ נפל על הרכב, ברד ניפץ את השמשה

ביטוח החובה לרכב מכסה תאונת דרכים שבה היה מעורב הרכב ונגרם נזק גוף לנפגע, כלומר לנהג הרכב, לנוסעי הרכב וגם הולך רגל שנפגע כתוצאה מתאונת הדרכים. ביטוח החובה אינו מכסה נזק לרכב במקרה של סופה. לכן, הביטוח הרלוונטי במקרה של נזקי סופה הוא ביטוח מקיף לרכב הכולל בתוכו אבדן או נזק שנגרם לרכב. במקרה שיש לכם ביטוח מקיף כל נזק שנגרם בעקבות הסערה לרכב שלכם - יכוסה.

ביטוח מקיף מכסה מקרים בהם בעקבות סופה נפל עץ על הרכב וגרם לו נזק. אם הברד החריג בגודלו שירד במהלך הסופה גרם לשבר בשמשה - הנזק יכוסה. אין זה משנה אם הנזק נגרם כאשר הייתם בנסיעה או כאשר הרכב חנה. "בביטוח מקיף, גם כשהאוטו חונה, יש לו כיסוי לגבי נפילת עץ כתוצאה מסערה", אומרת יפעת רייטר, סמנכ"לית מנהלת מוצרי פרט ביטוח כללי ב-AIG. נזק לשמשה, היא מסבירה מכסה במסגרת כתב השירות של "שבר שמשות".

מקרים בהם המכונית נפגעה מנפילה של עמודי חשמל או של פרגולה של שכן אשר פגעה בה, ביטוח מקיף לרכב יכסה את הנזק. "בכל מקרה של פגיעה ברכב יש לצלם את איזור הנזק שלך (ושל הרכב השני במידה ופגעת בו באשמתך). במקרה של תאונה יש להחליף פרטים עם נהג הרכב השני כולל: פרטי הנהג, מספר פוליסה ושם חברת הביטוח", אומרת רייטר.

 

דוד השמש עף, הפרגולה נתלשה

ישנם שני סוגים עיקריים של ביטוחי דירה: ביטוח מבנה וביטוח תכולת הדירה, כמו כן יש אפשרות לרכוש ביטוח דירה שכולל את שני הסוגים (מבנה ותכולה). ביטוח מבנה מכסה את המבנה של הדירה או הבית וכולל למשל: מרפסות, צנרת, מתקני ביוב ואינסטלציה, דודים, מתקני טלפון וחשמל השייכים לדירה, שערים, גדרות ודרכים מרוצפות השייכים לדירה. בבית משותף גם חלקו של המבוטח ברכוש המשותף והצמדות כמו מחסן כלולים בביטוח. לדוגמא, קירות הבית, הפרקט וארונות המטבח הם חלק ממבנה הדירה.

ביטוח תכולת הדירה לעומת זאת, כולל כל דבר וחפץ הנמצאים בדירה שבבעלות או באחריות המבוטח או בני משפחתו. לדוגמא, תכשיטים, בגדים או ריהוט.

הבית הוצף, האם הביטוח יכסה? , צילום: גדי קבלו הבית הוצף, האם הביטוח יכסה? | צילום: גדי קבלו הבית הוצף, האם הביטוח יכסה? , צילום: גדי קבלו

במסגרת ביטוח מבנה הדירה נזקי ברד שפוגעים במעטפת החיצונית של הבניין כמו תריסים, חלונות, פרגולות, סוככים או דודי שמש – מכוסים במידה ונגרמו מרוח שעולה על 55.5 קמ"ש. מקרים של פגיעה בדודי שמש, פרגולות או מרפסות גם כן מכוסים כאשר נגרמו מרוחות מעל 30 קשר (55.5 קמ"ש). "הרוח ברוב אזורי הארץ שנשבה ביום א' בבוקר עומדת בהגדרה של מהירות רוח מעל 30 קשר. כך שהנזקים שנגרמו לרכוש כתוצאה ממנה מכוסים", אומרת רייטר.

במידה והדוד או הפרגולה או חלק ממבנה הדירה שלכם עף לעבר ביתו של השכן ושבר את החלון שלו, הנזק לא מכוסה על ידי ביטוח הדירה. "לא חלה על המבוטח אחריות על קרות האירוע מאחר והוא לא יכול היה לצפות או למנוע את התרחשותו שכן מדובר באירוע מזג אויר סוער ("כוח עליון") אשר אינו בשליטתו של המבוטח. במקרים מסוג זה נהוג שכל אחד תובע את הביטוח של עצמו", היא מסבירה.

הבית הוצף, זרם החשמל פסק

הגשמים העזים שירדו בזמן קצר גרמו להצפות. שיטפון או הצפה ממקור חיצוני (כמו גשם), מכוסה על ידי פוליסת ביטוח הדירה. בדרך כלל הצפות דירה נובעות מסתימות במרזבים, סתימות קולטנים של הרשות העירונית או מגשם שיורד בפרק זמן קצר ואינו מספיק להיספג במתקני הקיבול. "הצפה היא לעיתים תוצר של מזג אויר סוער ומכוסה בביטוח, למעט חריג דליפת מי גשמים מבעד לקירות או לתקרה או ספיגתם בהם", אומרת רייטר.

אם יש לכם ביטוח מבנה אך לא ביטוח תכולת דירה נזק לשטיחים ורהיטים בעקבות הצפה לא יהיה מכוסה. עם זאת, שטיחים מקיר לקיר ופרקטים מכוסים גם במסגרת ביטוח המבנה אם רכשתם כיסוי לצמודי המבנה.

הפסקות החשמל הארוכות שנגרמו עקב הסופה (ונמשכו עקב השביתה האיטלקית של עובדי חברת החשמל) היו עשויות גם כן לגרום לנזקים למכשירי חשמל. עם זאת, נזקים אלה לא מכוסים בביטוח דירה. לדברי רייטר, "נזקים שנגרמו למכשירי חשמל כתוצאה מקצרים חשמליים בעקבות הפסקות חשמל או עליות וירידות של מתח חשמלי אינם מכוסים".

במידה ונגרם לכם נזק לדירה בעקבות הסופה מומלץ לצלם את הנזקים ובמידה ויש אסמכתאות לרכוש הניזוק (למשל חשבונית רכישה), מומלץ לשמור אותן. את הצילומים והאסמכתאות רצוי להעביר לחברת הביטוח, ולהתקשר על מנת לפתוח תביעה.

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
למה לא עושים איסוף של אינפורמציה מכל חברות הביטוח
היה מעניין לראות כמה תביעות התקבלו וכמה מהן נענו וקיבלו כסף ניחוש שלי ע"פ ניסיוני עם חברות הביטוח למינהן לא יותר מ-2% קיבלו כסף כל השאר נידחו בסיבה זו או אחרת ועם ישראל צריך ללמוד לקח וללמד את חברות הביטוח פעם אחת ולתמיד שהוא לא פרייר עם ישראל צריך בצורה מאורגנת לבטל לאלטר את כל סוגי הביטוחים נכון יש ביטוחים שאין לך ברירה החוק מחייב שם גם אחוז התביעות שנענות גדול בהרבה אבל כל השאר זה חרטה ברטה ורמאות גדולה אין ברירה צריך ללכת לשיטה הישנה, בלי ביטוח, מתקלקל משלמים לטכנאי וזהו אולי אם כנסת ישראל יחוקקו חוק שמחייב את חברות הביטוח לפרסם כל שנה מה כמות התביעות וכמה נענו אולי המידע הזה שיחשף יכריח אותם להיות יותר הוגנים על ציבור המבוטחים אבל ככה כמו זה היום, ביטלתי את כל הביטוחים, נשאר רק ביטוח רכב וביטוח בריאות שזה חובה כל השאר הפסקתי
ישראלי  |  29.10.15