אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מבשלת גינס מתכוונת להכין בירה לצמחונים צילום: בלומברג

מבשלת גינס מתכוונת להכין בירה לצמחונים

מבשלת הבירה האירית מתכוונת להחליף את הרכיב מהחי המשמש לסינון חלקיקי שמרים לתחליף צמחוני. שיטת הסינון החדשה תאומץ במבשלה באירלנד בלבד

03.11.2015, 14:20 | שירות כלכליסט

גינס מכוונת כעת לקהל הצמחונים והטבעונים. מבשלת הבירה האירית, המוכרת בזכות בירת הסטאוט הכהה שלה, מתכוונת להחליף את הרכיב מהחי לתחליף צמחוני בשנה הבאה.

החברה אמרה שתוציא את המרכיב איסינגלס – ג'לטין העשוי משלפוחיות דגים המשמש לסינון חלקיקי שמרים – מתהליך ההכנה.

בירה גינס לצמחונים? בירה גינס לצמחונים? בירה גינס לצמחונים?

"איסינגלס הוא מרכיב נפוץ בתעשיית הבירה כאמצעי סינון, ומשמש בה עשורים רבים כבר. אולם היות שהשימוש בו לא מאפשר לקהל הצמחוניים לשתות את הבירה, אנו מחפשים פיתרון חלופי", נאמר בהצהרת החברה.

החברה לא מסרה פרטים לגבי הרכיב החלופי. בהצהרות קודמות של החברה נאמר כי הי מחפשת שיטה "שיעילה וידידותית לסביבה והשומרת על איכות הבירה".

לגינס מבשלות ב-49 מדינות ברחבי העולם. אולם החברה אמרה כי שיטת הסינון החדשה תאומץ במבשלה באירלנד בלבד.

השקת בירה צמחונית יכולה לפתוח את מכירותיה של גינס לשוק חדש, בעוד התחרות בענף הבירה מצד יצרניות בוטיק הולכת וגדלה. חברת האם של גינס, דיאגיאו ציינה כי המיקרו-מבשלות הן הגורם לירידה במכירותיה של גינס ב-2015.

אתר Barnivor.com הבודק רמות של מרכיבים מהחי במשקאות אלכוהוליים, ציין שבירות פופולאריות אחרות כגון הייניקן ומילר ידידותיות לצמחונים.

תגיות