אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אמוג'י לכל פליט

אמוג'י לכל פליט

אפליקציית Refugee Emojis מנסה לגשר על הפערים בין העולם המערבי לפליטים שנוהרים אליו באמצעות אימוג'יז שמתארים פריטים וסיטואציות מחיי הפליטים. כל ההכנסות קודש לארגון "רופאים ללא גבולות"

04.11.2015, 09:06 | נמרוד צוק

האמוג'יז הומצאו ביפן לפני יותר מ־15 שנה, ובשנתיים האחרונות הפכו למרכיב הכרחי בכל צורה של תקשורת מקוונת ולתופעה תרבותית שמתרחבת גם אל מחוץ לגבולות הרשת.

משתמשים בוואטסאפ, טוויטר, פייסבוק, מסנג'ר וגוגל הנגאאוטס מתקשים להעביר מסר כלשהו בלי לשלב בו פרצוף מחייך או איקון של לב. פייסבוק מחליפה את כפתור הלייק בסט של אמוג'יז שמאפשרים להעביר רגשות מגוונים מאלה, וטוויטר מוכרת למפרסמים כמו קוקה־קולה אייקונים מיוחדים שמוצגים כאשר כותבים את שם המותג בטקסט.

עכשיו האמוג'יז מגיעים לעולם הסיוע ההומניטרי עם Refugee Emojis — פרויקט ייחודי שמציע למשתמשי הסמארטפונים סט מיוחד של אמוג'יז שמנסים לשקף את מציאות חייהם של פליטים ברחבי העולם. הסט כולל 36 אייקונים מאוירים שמתארים פריטים כמו אוהל, ערכת עזרה ראשונה, וסט הצלה מטביעה, סיר מזון ומיטת קומותיים, כזו שאפשר למצוא במחנות הפליטים.

לא רק שמחה

האפליקציה קיימת לאנדרואיד או לאייפון, וסט האמוג'יז משתלב במקלדת המכשיר כך שאפשר להשתמש בהם ברוב אפליקציות הצ'ט. המטרה הראשית של Refugee Emojis היא אמנם לנסות להשתמש בכלי שחביב על צעירים כדי להגדיל את המודעות לבעיית הפליטים העולמית גם אצל אנשים מתחת לגיל 30 ו־20, אבל הוא גם משמש אמצעי לאיסוף תרומות: עלות ההורדה של האפליקציה היא 2 דולר, וההכנסות מועברות לארגון "רופאים ללא גבולות" ומשמשות לאספקת מי שתייה נקיים לפליטים, מתן טיפול רפואי, חיסונים לילדים וסיוע פסיכולוגי.

המקלדת של Refugee Emojis. סיטואציות ופריטים מחיי הפליטים המקלדת של Refugee Emojis. סיטואציות ופריטים מחיי הפליטים המקלדת של Refugee Emojis. סיטואציות ופריטים מחיי הפליטים

המקלדת של Refugee Emojis אינה הניסיון הראשון להשתמש באמוג'יז למטרות חברתיות. פרויקט דומה בשם Abused Emojis יצא לפני כמה חודשים בבריטניה וניסה להשתמש באייקונים כדי לספק לילדים שעברו התעללות דרך חלופית לדבר על המצוקות שלהם. ייתכן שזו ההתחלה של טרנד מעניין, כזה שהופך את האייקונים המצוירים משפה שאפשר להביע בה התלהבות ושמחה ב־500 צורות שונות לאמצעי תקשורת רחב ומגוון מזה.

60 מיליון פליטים

 

בשנה האחרונה הפכה בעיית הפליטים לסיפור חדשותי גדול עקב נדידתם של מיליונים מפליטי המלחמה בסוריה למדינות אירופה. ארגוני הסיוע לפליטים אמנם מקבלים תקציבים ממשלתיים ותרומות רבות, אבל כאשר מספר הפליטים מסביב לעולם עומד על כ־60 מיליון איש, הכסף אינו מספיק לעולם: ב"רופאים ללא גבולות", למשל, חברים כ־34 אלף רופאים בכל רחבי העולם, אבל תקציבו השנתי עומד על כ־600 מיליון דולר בלבד — רובו הגדול מגיע מתרומות מאנשים פרטיים.

חוץ מהעניין הכספי, גם כאשר הפליטים זוכים לזמן מסך, במקרים רבים אין בו כדי למנוע פחד, אנטגוניזם ושנאה בקרב חלקים גדולים מהאוכלוסייה הקולטת, רגשות שמונעים יצירת שיח ציבורי חיובי או לפחות ענייני.

לגשר על הפער

 

ליצירת Refugee Emojis שותפים, מלבד ארגון "רופאים ללא גבולות" גם סוכנות הפרסום הניו־יורקית "סופר הירוז", תחרות פרסי האינטרנט FWA וחברת snaps שיוצרת מקלדות אמוג'יז למותגים גדולים.

במבט ראשון האפליקציה אולי נראית כגימיק חביב, אבל יש ברעיון משהו עמוק: האמוג'יז הם כלי שמשמש לתקשורת רגשית ויוצר סוג חדש של שפה, כזו שיכולה לגשר על פערים תרבותיים ולשוניים. באמצעותו, מקווים האנשים מאחורי המיזם, אולי יהיה אפשר להתחיל ליצור בקרב הקהל הרחב יותר התעניינות, הבנה ואמפטיה לאנשים החלשים ביותר על פני כדור הארץ.

תגיות