אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יו"ר מרקסטון יקבל 8 מיליון שקל ממכירת אחזקותיה של הקרן בפסגות צילום: אוראל כהן

יו"ר מרקסטון יקבל 8 מיליון שקל ממכירת אחזקותיה של הקרן בפסגות

העסקה למכירת האחזקות של מרקסטון בבית ההשקעות תכניס לקופתה 40 מיליון שקל, שישמשו בעיקר להחזר למשקיעי הקרן. היו"ר וייס יקבל את התגמול עבור המהלך שהניע למימוש נכסי הקרן

01.11.2015, 22:18 | רעות שפיגלמן

מכירת אחזקותיה של קרן מרקסטון בפסגות (23.2%) הכניסה לכיסו של היו"ר הפעיל של הקרן מוטי וייס כ-8 מיליון שקל. עם מכירת אחזקותיה בבית ההשקעות פסגות לקרן אייפקס לאחר 9 שנים קיבלה מרקסטון לקופתה כ-40 מיליון שקל - אלו ישמשו בעיקר להחזר למשקיעי הקרן שהשתתפו בקריאה אחרונה לכסף בחודש יוני אשתקד.  

קראו עוד בכלכליסט

הקרן הצליחה לעמוד בתשלום חובותיה למוסדיים ולמערכת הבנקאית בזכות מכירת אחזקותיה בפסגות. וייס יקבל את התגמול בגין המהלך שהניע למימוש נכסי הקרן. וייס הוא היו"ר הפעיל מאז 2014 ואיננו מקבל שכר עבור תפקידו כיו"ר, אלא נהנה מתגמול בגובה 1.75% מהתמורה מהעסקאות שהקרן מבצעת.

מייסד מרקסטון רון לובש, צילום: בלומברג מייסד מרקסטון רון לובש | צילום: בלומברג מייסד מרקסטון רון לובש, צילום: בלומברג

ביוני 2014 פנה רון לובש, מנהל הקרן, למשקיעי הקרן תוך שהוא קורא להם להשלים את חלקם בהשקעה בקרן, כפי שהתחייבו. במקביל פנה לובש לוייס, השותף-מנהל הפורש של קרן ויולה, והציע לו להצטרף למרקסטון כיו"ר פעיל במקומו של דני גילרמן – כל עוד המשקיעים ייענו לקריאה.

אחזקות מרקסון בפסגות נמכרו לאייפקס תמורת 450 מיליון שקל, כאשר לאחר תשלום החובות ושחרור בטחונות נותרו בידיה של הקרן כ-40 מיליון שקל. 30 מיליון שקל יועברו למשקיעי מרקסטון שנענו לקריאה והזרימו לה כסף. בנוסף, וייס יקבל את חלקו במהלך- כ-8 מיליון שקל. וייס קיבל תגמול זה כאחוז ממכירת הנכסים מאחר והקרן לא יכלה לשלם לו שכר שוטף בגין עבודתו.

מהלך הקריאה האחרונה לכסף, הנקרא Capital Call, נועד לאפשר לקרן הכושלת לגייס את המשאבים הדרושים להשלמת מימוש נכסיה. משקיעים שלא נענו לקריאה זו איבדו את יחידות האחזקה שלהם בקרן. ביוני זעמו המוסדיים הישראליים (ביניהם, כלל ביטוח, מנורה, הראל, הפניקס, פועלים שוקי הון, מיטב דש ועמיתים) על צעד זה של לובש.

מאז נוסדה קרן מרקסטון ב-2004 היא הניבה למשקיעים נכון ל-2014 שיעור תשואה שלילי של 75%. היא מחקה 96 מיליון דולר לאחר שכשלה בהשקעתה ברשת הספרים סטימצקי וזו נמכרה בשנה שעברה לאחר שהגיעה לחדלות פירעון. כיום מחזיקה מרקסטון ברשת התכשיטים מגנוליה, ביצרנית החוטים נילית ובתומקאר, יצרנית כלי הרכב. מרקסטון עד לפני כמה חודשים היתה אמורה להנפיק את רשת התכשיטים בבורסה בלונדון אולם על פי ההערכות של גורמים המקורבים לעסקה ההנפקה נעצרה מפני חששותיהם של המשקיעים הזרים מהאטה במשק הישראלי. ייתכן ומרקסטון תפעל להנפקתה של מגנוליה בבורסה בת"א.

תגיות