אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הנאמן אכל, והנושה יסתפר צילום: עמית שעל

הנאמן אכל, והנושה יסתפר

החזר הוצאות שהגיש הנאמן עו"ד רונן מטרי לביהמ"ש מציף את השאלה מה יכול להיחשב "הוצאות הכרחיות" של בעל תפקיד. נוהלי הכנ"ר מדברים רק על טלפון, צילום ונסיעות. מטרי: "אלה ארוחות בימים שבהם הצוות עבד לתוך הלילה"

12.11.2015, 08:28 | תומר גנון

ארוחות במסעדות הסושי מצ'ויה וג'פניקה בתל אביב ובמסעדת שווארמה מקס בכ־1,000 שקל. זהו חלק מחשבון הוצאות של 20 אלף שקל שהגיש עו"ד רונן מטרי, הנאמן בהסדר הנושים של חברת אקסטרא פלסטיק, לאישורו של בית המשפט המחוזי בבאר שבע תחת הסעיף כיבוד.  לפי הדו"ח מדובר בהחזרים על הוצאות שנפרסים על פני תקופה של חמישה חודשים.

קראו עוד בכלכליסט

נוהל הכנ"ר: הוצאות הכרחיות בלבד

דו"ח ההוצאות של הנאמן הוגש עם בקשתו של עו"ד מטרי לפסוק לו שכר טרחה זמני של 1.16 מיליון שקל כולל מע"מ בתיק אקסטרא פלסטיק. במסגרת ההליך אושר הסדר נושים וכן החלטה למכירת הפעילות והנכסים של אקסטרא פלסטיק לחברת תדביק בסכום של 24 מיליון שקל.

לפי ההסדר קיבל הנושה המובטח בנק לאומי, המיוצג על ידי עו"ד עופר שפירא, את מלוא החוב כלפיו – 15 מיליון שקל. הבנק הבינלאומי, המיוצג על ידי עו"ד אייל תושיה, עשוי לחתוך כ־50% מהחוב כלפיו. ואילו הנושים הרגילים, ובהם בעלי האג"ח, יקבלו בשלב זה 1.5 מיליון שקל בלבד - כ־5% מחוב של 32 מיליון שקל כלפיהם - תספורת של 95%.

לפי נוהלי הכנ"ר (כונס הנכסים הרשמי) לפסיקת שכר טרחה לבעלי תפקיד בחדלות פירעון, הנאמן זכאי להחזר הוצאות חודשי גלובלי על הוצאות ישירות שסכומן לא יעלה על 300 שקל. "יומצא תיעוד מפורט ומדויק מגובה במסמכים של בעל תפקיד", נכתב בנוהל, "ויוכח כי ההוצאות שהוציא היו 'בגדר הכרחיות' לשם ביצוע תפקידו". הכנ"ר מגדיר "הוצאות ישירות" כצילום, טלפון, דואר, נסיעות, אחסון וניקיון. הרגישות בנושא החזרי ההוצאות בתיקים של חדלות פירעון, עניין בשגרה במשרדי עורכי דין כשמדובר בלקוחות רגילים, נובעת מהעובדה שכל סכום כזה בא על חשבון הנושים. שהרי מדובר בחברה בקשיים שצברה חובות, ועל כן כל הוצאה שמוחזרת לבעל התפקיד גורעת כספים מהקופה שמיועדים להחזר החובות. בשל כך הדגש בנוהל הוא על הוצאות שהן "בגדר הכרחיות".

עו"ד רונן מטרי. "לא הנושים הרגילים יישאו בנטל", צילום: עמית שעל עו"ד רונן מטרי. "לא הנושים הרגילים יישאו בנטל" | צילום: עמית שעל עו"ד רונן מטרי. "לא הנושים הרגילים יישאו בנטל", צילום: עמית שעל

ייאמר לזכותו של עו"ד מטרי שהוא נהג בשקיפות מלאה והגיש חשבון מפורט ומדויק של ההוצאות שהוא מבקש לקבל עליהן החזר. כאמור, אין מדובר בסכומי עתק אלא במאות שקלים בלבד, אלא שאפשר להתווכח אם הן "בגדר הכרחיות", כמו שקובע נוהל הכנ"ר. כך למשל מבקש עו"ד מטרי החזר על מסמכים שונים ששלף ממאגרים ממשלתיים או על שירותי שליחויות, שברור מאליו שאין מצופה ממנו לשאת בעלות שלהם.

"השאלות קטנוניות ביחס לתוצאות"

השאלה היא אם גם הוצאות על ארוחות במסעדות למשל, של הנאמן או של עובדיו, הן הוצאה ישירה שהנושים צריכים לשאת בה. מה עוד שעיון בדו"ח ההוצאות מעיד שלא מדובר במקרה יחיד אלא בתשע קבלות שונות על ארוחות במסעדות המסתכמות בכ־1,000 שקל.

"מדובר בארוחות שהוזמנו בימים ספציפיים שבהם נאלצו העובדים בצוות הקפאה לעבוד אל תוך הלילה, וההוצאות הנן בכל מקרה בסכומים לא גבוהים", מסר עו"ד מטרי בתגובה לדברים.

עו"ד מטרי אף הוסיף כי "בתיק שבו הנאמן השקיע אלפי שעות עבודה, הצליח לשמור על מקום עבודתם של עשרות עובדים והצליח להביא לנושים בכלל ולנושים הרגילים בפרט כספים יש מאין - מדובר בשאלות הנראות קטנוניות ומתעלמות מהעבודה הקשה והמוצלחת שנעשתה". עוד ציין עו"ד מטרי כי לפי מה שנקבע בהסדר הנושים של חברת אקסטרא פלסטיק, "לא הנושים הרגילים הם הנושאים בנטל השכר, אלא אחד מהנושים המובטחים".

תגיות

22 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

20.
איזה שטויות אתם מתעסקים
בא עורך דין ישר והגון. מגיש קבלות על 9 (!!) ארוחות שביחד (!!) מסתכמות ב 1,000 ש"ח . הצוות שלו (שהם שכירים) שנשאר לעבוד עד אמצע הלילה אכלו (כולם יחד !!!) ב 111 ש"ח כל פעם. זה בערך מנת פלאפל (או רול שוסי) ושתייה לכל אחד. סביר לגמרי, הגיוני לגמרי, ןתעודה של כבוד לעוה"ד שהציג את הדברים כפי שהם לביהמ"ש ולא ניסה לטייח תחת כל מיני הוצאות פיקטיביות. עו"ד מטרי הוא אחד מעוה"ד הראויים, הנבונים והמוכשרים בתחום הפירוקים וצריך רק להודות למאמצים שהוא עושה לשמר עבודות של אנשים שהחברה שלהם קורסת ועלולה לזרוק אותם לרחוב חסרי כל !!!
רועי  |  13.11.15
19.
מזעזע, כנראה הם מסכנים
אלף שקל שכר טרחה, כשכל סושי עולה 50 ש"ח, זה אומר שהם לא רק אכלו אלא חגגו. כל יום עובדים אצל העורך דין אל תוך הלילה ואוכלים כל ערב סושי בחגיגה? המשרד היה חייב לעבוד על התיק הזה כל לילה עם סושי? המשרד המכובד לא יודע לעבוד לרוב ביום, זה מחייב את כל הלילות? למעשה, מה שאמרו כאן בעקיפין, זה שהמתמחים שלהם עובדים כל יום יותר מעשר שעות ביום. לא ידעתי שגם מתמחים עובדים על משרת אמון, או שנאמר ניצול? והסושי הוא לכסות להם עיניים? הרגשת הסחרור מעבד כי ימלוך... גדולה. זה לא נקרא לעבוד, זה נקרא לא לפעול בשיקול דעת. לנצל מדיניות של משרד בגרידיות. מקובל שאוכלים ערב על חשבון המשרד כמו פיצה ושאר TA בעשרים שקל כ"א, אבל סושי ב-1,000 ש"ח? הגזמתם. סתם להתלכלך. או שהמשרד לא מרוויח מספיק כדי לקבל החזר על דבר כזה.
קוזו  |  13.11.15
18.
קיבלו חום??? הסתפרו??? באמת?
בהנחה שמגיע לו לקבל החזר הוצאות אוכל אז אלף ש"ח על אוכל זה כלום. ואם לא מגיע לו החזר בכלל אז על מה נושים קיבלו חום? ואגב, גם אם הוא היה אוכל שניצל במקום סושי ושותה לימונדה במקום מיץ תפוזים אז זה היה משנה משהו? אם זה מה שמגיע לו אז זה מה שהוא יקבל. יכול להיות שאין לאשר הוצאות אוכל בכלל במקרים כאלו אבל זו לא בעיה פרטית של עו"ד זה.
בני , רחובות  |  13.11.15
לכל התגובות