אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
צבא ארה"ב לא מצליח לעדכן את הסמארטפונים של הקצינים שלו

צבא ארה"ב לא מצליח לעדכן את הסמארטפונים של הקצינים שלו

חיילים אמריקאים יכולים כיום להשתמש בסמארטפון האישי שלהם - אבל המהפך הביא איתו בעיית אבטחה קשה. כעת מסתבר שמכשירים רבים אינם מעודכנים בפני פרצות אבטחה חמורות. כל הגורמים המעורבים מאשימים אחד את השני באחריות

10.11.2015, 15:29 | רפאל קאהאן

הסמארטפונים של רוב הקצינים הבכירים בארצות הברית אינם מאובטחים בפני פירצות אבטחה מסוכנות כגון Stagefright. כך על פי תחקיר של אתר ארס טכניקה. מבדיקה של כאלף מכשירים הנמצאים בשימוש פעיל על ידי קצינים בכירים בצבא, נמצא כי אף מכשיר לא קיבל את עדכוני האבטחה הנדרשים על מנת להגן עליו מפני הפירצות שהתגלו בשנה האחרונה.

קראו עוד בכלכליסט

רוב המכשירים המשמשים את הצבא האמריקאי מבוססים על אנדרואיד. הצבא ניסה ב-2009 לפתח מכשיר ייעודי לצרכיו, אך התכנית בוטלה לאחר שהפיתוח - שלקח כ-5 שנים - הניב מכשיר מיושן שלא תמך ב-LTE. תקציב הפיתוח שעמד על כ-36 מיליון דולר ירד לטמיון, והצבא התיר לחייליו להצטייד במכשירי אנדרואיד במקום.

סמארטפונים בצבא האמריקאי סמארטפונים בצבא האמריקאי סמארטפונים בצבא האמריקאי

גוגל מעדכנת את מערכת ההפעלה שלה באופן תדיר, אך האחריות לעדכון המכשירים נופלת על ספקיות ויצרניות הסלולר שדוחפות את העדכונים למשתמשיהן. בפנטגון טענו בנוסף כי כל עדכון חדש מחייב בדיקה שלהם, ובדיקות אלה מעכבות משמעותית את פריסת העדכונים החדשים. ספקית הסלולר, ורייזון, שמשמשת כספקית הסלולר הרשמית של הצבא, התעכבה במשך כחודשיים לפני ששיחררה עדכון למכשיריה שהגן עליהם מפני Stagefright. זאת ועוד, העדכון נדחף רק למכשירים חדשים יחסית, בשעה שחלק נכבד ממכשירי האנדרואיד שבידי החיילים הם ישנים למדי.

חטיבת המחשוב של הצבא  פתרה חלק מהבעיות על ידי חסימה של שירותים, כגון הודעות MMS או צ'אט וידאו. בנוסף, היא הקימה מערך פיירוולים ומערכות אבטחת מידע נוספות שמנטרות את התקשורת שעוברת דרך מכשירי הסלולר. אבל זה לא מספיק - ניטור התקשורת אכן יכול להוות הגנה מסויימת, אך גם מכשירים שמתקשרים רק דרך הרשת הפנימית יכולים להיפרץ על ידי האקרים רוסים או סינים. רק בשנה האחרונה הצליחו גורמים המזוהים עם מדינות אויב לפרוץ למערכות מחשוב רגישות של ממשלת ארה"ב ולגנוב מידע שהעמיד בסכנה גורמי ביון אמריקאיים ברחבי העולם.

חמור מכך, כל הגורמים המעורבים מאשימים אחד את השני באחריות למחדל. בגוגל טוענים כי העדכונים מועברים בהקדם האפשרי, אלא שהספקיות מתמהמהות בהעברתם. בישראל לעומת זאת, המצב מעט טוב יותר, מכיוון שצה"ל אחראי באופן ישיר לאבטחת חלק גדול מהמכשירים שמשמשים לתקשורת בלתי מסווגת.

תגיות