אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רשות ההגבלים על מיזוג סלקום-גולן: "מורכב - ומחייב בחינה מעמיקה"

רשות ההגבלים על מיזוג סלקום-גולן: "מורכב - ומחייב בחינה מעמיקה"

מ"מ הממונה על ההגבלים, עו"ד אורי שוורץ, כתב את הדברים במענה לפניית גלעד ארדן ומשה כחלון, שלא לאשר את העסקה בשל החשש מפגיעה בצרכנים; לדבריו, "הודעת המיזוג טרם התקבלה. כאשר תוגש יישקלו כלל השלכותיו התחרותיות"

09.11.2015, 17:05 | תומר גנון

"מדובר במיזוג מורכב שיחייב בחינה מעמיקה". כך כתב אתמול הממונה על ההגבלים העסקיים בפועל, עו"ד אורי שוורץ, לשר לביטחון פנים, גלעד ארדן, ולשר האוצר, משה כחלון, בתגובה לפנייתם לא לאשר את המיזוג בין סלקום לגולן-טלקום בשל הקושי התחרותי שהוא גורם.

קראו עוד בכלכליסט

"הודעה מטעם סלקום וגולן-טלקום בדבר המיזוג האמור טרם התקבלה ברשות", כותב שוורץ לשרי התקשורת לשעבר. "הריני להבטיח כי כאשר תוגש הודעה כאמור, ייבחן המיזוג בקפידה ובהתאם לאמות המידה המקצועיות הנוגות ברשות. בתוך כל יישקלו כלל השלכותיו התחרותיות של המיזוג".

רשות ההגבלים, ביחד עם משרד התקשורת, היא אחד משני הרגולטורים הישרים שצריכים לבחון ולאשר את העסקה. מבחינה תחרותית, ולדעת מומחים להגבלים, העסקה מעוררת קושי גדול משום שהמשמעות שלה היא שסלקום, מהשחקניות הגדולות בשוק עם נתח של 28%, "בולעת" את מחולל התחרות בשוק - גולן-טלקום - עם נתח של 9%.

מימין: ניר שטרן ומיכאל גולן. שוורץ: "כשבוחנים את הבקשות שהוגשו בעבר לרשות למיזוג של חברה גדולה עם מחולל תחרות, רואים שהיא כמעט תמיד התנגדה", צילום: סיון פרג מימין: ניר שטרן ומיכאל גולן. שוורץ: "כשבוחנים את הבקשות שהוגשו בעבר לרשות למיזוג של חברה גדולה עם מחולל תחרות, רואים שהיא כמעט תמיד התנגדה" | צילום: סיון פרג', אוראל כהן מימין: ניר שטרן ומיכאל גולן. שוורץ: "כשבוחנים את הבקשות שהוגשו בעבר לרשות למיזוג של חברה גדולה עם מחולל תחרות, רואים שהיא כמעט תמיד התנגדה", צילום: סיון פרג

"כשבוחנים את הבקשות שהוגשו בעבר לרשות למיזוג של חברה גדולה עם מחולל תחרות, רואים שהיא כמעט תמיד התנגדה", אמר בשבוע שעבר מומחה בכיר להגבלים. לגבי האפשרות שהרשות תאשר בתנאים מגבילים עסקה שבה סלקום רוכשת את גולן על מנת למנוע פגיעה משמעותית בתחרות אמר הבכיר "אני לא רואה איזה תנאי אפשר לתת. לגולן אין נכס תשתית. רק צבר של מאות אלפי לקוחות. זה בעצם הנכס שלה. נכס שמבחינה תחרותית עדיף שיתפזר בין כל החברות שפועלות בשוק, וכך יעורר תחרות על המחירים".

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
הבעיה היא לא רק הגודל של החברה המשותפת - גולן + סלקום
גולן + סלקום זה שילוב הרבה פחות מפחיד מסלקום + פלאפון למשל ... מפני שגולן הייתה סוג של מחולל שינוי. - הראשונים להציע דיל הכל כלול - הראושנים להציע הכל כלול לחו"ל - הראשונים להציע הכל כלול בחו"ל - הראשונים שהציעו אתר שאפשר לעשות בו הכל בלי להמתין לנציגי שרות - הראושנים שהציעו סים נוסף ללא תשלום חודשי לכן , טוב שתשאר עצמאית ולא קשורה לאחת מהחברות האחרות.
מ  |  10.11.15
4.
אין סיבה להתנגד לעיסקה
כל עוד רשיונה של גולן-טלקום מוחזר למשרד התקשורת שרשאי להציעו ליזם אחר. גולן טלקום היא דה-פקטו מפעיל וירטואלי תחת סלקום. המפעיל הוירטואלי יופון התמזג לא מזמן לתוך פלאפון. אם שם לא היתה בעיה, גם פה לא צריכה להיות בעיה. סלקום אינה זקוקה לרשיונו של גולן. יש לה רשיון משלה. כל מה שהיא קונה ממנו זה את קהל הלקוחות, את מערכת שירות הלקוחות והבילינג. הלקוחות אינם כבולים, ואין מניעה לרכוש אותם. הצד השני של המטבע הוא שגולן אינו פילנטרופ והוא אינו חייב לפתח רשת סלולרית חמישית במחירי הפסד אם זה לא כדאי. אם במשרד התקשורת חושבים שימצאו פראייר - אז הם אלו שמחפשים לעשוב סיבוב.
09.11.15
2.
כשבנק הפועלים(חברה גדולה) רצה לרכוש את בנק איגוד(מחולל תחרות) אז אישרו לו
מי שאישר את זה הייתה רונית קן המונה על ההגבלים העקיים וכך נותרנו עם בנק שמאז לא עובד על התחרות. שיתקו את התחרות וגנבו את העם. כך קה עם כל הבנקים הקטנים מחוללי הלחרות - בנק גדול בא ורשם צ'ק (מהכסף שלנו) ואכל את הבנק הקטן.
רוברט  |  09.11.15
לכל התגובות