אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"הפירוש של אלשטיין עומד בסתירה להחלטת בית המשפט" צילום: אוראל כהן

"הפירוש של אלשטיין עומד בסתירה להחלטת בית המשפט"

השופט חגי ברנר נזף באדוארדו אלשטיין על כך שלמרות איסור ביהמ"ש הוא מקדם מכירת מניות בהצעות הרכש באי.די.בי פתוח. השופט קבע בשנית כי אלשטיין לא יוכל למכור מניות

08.11.2015, 08:30 | גולן חזני

שופט בית משפט המחוזי בת"א חגי ברנר נזף באדוארדו אלשטיין, בעל השליטה באי.די.בי, וקבע בשנית ביום חמישי האחרון כי הוא אינו יכול למכור מניות בהצעות ההרכש. השופט אמנם דחה את בקשתם של נאמני ההסדר באי.די.בי חגי אולמן ואייל גבאי להאשים את אלשטיין בבזיון בית המשפט, אך הוא נזף באלשטיין על פרשנות שנתן להחלטת בית המשפט בעניין הצעות הרכש, שלהן הוא מחויב במסגרת הסדר החוב.

קראו עוד בכלכליסט

אלשטיין מחוייב לרכוש מבעלי מניות מיעוט באי.די.בי מניות בהיקף 512 מיליון שקל, אך הוא הודיע לאי.די.בי כי חברות בבעלותו שמחזיקות במניות החברה, למעט דולפין שביצעה את ההסדר מטעמו באי.די.בי ורכשה את השליטה, זכאיות לרכוש מניות בהצעת הרכש.המשמעות היא שעלות הצעת הרכש של אלשטיין יורדת ב־400 מיליון שקל, שכן חברות אלה יכולות לטעמו למכור מניות לדולפין בהליך.

הדיון בערעור יתקיים שבועיים לפני הצעת הרכש

 

אולמן וגבאי פנו באמצע אוקטובר לבית המשפט בדרישה לאסור על חברות מטעם אלשטיין להשתתף בהליך כמוכרות וטענו כי ההסדר קבע שאלשטיין ירכוש מניות רק מהציבור. השופט ברנר קיבל את עמדתם, אך גם לאחר הפסיקה שלו הודיע אלשטיין לאי.די.בי כי הפרשנות שלו לגבי החלטת השופט קובעת ש־180 מיליון מניות, שבהן הוא מחזיק ושאותן רכש מהציבור, יכולות להשתתף בהליך כמוכרות מניות.

אולמן וגבאי פנו שוב לבית המשפט וביקשו להאשים את אלשטיין בבזיון בית המשפט, שכן הקביעה של ברנר היתה לטעמם חד־משמעית. ברנר סירב אמנם להאשים את אלשטיין בבזיון בית המשפט, אך כתב כי "קשה שלא לתמוה כיצד דולפין ואיפיסה (החברות שבשליטת אלשטיין ובאמצעותן הוא מחזיק באי.די.בי – ג"ח) הצליחו לפרש את הסייג להחלטתי באופן שעומד בסתירה בכל הנוגע להיקף הסייג". אלשטיין החליט לפנות לערעור בבית המשפט העליון. הדיון בערעור יתנהל ב־16 בדצמבר, שבועיים בלבד לפני מועד הצעת הרכש.

אדוארדו אלשטיין , צילום: נמרוד גליקמן אדוארדו אלשטיין | צילום: נמרוד גליקמן אדוארדו אלשטיין , צילום: נמרוד גליקמן

פשרה בתביעה על חלוקת דיבידנדים באי.די.בי פתוח

בתוך כך, שופטת בית המשפט המחוזי בת"א רות רונן אישרה את הסכמי הפשרה בשתי תביעות נגזרות שהוגשו בשל חלוקות אסורות של דיבידנדים שביצעה אי.די.בי פתוח במהלך 2011-2010.

תביעה נגזרת אחת הוגשה על סכום של 64 מיליון שקל, על ידי עו"ד רונן להב המיוצג על ידי עוה"ד יוקי שמש וענבל לייפר, והשנייה על סך 442 מיליון שקל (אשר כוללת את הסכום של 64 מיליון שקל מהתביעה הראשונה) הוגשה על ידי חברת קידוחי סי.אף.איי, המיוצגת על ידי עוה"ד יצחק אבירם ושחר בן מאיר. הסכם הפשרה קובע כי ישולם סכום כולל של 50.6 מיליון שקל.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
דיווח מגמתי, בקשת הנאמנים נדחתה במלואה
ל"נזיפה" אין כל השלכה מבחינה משפטית. אם חברות אלשטיין יעמידו בהצעת הרכש מניות שלפי פסיקת בית המשפט אינן מותרות למכירה - הסעד היחיד שעומד לרשות נאמני ההסדר הוא להגיש תביעה לאחר מעשה לקבל החזר. אבל כדי שיוכלו להגיש תביעה כזו, נטל זיהוי המניות האסורות והוכחת אסרותן הוא על הנאמנים.
08.11.15
2.
למה לא מפסיקים את המסחר במניה?
הרי יש כל כך הרבה אי וודאות ואי בהירות בקשר למניות הזכאיות להשתתף בהצעת הרכש, כך שהמשך המסחר במניה מעמיד בסיכון את הרוכשים והמוכרים. צריך להפסיק את המסחר במניה עד שתוסר אי הוודאות בקשר להצעת הרכש. איפה רשות ניירות הערך? היא אף פעם לא שם כשבאמת צריך אותה.
איפה רשות ניירות ערך?  |  08.11.15