אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
6 טכנולוגיות חדשניות שיצילו אותנו מהעולם

פורצי הדרך

6 טכנולוגיות חדשניות שיצילו אותנו מהעולם

אוניה שתפזר עננים, קיר לבלימת המדבר, שואב אבק לזיהום אוויר, רקטות שיצמצמו את ההתחממות הגלובלית, נטיעת עצים משובטים או גידול אצות בים לעיכול חמצן דו פחמני; אלה הם חלק מהפרויקטים שעשויים להציל אותנו מהשלכות הנזקים שגרמנו לפלנטה שלנו

14.11.2015, 20:06 | רפאל קאהאן

השינויים המסיביים באקלים והתחממות כדור הארץ הם עובדה מוגמרת; אפשר אולי להתווכח על הסיבות, אבל ברור לכולנו שאם נמצא פתרונות, יכו בנו אסונות טבע בקנה מידה הולך וגובר. מהנדסים ומדענים מרחבי העולם מנסים למצוא לכך פתרונות טכנולוגיים. לפניכם שישה שאולי נראים משונים ואף הזויים ודמיוניים - אך עשויים להפוך לקו ההגנה האחרון של האנושות.

1. אוניה שמשפריצה ענני מי ים

פרויקט זה זכה כבר לתמיכה של ביל גייטס בהיקף של כ-300 אלף דולר. הוא כולל צי ספינות שישייטו באוקיינוסים וישאבו מי-ים שלאחר מכן יושפרצו לאטמוספירה. המטרה: לעבות את שכבת העננים באטמוספירה שתאפשר להוריד את הטמפרטורה על פני כדור הארץ.

ספינת עננים ספינת עננים ספינת עננים

2. החומה שתעצור את המדבר

זהו פרויקט מטורף למראה שהגה סטודנט בית הספר לארכיטקטורה בלונדון. הקמה של חומה מחול תוך שימוש בבקטריות. החומה שאורכה כ-6,000 ק"מ תיבנה בשולי מדבר סהרה ותאפשר לבלום את תהליך המדבור תוך הגבלת המעבר של החול לשטחים פוריים. אם אכן תוקם חומה שכזו, היא תוכל לצמצם את התפשטות המדבריות ולשמור על קצב גידול המזון ברחבי העולם.

החומה שתעצור את המדבר החומה שתעצור את המדבר החומה שתעצור את המדבר

3. שואב אבק לזיהום אויר

פרויקט מימון המונים זה כבר הצליח להקים מגדל בגובה שבעה מ' ברוטרדם בהולנד. הפרויקט שמומן בקיקסטארטר מתבסס על מגדל שפועל כשואב אבק לחלקיקי הפחמן המזהמים באוויר. לא ברור עד כמה הוא יעיל, אך אם יוקמו רבים כמותו, המתכננים מאמינים שהם יוכלו לסייע בשימור איכות האוויר בסביבתם.

מטהר אוויר שכונתי מטהר אוויר שכונתי מטהר אוויר שכונתי

4. עצים משובטים להצלת היערות

קולקטיב ארכאנג'ל הציע ב-2013 תכנית שתכליתה שתילת עצים משובטים באיזורים בהם יערות מתמעטים. מדובר בשיטה בה משבטים עצים קיימיים ומשבטים אותם כדי להתאים אותם לסביבת הגידול שלהם. היתרון של השיטה היא בכך שיש התאמה גנטית מושלמת בין העצים החדשים לסביבתם הטבעית ובעזרתה אפשר להצמיח שטחים באמזונס שנגדעו - ולהגדיל את ייצור החמצן.

שיבוטי עצים שיבוטי עצים שיבוטי עצים

5. רקטות שישלחו את חום השמש חזרה לחלל

מהנדסי סביבה הגו פרויקט במסגרתו ישוגרו רקטות עם מטען של חומרים כימיים לגובה 19 ק"מ. הרעיון הוא ליצור שכבה של עננים כימיים שיוכלו להדוף את גלי החום מהשמש חזרה לשכבה העליונה של האטמוספירה ואפילו לחלל. כך יוכלו להוריד את הטמפרטורה באזורים חמים במיוחד, בהם ישנם חורים גדולים בשכבת האוזון.

חם מדי? שגרו רקטות! חם מדי? שגרו רקטות! חם מדי? שגרו רקטות!

6. אצות שיבלעו פחמן דו חמצני

פרויקט זה כלל שפיכה של כ-100 טון ברזל גופריתי לחופי מערב קנדה. הרעיון הוא שהחומר יעודד צמיחה מסיבית של אצות פלנקטון על שטח של כ-10 אלף קמ"ר. האצות הללו ישמשו לניקוי האטמוספירה על ידי ספיגה מהירה של פחמן דו חמצני מהאוויר. הפרויקט עבר על מספר רב של חוקים בארה"ב וקנדה ולכן נעצר. מי יודע, אולי אם ייושם מחדש בתמיכה ממשלתית - אולי יצליח לצמצם את זיהום האוויר.

האצות שצמחו מול חופי קנדה האצות שצמחו מול חופי קנדה האצות שצמחו מול חופי קנדה

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
חברי כנסת יקרים, תגידו לי בבקשה, למה יש לכם טכניון בחיפה,
אם אתם לא עושים כלום עם כל העושר המדעי שמיוצר שם מידי שנה? עצים משובטים זה פתרון מטופש לחלוטין, מפני שכאוכלוסיה, הם פגיעים ביותר למחלות. חברי הכנסת שלנו, כהרגלם, לא זוכרים את ההיסטוריה, וסומכים על מדע בדיוני על גבול המשיחיות. הכל, רק לא לקום מהכיסא ולהתחיל לממש פרוייקטים על סמך טכנולוגיות שכבר עשורים רבים נמצאות על השולחן. תאים סולארים זולים מספיק כבר המון שנים והופכים זולים משנה לשנה, אבל הבירוקרטיה הממשלתית הורגת אותם במדינה עם שפע עצום של שמש. לא מוכנים לעזוב את המחצבים? סבבה, למה לא לעבור לגז טבעי במקום פחם לייצור חשמל? למה לא לשתול עצים על מדרכות ודשא על גגות כדי לייצר צל ובידוד תרמי? כמה זה כבר עולה? ניראה לכם שיותר מלתקן מנזקי שטפונות? מגדלי חום שפותחו בטכיון? מגדלי שמש? חוות שמש? תאי דלק גז? במקום לקרטע על מכונית חשמלית, למה לא להשתמש במנוע גז? מסוכן מידי? סבבה, מנועי אוויר דחוס פותחו כבר לפני 20 שנה ומשמשים מחסנים תעשייתיים כבר המון שנים. יש כל כך הרבה טכנולוגיה קיימת שניתן להתחיל להשתמש כבר מחר, אבל מנסחי המדיניות לא בקיאים (שלא לומר בורים גמורים) במה שקיים כבר היום, ורק חולמים על פרוייקטים גרנדיוזיים בעתיד שכולו לוט בערפל.
נהג מונית , מה זה משנה  |  16.11.15
7.
גינות על הגגות זה רעיון מעולה
חלק גדול מהפחמן הדו-חמצני שנוצר - נוצר בערים שבהן חסרה צמחייה שתספוג אותו. מתן הנחה בארנונה: היה גורם להרבה אנשים לנצל בצורה זו את הגג, ולקבל גינה נחמדה במקום גג מתחמם ונוזל שהוא מטרד, להפחית את איי החום (התופעה שבה ערים מתחממות יותר מאזורים לא עירוניים בסביבתם), להפוך את הערים לנעימות יותר למגורים, ולספוח חלק מהזיהום העירוני ע"י פיוניות הצמחים.
אליהו , חיפה  |  16.11.15
לכל התגובות