אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
טבע מעלה תחזיות: רשמה על ההשקעה במיילן הפסד מימון של 623 מיליון דולר איור: ערן מנדל

טבע מעלה תחזיות: רשמה על ההשקעה במיילן הפסד מימון של 623 מיליון דולר

הכנסות ענקית התרופות ברבעון השלישי ירדו ב-5% ל-4.8 מיליארד דולר. הרווח הנקי נותר כמעט ללא שינוי על 1.2 מיליארד דולר. ההכנסות מהקופקסון - 1.09 מיליארד דולר; טבע עקפה את תחזיות השוק כמעט בכל הפרמטרים

29.10.2015, 13:15 | רעות שפיגלמן

ענקית התרופות הישראלית, טבע, פרסמה את תוצאות הרבעון השלישי של השנה ועקפה את התחזיות המוקדמות של האנליסטים - כפי שעשתה ברבעון הקודם. טבע, תחת ניהולו של ארז ויגודמן, העלתה את התחזיות להמשך השנה.  

קראו עוד בכלכליסט

ענקית התרופות הישראלית דיווחה על ירידה של 5% בהכנסות ל-4.8 מיליארד דולר ברבעון השלישי. הרווח הנקי נותר כמעט ללא שינוי על 1.2 מיליארד דולר. תחזיות האנליסטים עמדו על הכנסות של 4.76 מיליארד דולר ורווח נקי של 1.1 מיליארד דולר. הרווח המתואם למניה עמד על 1.35 דולר, בעוד שתחזיות האנליסטים עמדו על 1.28 דולר.

ההכנסות מהקופקסון הסתכמו ב-1.1 מיליארד דולר, ירידה של 2% לעומת הרבעון המקביל. האנליסטים צפוי כי ההכנסות מקופקסון יעמדו על 922 מיליון דולר. 

טבע צופה כעת רווח נקי שנתי של 5.54-5.4 דולרים, לעומת תחזית קודמת לרווח נקי של 5.4-5.15 דולרים. הערכות השוק היו שטבע תעלה תחזית ל-5.3 דולרים למניה.

למרות התחרות בגזרת הקופקסון מול סנדוז המתחרה שהשיקה גרסה גנרית לקופקסון 20 מ"ג בחודש יוני האחרון, הצליחה טבע להגדיל את נתח השוק שלה למרשמים חדשים בארה"ב ל-27.1%, זאת לעומת נתח של 23.8% לסוף יוני. נתח השוק של טבע במונחי כלל מרשמים הסתכם לסוף הרבעון השלישי ב-29.3% - ירידה מסויימת לעומת 31.2% לסוף יוני.

סך ההכנסות במגזר תרופות המקור עלה בשינוי מזערי ל-2.17 מיליארד דולר. ברבעון השלישי בארה"ב סך ההכנסות מתרופות מקור עמד על 1.7 מיליאארד דולר עליה של 11% לעומת רבעון מקביל. בניגוד לארה"ב, ביתר המדינות המכירות במגזר זה ירדו ב-33% והסתכמו ב-207 מיליון דולר.

טבע המשיכה ברבעון זה לסבול מירידה כוללת בהכנסות בעקבות שער החליפין. היקף ההכנסות הושפעו מתנודות שער החליפין כאשר בנטרול השפעתו ההכנסות צמחו ב-3%. היקף השפעת שערי המטבע על תוצאות טבע ברבעון הנוכחי עמדה על 371 מיליון דולר. גם ברבעון הקודם רשמה טבע ירידה כוללת של 2% בשורה העליונה כאשר בנטרול תנודות המטבע, הכנסות טבע היו מלמדות על צמיחה של 6%.  (השפעת שערי המטבע על תוצאות טבע ברבעון השני עמדה על 341 מיליון דולר).

הוצאות המימון של טבע צומצמו הרבעון השלישי ל-65 מיליון דולר, מול 77 מיליון דולר ברבעון השלישי בשנה שעברה. זאת למרות הפסדי מימון כבדים שנרשמו לחברה על רכישת מניות מיילן - כחלק מהניסיון שעליו ויתרה לבסוף טבע, להשלים מהלך של רכישה עוינת על מיילן. היקף הרכישות הביא את טבע לאחזקה של 4.6% במיילן. לנוכח ירידות בערך המניה רשמה טבע בדוח הרבעוני הפסד מימון של 623 מיליון דולר.

תזרים המזומנים מפעילות שוטפת ברבעון השלישי של 2015 הסתכם ב-1.1 מיליארד דולר, בהשוואה ל-1.4 מיליארד ברבעון המקביל - ירידה של 21%, שנבעה בעיקר מתשלומים הקשורים להסכם הפשרה בנושא ההגבלים ההעסקיים הנוגע למודפיניל.

תזרים המזומנים החופשי הסתכם במיליארד דולר בהשוואה לכ-1.2 מיליארד דולר ברבעון המקביל. היקף המזומנים של החברה ירד ל-2 מיליארד דולר לעומת 2.8 מיליארד דולר בסוף הרבעון הקודם, בעיקר בשל תשלומי הפשרה למודפיניל ובשל הפסדי מימון שנגרמו לה עם ירידת ערכן של מניות מיילן כאמור.

שיא במכירות קופקסון בארה"ב

במגזר תרופות המקור, שכולל את הקופוקסון, תרופת הדגל של טבע, היקף ההכנסות נותר כמעט ללא שינוי ביחס לרבעון המקביל. היקף המכירות של הקופוקסון בארה"ב רשם רמת שיא  של  878 מיליון דולר, עליה של 10% לעומת הרבעון מקביל. ההכנסות הסתכמו ב- 2.17 מיליארד דולר.

ההכנסות מכלל תרופות המקור בארה"ב הסתכמו ב-1.7 מיליארד דולר, עליה של 11% לעומת הרבעון מקביל. מנגד, באירופה ספג מגזר פעילות זה ירידה רבעונית של 21% בהכנסות, שהסתכמו ב- 369 מיליון דולר.

הרווח הרבעוני בתרופות המקור הסתכם ב- 1.22 מיליארד דולר לעומת 1.19 מיליארד דולר ברבעון המקביל.

למרות התחרות בגזרת הקופקסון מול סנדוז, שהשיקה גרסה גנרית לקופקסון 20 מ"ג בחודש יוני האחרון, הצליחה טבע להגדיל את נתח השוק שלה למרשמים חדשים בארה"ב ל-27.1% - לעומת נתח של 23.8% בסוף הרבעון השני. הכנסות הקופקסון ברבעון השלישי בארה"ב לבדה הסתכמו ברמת שיא של 878 מיליון דולר, נתון דומה לרבעון הקודם ועלייה של 10% לעומת הרבעון המקביל.

הרווח מעלייה בהיקף המכירות של הקופקסון בארה"ב קוזזה חלקית ירידה במחירי התרופה. 

בניגוד לארה"ב, ביתר המדינות נרשמה ירידה של 33% בהיקף מכירות הקופקסון לרמה של ב-207 מיליון דולר - על רקע תחרות גוברת וצמצום מכרזי אספקה ברוסיה.

 
ארז ויגודמן, צילום: תומי הרפז ארז ויגודמן | צילום: תומי הרפז ארז ויגודמן, צילום: תומי הרפז

תגיות