אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"הכלכלה העולמית צומחת בקצב נמוך יותר מהערכות הרשמיות"

"הכלכלה העולמית צומחת בקצב נמוך יותר מהערכות הרשמיות"

כך אומר מנכ"ל מרסק שאחראית לכ-15% מכל הסחורות הנשלחות דרך הים: "יצרנו תחזיות מאקרו כלכליות משל עצמנו ושמנו לב שהם נמוכות מזו של קרן המטבע הבינלאומית"

08.11.2015, 17:29 | שירות כלכליסט

הכלכלה העולמית צומחת בקצב נמוך יותר מכפי שמעריכים בקרן המטבע הבינלאומית ומוסדות גדולים אחרים, כך טוען נילס סמדגארד אנדרסן, מנכ"ל אי.פי. מולר- מארסק (A.P. Moeller-Maersk). החברה שלו, שהיא הבעלים של חברת הספנות הגדולה בעולם, נחשבת כמדד למסחר העולמי, שכן היא מנהלת קרוב ל-15% מכל הסחורות הנשלחות דרך הים.

קראו עוד בכלכליסט

"להערכתנו הצמיחה העולמית בהאטה", אמר אנדרסן בראיון לסוכנות בלומברג. "המסחר בשלב זה נמוך במידה ניכרת מכפי שהוא אמור להיות לפי תחזיות הצמיחה שפורסמו".

בחודש שעבר הורידה קרן המטבע את תחזית הצמיחה העולמית ל-3.1% מתחזית קודמת של 3.3%, על רקע האטה בשווקים המתעוררים הנובעת מירידת מחירי הסחורות. קרן המטבע הורידה גם את תחזית הצמיחה עבור השנה הבאה ל-3.6% מ-3.8%. אולם אנדרסן גורס כי גם התחזית המעודכנת מייצגת תרחיש אופטימי מדי. "יצרנו תחזיות מאקרו כלכליות משל עצמנו, ואנחנו שמנו לב לצמיחה נמוכה יותר, בייחוד במדינות המתפתחות, אך ייתכן שגם באירופה, לעומת התחזיות של אחרים עבור השנה הנוכחית", הוסיף. גם לגבי 2016  ציין כי הם "מעט יותר פסימיסטים מאשר מרבית מפרסמי התחזיות".

מארסק, צילום: בלומברג מארסק | צילום: בלומברג מארסק, צילום: בלומברג

מרסק דיווחה בשישי האחרון כי עסקי המכולות רשמו צניחה של 61% ברווח ברבעון השלישי, לאחר שהביקוש לספינות שיעבירו סחורות ברחבי העולם כמעט ולא צמח לעומת שנה קודם לכן. שיעורי הצמיחה הנמוכים פוגעים במיוחד בתעשיית הספנות שגם ככה סובלת מקיבולת עודפת.

חברת מארסק, צילום: בלומברג חברת מארסק | צילום: בלומברג חברת מארסק, צילום: בלומברג

לדבריו של אנדרסן, המסחר מאסיה לאירופה הוא בשלב זה הנפגע העיקרי, על רקע היחלשות היורו שמקשה על יצואנים במדינות כמו סין לשמור על תחרותיות. עם זאת, הוסיף כי עדיין אין סימנים לכך שהכלכלה העולמית בדרכה להאטה בדומה למה שאירע לאחר המשבר הפיננסי של 2008. "אנחנו חווים כמה הפרעות לנוכח החלוקה מחדש המתבצעת בין המדינות שמייצאות סחורות והמדינות המייבאות סחורות", אמר. "אך זה לא אמור להוביל למשבר. בשלב זה אין לנו סיבה לראות משבר באופק".

תגיות