אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אפקט כחלון: ירידה של 3% בעסקאות הנדל"ן, משקל המשקיעים התייצב על 15% באוגוסט צילום: חיים צח

אפקט כחלון: ירידה של 3% בעסקאות הנדל"ן, משקל המשקיעים התייצב על 15% באוגוסט

כך לפי סקירת הכלכלן הראשי באוצר, שהתמקדה בשרון: לאחר שביוני המשקיעים היו אחראים למחצית מהעסקאות באזור, משקלם ירד בחדות ל-16%. הסיבה: העלאת מס הרכישה למשקיעים

01.11.2015, 13:43 | עמרי מילמן

מסקירה של הכלכללן הראשי של האוצר, יואל נווה, שהתמקדה בשוק הנדל"ן בחודש אוגוסט עולה כי נרשמה ירידה מתונה של כ-3% במספר העסקאות, לאחר הירידה החדה שנרשמה בחודש יולי, בעקבות העלאת שיעורי המס לרוכשי דירות להשקעה. במקביל, התייצב משקל המשקיעים על רמתו הנמוכה מחודש יולי, כ-15% מסך העסקאות.

הסקירה מעלה כי בפילוח גיאוגרפי ניכרת שונות בשיעורי השינוי במספר העסקאות. כך למשל, בעוד שבאזור ת"א נרשמה ירידה חדה יחסית, בשיעור של 11% במספר העסקאות, נרשמו שיעורי עלייה חדים בפריפריה הצפונית. משרד האוצר מציין בסקירה כי "כאשר בוחנים את שיעור השינוי במספר העסקאות בחודש אוגוסט, נמצא כי זה הולך ועולה באזורים בהם רמת המחירים נמוכה יותר. יש לציין כי ממצאים אלו תקפים הן לגבי דירות להשקעה והן לגבי "דירה יחידה".

הוד השרון. המשקיעים ברחו מהאזור, צילום: יובל חן הוד השרון. המשקיעים ברחו מהאזור | צילום: יובל חן הוד השרון. המשקיעים ברחו מהאזור, צילום: יובל חן

מלבד לירידה בהיקף העסקאות, נרשמה בחודש אוגוסט גם ירידה ברמות המחירים של הדירות הנרכשות באותו אזור. כך למשל, מחירה הממוצע של דירה שנרכשה להשקעה באזור השרון בחודש אוגוסט היה נמוך ב-13% ממחירה הממוצע של דירה להשקעה שנרכשה באזור זה בחמשת החודשים הראשונים של השנה, לפני שעלה מס הרכישה, כפול משיעור הירידה שנרשם במחיר הממוצע של דירה שנרכשה למגורים ("דירה יחידה") באזור.

בסקירה מתמקדים באזור השרון, שהיה "בין האזורים הדומיננטיים ביותר בפעילות המשקיעים מאז אמצע 2014" ומציינים כי הוא הוביל את הירידה ברכישות המשקיעים בחודש אוגוסט שעמדה על 16%. ירידה הבולטת במיוחד על רקע גידול של 3% ברכישת "דירה יחידה" באזור זה. בסקירה מציינים כי "זהו גם האזור היחידי בו הוסיף משקל המשקיעים לרדת, בהמשך לירידה החדה שנרשמה בחודש יולי. כך, משיעור של קרוב למחצית מסך העסקאות בחודש יוני, ושליש מסך העסקאות ב-12 החודשים שקדמו לו, ירד משקל המשקיעים באזור זה ל-16% בלבד באוגוסט.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
ראוי שהכלכלן הראשי וכחלון יתחילו להיות ערנייים לנתוני סקרים של דעת הציבור הישראלי
אחרי החגים, רגע לפני שקבינט הדיור הממשלתי מבטיח להציף פה את השוק בקרקעות לבניית עשרות אלפי דירות זולות ומסובסדות - מגלה סקר חדש כי רוב הציבור הישראלי אינו מאמין בתוכניות החדשות של משרדי האוצר והשיכון לפתרון משבר הדיור וסבור כי מחירי הדירות צפויים להמשיך לעלות. "מה יקרה לדעתך למחירי הדירות בשנה הבאה בהשוואה למחירים השנה?". אחרי שהלשכה המרכזית לסטטסטיקה פרסמה במסגרת עדכון מדד המחירים האחרון כי מחירי הדירות ירדו באוגוסט האחרון בשיעור של 0.4%, זאת אחרי שנה שלמה של עליות רציפות. אבל למרות הנתון האחרון,כ-80% מהנשאלים מאמינים שמחירי הדירות ימשיכו להתייקר! הציבור על כל רבדיו מאמין ברובו שהמחירים ימשיכו לעלות מחד ושהמרחק בין ההכרזות של הממשלה על הורדת מחירים לבין המציאות בשטח רחוקה מאידך. הציבור כבר הבין ש'פתרונות קסמים' שמבטיחים הפוליטיקאים כנראה אינם קיימים. אין פתרון "קסם" לבעיה, אלא הרבה פעולות בטווח המיידי של הממשלה בתכנון והוצאות מתחמי מגורים חדשים לשיווק.
אלינורי  |  02.11.15
5.
אפקט הדפקט כחלון - אחוז רוכשי הדירות והמשקיעים בייחס ל8/2014 עלה ב- 8.5% !!
הכלכלן הראשי באוצר מציג סקר מפוזיציה ....בכדי לשפר את תדמימות הבזויה של נוכלון כחלון וזה בדיוק כמו שהאוצר מציג על ירידה במחיר הדירות בייחס לחודש 6/2015 במקום 6/2014 . ככה זה שהאוצר מחליט לאחוז את עינינו ..באמצעות שר אוצר תחמן שועל פופוליסטי.
ינשוף צעיר  |  02.11.15
3.
רווקים רוכשים למטרת השקעה אך לא נספרים ככאלו:
וכך גם זוגות שאין להם לדירה שהם באמת רוצים אבל חשו צורך דחוף לקנות נכס נדלן כלשהו, אפילו משהו קטן בפריפריה. שתי קבוצות אלו לא נספרות בסטטיסטיקה, אבל ללא הריבית הנמוכה והאמונה שהמחיר רק יעלה, הן לא היו הולכות לקנות דירה. כדי לעצור אותם יש להטיל מס על השכרה, כל מי שקנה ולא הולך באמת לגור שם, שישלם. אמליץ לכם על הסרטון "הסיבה האמיתית לעליית מחירי הדירות בישראל".
עומר  |  01.11.15
2.
כחלון לא מבין כאשר אין לכסף לאן ללכת הוא מגיע לדירות?
כאשר שליש מהרוכשים הם משקיעים המחירים תמיד יעלו, בעיית העלויות היא רק חצי צרה, החצי השני הם המתכננים, נתחיל עם תב"ע אחר כך עם גורמי הפיקוח על היזמים, וחברות הבניה שיעשו הכל כדי לעקם כל דבר ישר ולישר אותו למראית עין, הכמות היא על חשבון האיכות ראו מקרה גנדי,
אורח  |  01.11.15
לכל התגובות