אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אשטון קוצ'ר משקיע 2.5 מיליון דולר ב-Moovit צילום: שאטרסטוק

אשטון קוצ'ר משקיע 2.5 מיליון דולר ב-Moovit

ההשקעה מתבצעת במסגרת פעילות קרן סאונד ונצ'רס, שהקים קוצ'ר ביחד עם גיא עוזרי. הגיוס נעשה במסגרת סבב גדול יותר, שיאפשר למפעילת אפליקציית הניווט בתחבורה ציבורית להרחיב את פעילותה בהודו וסין

03.11.2015, 16:24 | מאיר אורבך

השחקן והיזם אשטון קוצ'ר משקיע באפליקציית הניווט בתחבורה הציבורית הישראלית מוביט. ההשקעה מתבצעת באמצעות סאונד ונצ'רס, קרן הון הסיכון שלו ושל גיא עוזרי - משקיע סדרתי נוסף ומנהלם המקצועי של מדונה ולהקת U2. על פי ההערכה שווי ההשקעה שלהם כ-2.5 מיליון דולר והיא חלק מסבב רחב יותר.

מהחברה נמסר שהיא תשתמש בהשקעה לקידום הצמיחה בשווקים מבטיחים כמו הודו וסין. באפליקצייה משתמשים כיום 30 מיליון איש ב-700 ערים בעולם. סאונד ונצ'רס הושקה במרץ במהלך אירוע South by Southwest‏, המתקיים מדי שנה באוסטין שבטקסס. החברה השקיעה במספר חברות טכנולוגיה ביניהן ,Zenefits ,Uber Spotify, Houzzו ו-Airbnb.

אשטון קוצ אשטון קוצ'ר | צילום: שאטרסטוק אשטון קוצ

על מנת להשיק את השירות בערים שעדיין לא מספקות מידע רשמי ותדיר על התחבורה הציבורית, Moovit מסתייעת בקהילת 20 אלף העורכים המתנדבים שלה. לאחרונה הושק כך שירות Moovit בערים כמו בנגלור, העיר השלישית בגודלה בהודו עם אוכלוסייה של יורת מ-8 מיליון איש. עד סוף השנה צפויה החברה להשיק את השירות בעוד שלוש ערים גדולות ברחבי הודו וכעת גם משיקה בפומבי את השירות בארבע ערים גדולות בסין – הונג קונג, שנחאי, גואנגג'ואו ובייג'ינג.

Moovit שהושקה ב-2012 גייסה יותר מ-81 מיליון דולר. בינואר האחרון הודיעה החברה על סיומו של סיבוב גיוס שלישי בסך 50 מיליון דולר בהובלת Nokia Growth Partners ובהשתתפות BMW i Ventures, Keolis ,Bernard Arnault Group וקרן ויזרע. בין המשקיעים הראשונים בחברה נמנים קבוצת BRM, ג'מיני פרטנרס וסקויה קפיטל.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
כמה עצות למפתחים (ממשתמש קבוע)
1.להוסיף ״מצב הליכה״ - כשאני צריך ללכת לתחנת האוטובוס או ממנה ברגל, התוכנה לא ממש עוזרת לי לעשות את זה. כדאי להבהיר למשתמש שהוא במצב ״הליכה״ ולהציג ממשק דומה לזה של גוגל מאפס (כולל רטט לפני פניות, חץ שזז לפי כיוון המבט של המשתמש וכו׳). 2. חיסכון בסוללה - לא הגיוני ששירותי המיקום יהיו פתוחים כל הזמן ומצד שני איני מעוניין לכבות אותם כדי לא לפספס את התחנה. לפיכך, שכשעליתי לאוטובוס, יש צורך שהתוכנה תפתח בעצמה את שירותי המיקום מדי כמה דקות ותתעדכן איפה אני נמצא. כשהיא תבין שאני מתקרב ליעד היא תיפתח לעיתים קרובות יותר.
ירון  |  03.11.15
לכל התגובות