אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ליצמן מתכוון לעצור את המענק האוטומטי לרופאים בפריפריה צילום: אוהד צויגנברג

ליצמן מתכוון לעצור את המענק האוטומטי לרופאים בפריפריה

משרד הבריאות מבקש לשנות את תנאי המענק, שעליהם הוסכם עם ההסתדרות הרפואית ב־2011, ולקבוע שזה יינתן לרופאים על פי דרגת הביקוש לסוג התמחותם באזורי המצוקה

07.11.2015, 20:49 | מיקי פלד ורוני זינגר

משרד הבריאות מתכוון לשנות את הקריטריונים לחלוקת כספי מענק הרופאים בפריפריה, מהלך שיקומם עליו את ההסתדרות הרפואית. שר הבריאות יעקב ליצמן ויו"ר ההסתדרות הרפואית ד"ר ליאוניד אידלמן ייפגשו בימים הקרובים לשיחה בנושא.

קראו עוד בכלכליסט

ביום חמישי האחרון פוצצו חברי הכנסת של ועדת הכספים דיון בפרק הבריאות של חוק ההסדרים, לאחר שנודע כי בכוונת משרד הבריאות לשנות את התנאים לקבלת המענק שעליהם הוסכם בין המדינה להסתדרות הרפואית ב־2011. על פי ההסכם, כל רופא שיעבור לפריפריה יקבל מענק של עד 300 אלף שקל לאחר שנתיים וחצי עד שש שנות עבודה, בלי תלות בסוג ההתמחות הרפואית ובדרגת הביקוש לה באותו אזור בפריפריה. עד כה הוקצו 37.5 מיליון שקל בשנה לרופאים שהעתיקו את מקום עבודתם מהמרכז לדרום ולצפון.

במשרד הבריאות כעת מעוניינים לתת את המענק רק לרופאים שלסוג התמחותם יש ביקוש מיוחד בפריפריה.

הסיבה לכך היא שהתקציב שיועד למענקים בהסכם, כ־75 מיליון שקל בשנה עד 2019 (כולל מענקים לרופאים במקצועות שנמצאים במצוקת כוח אדם ואינם עובדים בפריפריה), נגמר כבר בשנה שעברה, לאחר שחולקו יותר מאלף מענקים. המחלוקת בין הצדדים היא פרשנית: על פי הבריאות והאוצר, ההסכם יפוג במועד שבו נגמר התקציב, ולא יאוחר מ־2019. על פי ההסתדרות הרפואית, ההסכם מחייב עד 2019, ועל המדינה להשיג תקציב נוסף. בכל מקרה, לאחרונה סוכם על העברת תקציב נוסף של 75 מיליון שקל, שיחולק על פי קריטריונים חדשים ולא על פי תנאי ההסכם.

בתוך כך ועדת הכספים תמשיך מחר בדיון המרתוני בחוק ההסדרים, ובמרכזו אישור המלצות ועדת ששינסקי 2 למיסוי רווחים ממשאבי טבע. הוועדה ממתינה להחלטות שיקבל פורום הארבעה הממשלתי — הכולל את מנכ"ל משרד ראש הממשלה, ראש אגף תקציבים, מנכ"ל משרד הכלכלה והמשנה ליועמ"ש לממשלה — שביקש לבדוק אפשרות להקל מעט על חברת כיל, הנפגעת העיקרית מההמלצות.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
מי שביקר לאחרונה בקנדה ראה בזעזוע את תזרים הרופאים הישראלים המחפשים
חיים ועבודה שם. קופות החולים רומסות אותנו. אנחנו בישראל למשיסה בידי פקידונים. יכולים להתעלל בנו ולפטר אותנו מהיום להיום ואנו כמעט ללא הגנה. חברת הביטוח שהשתלטה על ציבור הרופאים מגינה הגנה של ממש רק על הקנאקערים משרד עורכי הדין התל אביבי שאליו נוזלים רופאים מן השורה מוסר את ענייניהם לרוב לסטאז'רים חסרי נסיון של ממש. לגמור עניין עם תובע מעל ראש הרופא ולהודות בשמו תמורת סיום תביעה זה לעתים נזק עבור הרופא. רק משום שמי שאמור להגן עליו עשה חשבון שיותר זול לסיים כך במקום לנהל משפט.
יחלוטי , תל הביב  |  09.11.15
5.
תצלול או תמריא אל על
מה המצב בפורום הארבעה? — מנכ"ל משרד רה"מ בעד, ראש אגף תקציבים נגד, מנכ"ל משרד הכלכלה היה נגד ועכשיו בעד, המשנה ליועמ"ש לממשלה בעד, אהממה שהחלטה חייבת להתקבל פה אחד, אז האם ראש אגף תקציבים ישנה את עמדתו? את התשובה נקבל ממניית כיל שתצלול או תמריא אל על, לא?
Sassi6 , Jerusalem  |  08.11.15
4.
חריש עמוק בחוקים
זו בעיה קטנה שצריך לפתור אותה ומה עם משכורות העתק במגזר הציבורי אשר מביאות לעוני במגזר העיסקה ועוצרות את הכלכלה עקב המיסוי הגבוהה חושבים איך לצמצם הצמצום חייב לצאת החוק נוקשה על משכורות עובדי המדינה מקטן ועד גדול. אחרת העתיד שלנו ודל יוון יהיה זהה
יוסי  |  08.11.15
לכל התגובות