אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דיווח: גוגל רוצה להתחיל לעצב מעבדי סמארטפונים בעצמה צילום: meristation.com

דיווח: גוגל רוצה להתחיל לעצב מעבדי סמארטפונים בעצמה

שנים לאחר שאפל עשתה זאת, שוקלת גם מתחרתה הגדולה להיות מעורבת יותר בחומרת מכשירי האנדרואיד למיניהם. המטרה: ליצור אחידות גדולה יותר בחוויית משתמשי מערכת ההפעלה הנפוצה בעולם

08.11.2015, 11:38 | עומר כביר
מגבירה את השליטה: גוגל מנהלת לאחרומה מגעים עם יצרניות שבבים במטרה לפתח מעבדים לסמארטפונים שמבוססים על עיצוב של ענקית הטכנולוגיה - כך מדווח אתר חדשות הטכנולוגיה The Information.

קראו עוד בכלכליסט

לפי הדיווח, המאמץ הוא חלק ממהלך רחב יותר של גוגל לצמצם את בעיית הפרגמנטציה באקוסיסטם של אנדרואיד. לדברי מקורות, פרגמנטציית החומרה מעוררת בגוגל חשש שהיא לא תוכל לממש את החזון שלה עבור מערכת ההפעלה, משום שכל יצרנית בוחרת ברכיבים אחרים, מה שלעיתים מעכב פיתוח או פוגע בחוויית אנדרואיד. 

גוגל בעקבות אפל, צילום: meristation.com גוגל בעקבות אפל | צילום: meristation.com גוגל בעקבות אפל, צילום: meristation.com

אחידות גדולה יותר, מקווים בגוגל, תסייע למכשירי עילית מבוססי אנדרואיד להתחרות בצורה טובה יותר באייפונים של אפל. אף שאנדרואיד היא מערכת ההפעלה הפופולרית ביותר בעולם המובייל ומספר מכשירי האנדרואיד בשוק גבוה משמעותי מזה של אלו שמבוססים על iOS של אפל, בתחום מכשירי העילית יש עדיין לאייפון יתרון ניכר במכירות לעומת סמארטפוני דגל כמו סדרות גלקסי S של סמסונג או G של LG.

לפי The Information, בחודשים האחרונים ערכות נציגי גוגל פגישות שונות עם יצרניות, והציגו עיצובים לשבבים מבית היצור של גוגל, כולל מעבדים, שהחברה מעוניינת לפתח במשותף. העיצובים תומכים בתכונות חדשות שגוגל מקווה לשלב באנדרואיד בשנים הקרובות.

תכונות אלו כוללות בעיקר תמיכה ביכולת מציאות מועשרת ומציאות מדומה. תחום שגוגל החלה להשקיע בו משאבים משמעותיים בתקופה האחרונה. בעבור מעבד התמונה של מצלמת הסמארטפון מעוניינת גוגל בטכנולוגיה שמסוגלת לסרוק את הסביבה להעלות אוטומטית תמונות לניתוח בשירותי הענן של גוגל וכך לספק הקשר לצילום. כן מעוניינת החברה לצמצם משמעותית את זמן הצילום בין תמונה לתמונה על מנת ליצור חוויה דמויית וידיאו סטרימינג מבוססת סטילס.

יכולת אחרת, מעורפלת משהו, מדברת על הרחבת יכולות הזיכרון של המעבד הראשי, כך שהמעבד לא צריך לפנות לשבב הזיכרון הנפרד כדי לבצע משימות מסוימות. בנוסף ביקשה גוגל לפתח חיישנים רגישים יותר שיאפשרו למכשירי לאסוף יותר מידע על הסביבה שלו, וכן להרחיב את התמיכה למגוון חיישנים גדולים יותר ובפרט כאלו שמסוגלים למדוד מרחק.

תגיות