אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרשת נתיבי ישראל: היועצת המשפטית שוחררה למעצר בית צילום: יאיר שגיא

פרשת נתיבי ישראל: היועצת המשפטית שוחררה למעצר בית

סימה לוי-שלום, בתו של השר לשעבר דוד לוי, נעצרה יחד עם 17 חשודים נוספים. בקשת המשטרה להאריך את מעצרה נדחתה. עם זאת השופטת אמרה: " קיים בסיס לחשד כנגדה"

03.11.2015, 18:06 | זוהר שחר לוי
בית המשפט המחוזי מרכז שבלוד שחרר היום (ג') למעצר בית את סימה לוי-שלום, היועצת המשפטית בפועל בחברת נתיבי ישראל ובתו של השר לשעבר דוד לוי, שנעצרה במסגרת פרשת השחיתות בחברה הממשלתית.

אמש התקיים דיון בעניינה של לוי-שלום ביחד עם 17 חשודים נוספים שנעצרו במסגרת הפשיטה המשטרתית של חוקרי להב 433. המשטרה טוענת כי בכירים בעבר ובהווה בחברה קיבלו שוחד ובתמורה אישרו פרויקטים לספקים שונים בניגוד לדין במהלך השנים האחרונות.

קראו עוד בכלכליסט

לוי-שלום הוזכרה בעבר בדו"ח מבקר המדינה לאחר שמונתה על ידי ויז'ניצר לשמש כיועצת המשפטית ללא שהיה לה ניסיון קודם. לפי החוקרים, היא חשודה כי ביצעה בשנים האחרונות עבירות בחברה "וזאת בנוגע למתן עבודות ומכרזים בניגוד לחוק בחברת נתיבי ישראל".

אלכס ויז אלכס ויז'ניצר יו"ר נתיבי ישראל. מינה את לוי-שלום מבלי שהיה לה ניסיון | צילום: יריב כץ אלכס ויז

היועצת המשפטית אמנם עוכבה לחקירה ביחד עם יתר המעורבים בשעות הבוקר, אך רק זמן קצר לפני הדיון הוחלט לבקש את הארכת מעצרה. המשטרה ביקשה להאריך את מעצרה ב-7 ימים בטענה כי אם תשוחרר, היא עשויה לשבש את החקירה. יחד עם זאת, בית משפט השלום בראשון לציון לא נענה לבקשת המשטרה והורה על שחרורה למעצר בית.

הבוקר הגישה המשטרה ערעור על החלטה זו לבית המשפט המחוזי מרכז שבלוד. "המשטרה טוענת כי החשד נגד לוי אינו חלקי ואינו מוגבל לעבירת הפרת אמונים כפי שקבע בית משפט השלום, אלא גם מהווה חשד סביר ביותר לעבירת סיוע לקבלת דבר במרמה", כתבו נציגי המשטרה לבית המשפט.

לפי המשטרה, מתוקף תפקידה כראש הלשכה המשפטית בפועל של החברה, לוי הינה שומרת הסף ואמונה על שמירת ההליך התקין בהתקשרויות עם קבלנים וספקי שירותים. "על פי החשדות שהתבססו מאז החקירה הפכה לגלויה", נכתב עוד, "התנהלות החברה ולוי הייתה רחוקה מתקינה ונגועה בשחיתות והחשד כלפיה הוא כי אפשרה הליך קלוקל זה, הייתה מודעת אליו ולא עשתה דבר להתריע או לתקן". כן נטען כי לוי ועובדיה, לא רק שלא עשו את תפקידם נאמנה "אלא אף שיתפו פעולה עם שאר החשודים". בית המשפט שחרר אותה בתנאים מגבילים למעצר בית.

"לוי היא שגרירת שומרי הסף בארגון", אמר בדיון בא כוחה, עו"ד אייל רוזובסקי. "כשיחקרו יגלו שאבי ליכט (המשנה ליועמ"ש כלכלי-פיסקלי, זש"ל) רואה בה את הבן אדם שאפשר לסמוך עליו בחברה. הם יגלו שאחרי שתקופה ארוכה שלא היה בחברה יועץ משפטי, רשות החברות דרשה שהיא, שהייתה במחלקה המשפטית, היא ולא אחר תתמנה למלא מקום. הם יגלו שכשהיו בעיות במכרזים או בעיות של תקינות במכרזים היא זו שעצרה אותם, ששינתה את הרכב הוועדות. אבל לעצור אותה היום בשביל החקירה הזו? בשביל לגלות בסוף שהיא שומרת סף?".

סימה לוי-שלום במעצר, צילום: יאיר שגיא סימה לוי-שלום במעצר | צילום: יאיר שגיא סימה לוי-שלום במעצר, צילום: יאיר שגיא

השופטת מיכל ברק-נבו דחתה את ערעור המשטרה והורתה על שחרורה של לוי-שלום למעצר בית בתנאים מגבילים. "אני סבורה כי קיים בסיס לחשד כנגדה, נכון לשלב הזה של החקירה", נכתב בהחלטת בית המשפט. "היה חשד גם במעמד בקשת המעצר אתמול והוא התעצם".

יחד עם זאת ציין בית המשפט כי גם כאשר קיים חשד סביר, יש לבחון חלופת מעצר בדרך שתפגע באופן פחות בחשוד. "דומני כי חלופת מעצר הדוקה מזו שהורה עליה בית משפט השלום יכולה להשיג את מטרת המעצר בדרך שפגיעה פחותה, ולאיין במידה רבה את החשש מפני שיבוש".

לוי-שלום נשלחה למעצר בית מלא למשך ארבעה ימים, תחת תנאים מגבילים ובערבות. נאסר עליה להשתמש בכל אמצעי קשר שהוא לרבות טלפון סלולרי ואינטרנט. בנוסף נאסר אליה להיכנס למשרדי החברה במשך 15 יום.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
מע"צ כמשל לכל ה"הפרטות" למיניהן, הכתובת היא על הקיר.
לקחו חברה שבנתה כבישים, בנינים וכו' במקומות שבד"כ חברות פרטיות או לא היו קיימות או לא רצו וייבשו אותה ללא מספיק תקציבים והקימו חברה ממשלתית בשם חדש. את עובדי הכפיים ורוב המקצועניים שהיו בתכנון שילחו הביתה ורק המקורבים או מקורבים חדשים לשרים ולממונים נשארו והוצנחו לחברה החדשה. החברה הזאת היא ללא יכולת ביצוע כאמור ואפילו את תפקיד הפיקוח שנתנו לה לא יכלה לקיים בגלל חוסר אנשים עם הידע הדרוש, את המצב ניצלו כל מי שיכל כדי לעשות לביתו כדוגמת פוליטיקאים שהיו ואו עדיין קיימים. אין דין ואין דיין, השירות שהציבור מקבל מתחת לכל ביקורת ובסופו של דבר הציבור משלם הרבה יותר על כל דבר (כי כל השלמונים והשחיתויות מגולגלים על ההוצאות של החברות המקימות כבישים וכו'). ייתכן והיה צריך לייעל את מע"ץ הישנה אבל לבטח לא לעשות את כל המניפולציות לסגור אותה ולמסור כל כך הרבה ממון למקורבים. שתי דוגמאות מהתהליך הנ"ל הן מחלף בני דרור (שקע כמעט מייד לאחר טקס הפתיחה) וייקור אספלט פי ארבעה תוך שנה מרגע שסגרו את מפעלי האספלט של מע"ץ.
ליאור , דרום  |  04.11.15
לכל התגובות