אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שחקני הנוסטרו נגד האוזר: "עשה מחטף. נותן רק לכרישים לשחק" צילום: אוראל כהן

שחקני הנוסטרו נגד האוזר: "עשה מחטף. נותן רק לכרישים לשחק"

רשות ני"ע פועלת למנוע ממשקיעי נוסטרו להשתתף בשלב המוסדי בהנפקות ציבוריות, אבל אלה טוענים: גופי חיתום חדשים יצוצו כמו פטריות אחרי הגשם

10.11.2015, 07:13 | אורן פרוינד

אחרי שנה וחצי של דיונים ושלל טיוטות פורסם בשבוע שעבר אחד התיקונים המשמעותיים בשוק ההנפקות בישראל. התיקון שמובילה רשות ני"ע יקשיח את הכללים עבור אלה שמעוניינים להשתתף בשלב המוסדי של הנפקות ציבוריות, ולמעשה ימנע משחקני הנוסטרו הקטנים לקחת חלק בשלב זה של ההנפקות.

קראו עוד בכלכליסט

התיקון, שייכנס לתוקף ב־27 בנובמבר, קובע שנדרש הון עצמי מינימלי של 50 מיליון שקל כדי להשתתף בשלב המוסדי של ההנפקות. קודם לכן הורשו להשתתף בשלב זה גם לקוחות שבידיהם הון עצמי של 12 מיליון שקל ובחלק מהמקרים אף פחות מכך, בתנאי שהיה להם די ניסיון בשוק ההון.

עד שייכנס לתוקף, פועלת קבוצה של שחקני נוסטרו וחתמים מקומיים לשנות את התיקון ואת תנאי הסף שלו. "מה שיקרה זה שפתאום יקומו פה גופי חיתום כמו פטריות אחרי הגשם, וכל המטרה של רשות ני"ע תתפספס", אמר ל"כלכליסט" אחד החתמים הגדולים בישראל. "פנינו לרשות בעניין הזה, ואנחנו בדין ודברים איתה בנוגע לתיקון", סיפר.

"כדי לקבל אישור לבצע חיתום בישראל, כל שצריך הוא להפקיד הון עצמי של 2.6 מיליון שקל, לשלם אגרה שנתית זניחה ולמנות שני דח"צים", הסביר החתם, וציין כי גם לאחר התיקון, גופים שיהיו רשומים ברשות כגופי חיתום יורשו להשתתף בשלב המוסדי. לדבריו, "כל גופי הנוסטרו הקטנים פשוט יירשמו כגופי חיתום. או שמטפלים בבעיה או שלא".

אחד משחקני הנוסטרו, המשתתף במרבית ההנפקות בתל אביב, אמר ל"כלכליסט": "מה שהאוזר (שמואל האוזר, יו"ר רשות ני"ע – א"פ) עשה הוא פשוט מחטף. גילינו שהתיקון הולך לצאת רק בעקבות הפרסום ב'כלכליסט'. לא ברור למה הסינון נעשה על בסיס הון. בגלל שיש לי פחות מ־50 מיליון שקל אני לא יכול להיות משקיע מסווג? משאירים את הכרישים הגדולים במשחק ולקטנים לא נותנים לעבוד. אנחנו מנהלי השקעות בדימוס, שפרשו ורוצים להתפרנס בכבוד", אמר.

שמואל האוזר שמואל האוזר שמואל האוזר

משקיע נוסטרו אחר אמר כי "גופי הנוסטרו הגדולים כמו ברק קפיטל, דוד אדרי, ענבר, פרוקסימה ואורקום ימשיכו לפעול בשוק. המשקיעים הקטנים הם שייפגעו, ובסופו של דבר שחקני הנוסטרו הגדולים ייקחו את החלק של הקטנים ובקרב המוסדיים הקלאסיים לא יחול שום שינוי. גם יכולת הגיוס של חברות נדל"ן קטנות תיפגע. הרבה חברות קטנות יתקשו לגייס כסף, ובניגוד לכל הפישמנים האלה, הן תמיד מחזירות את הכסף".

עו"ד אמיר עסלי, שותף במחלקת שוק ההון במשרד ש. הורוביץ המתמחה בשוק החיתום, הסביר כי "אחת הטענות שהועלו בקשר למצב הקיים היא שהלקוחות הכשירים מקבלים הנחה במחיר במכרז המוסדי ומיד לאחר שהמסחר מתחיל מוכרים את הנייר, מה שגורם לירידה במחיר. עבור מוסדיים שרוצים להיכנס לטווח ארוך יותר, המשמעות היא שהם נכנסים להנפקה שהשווי שלה יורד כבר למחרת".

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
מר אמיר עסלי היקר
אתה אמנם עורד דיןבמשרד יוקרתי אבל אין ספק שאינך מבין את המטריה או גרוע מכך..מדבר מטעם.. נכון לעיתים יש ירדה קלה בימים הראשונים בשער האגח אולם תוך כמה ימים האגח חוזר לשיווי משקל. וממה שידוע לי גופים מוסדיים מודדים תשואות לקצת יותר מכמה ימים!! מצד שני אותם נוסטרואיסטים מוסיפים את האלמנט הכי חשוב בשוק- סחירות! סחירות! סחירות! וכל מי שמבין שוק יודע משפיע משמעותית על כל נייר. אם לא היו נוסטרואים השוק על הנפקה היתה מוזמנת על ידי המוסדיים שהיו לוקחים את הנתח שלהם וזהו..המסחר היה דליל והשוק הזה היה מתייבש. ואז בזמני ירידות כשהקרנות היו בפדיונות ומוכרות מכל היד..היינו רואים ירידות מפחידות בשוק
הכי עסלי  |  10.11.15
לכל התגובות