אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הקאמבק של ניצן רז צילום: תומי הרפז

הקאמבק של ניצן רז

השף לשעבר של סושיסמבה פותח מסעדה איטלקית; וגם: סניף חדש ללחמים ואסף גרניט בהוד השרון

05.11.2015, 09:11 | גלי וולוצקי

השף ניצן רז עובר למסעדנות בפריפריה. רז, שהיה מבעלי מסעדת סושיסמבה ולאחר מכן שותף במסעדת טוקו ברמת החייל, מתכוון לפתוח ביסטרו בסגנון איטלקי במקום קפה גופרמן שפעל ברשפון במשך 18 שנה. המקום ייפתח בעוד כחודש וחצי, לאחר שיפוצים.

"הרסנו את המקום ועכשיו אנחנו בונים אותו מחדש", מספר רז. "אנחנו רוצים לשמור על הצביון הכפרי של המקום, יש שם מרפסת יפהפייה, ונשתול גינת ירק שתשמש את המסעדה. השכירות מחוץ לעיר תאפשר להרכיב תפריט כיפי במחירים סבירים. אני רוצה לחזור למקורות: בעיקר סגנון איטלקי, פיצות ופסטות, אבל גם עוד דברים שאני אוהב כמו סביצ'ה דגים ובשר שנכין במעשנת שאנחנו מתקינים במקום. המקום יפעל בכל שעות היום ויהיה פתוח גם לארוחות בוקר. אפילו נבנה בר, אבל לא בסגנון פיק־אפ תל־אביבי אלא רגוע יותר". שותפו של רז למיזם הוא רונן בן הרוש, שמגיע מתחום ההסעדה המוסדית. 

פיצה של ניצן רז פיצה של ניצן רז פיצה של ניצן רז

סניף שישי ללחמים. מאפיית לחמים פותחת סניף חדש, שישי במספר בארץ, ברחוב אבן גבירול 125 בתל אביב (פינת ז'בוטינסקי). הסניף שייפתח בנר ראשון של חנוכה יפעל במתכונת של חנות, מעדנייה ובית קפה, כמו סניף־האם ברחוב החשמונאים.

הרשת, בבעלות האופה אורי שפט ושותפו אור אוחנה, מחזיקה כיום חמישה סניפים נוספים בארץ (ברחוב החשמונאים, בנמל ובשוק הכרמל בתל אביב), ודוכנים בקניון עזריאלי ובשרונה מרקט. לרשת, שנקראת בחו"ל breads, שתי חנויות בניו יורק: חנות גדולה ביוניון סקוור, וקיוסק בבריאנט פארק, והיא מתעתדת לפתוח סניף נוסף ברחוב 72.

"הסניף באבן גבירול לא היה בתוכניות שלנו, אבל נוצר בו צורך בעיקר בגלל העבודות על הרכבת הקלה, שמקשות על חלק מהקהל שלנו להגיע לחשמונאים", אומר אוחנה.

אסף גרניט חוגג לנונו. מסעדת נונו בהוד השרון תחגוג בשבוע הבא את יום הולדתה הראשון בשני ערבי ספיישל שבהם יתארח השף אסף גרניט (מחניודה ותוכניות הטלוויזיה "מהפכה במטבח" ו"משחקי השף"). השף הירושלמי ירקח תפריט ובו מנות כמו שרימפס נאפולי - ג'מבו שרימפס בחמאת עגבניות, תרד, עגבניות שרי, זיתי קלמטה, שום וזעתר; פילה לוקוס לבן בחמאת עגבניות שרי עם פסטה קרועה ותרד בר; ותבשיל צלעות ונתחי שוק טלה בתנור עם תפוחי אדמה וארטישוק ירושלמי. את תפריט היין תרכיב הסומלייה מור ברנשטיין (לשעבר קלארו).

פרטים: רביעי וחמישי, 11 ו־12 בנובמבר, ז'בוטינסקי 2 הוד השרון.

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות