אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
איך לענות בראיון עבודה על השאלה "כמה אתם מרוויחים במשרה הנוכחית?" צילום: שאטרסטוק

איך לענות בראיון עבודה על השאלה "כמה אתם מרוויחים במשרה הנוכחית?"

מצד אחד אתם לא רוצים לבקש שכר גבוה מדי ולהרתיע את המעסיק, מצד שני אם משלמים לכם פחות ממה שאתם שווים אתם מסתכנים בכך שגם בעבודה החדשה השכר שלכם יישאר נמוך

17.11.2015, 18:28 | שירות כלכליסט

דיונים על שכר הם לרוב לא נעימים, אך הם הופכים להיות מורכבים יותר כשבמהלך ראיון עבודה שואלים אתכם כמה אתם מרוויחים בעבודה הנוכחית. ישנן כמה סיבות לכך. מצד אחד, קיים החשש שאם יגלו שאתם מרוויחים פחות מכפי שהם רוצים להציע לכם, המעסיק הפוטנציאלי פשוט יוריד את השכר. אך מצד שני, אולי המראיין יכול להציע לכם פחות ממה שאתם מרוויחים כיום וחושש שזה לא יספיק לכם, כך שיבחר במועמד אחר. אמנם דיוני שכר עם אנשים זרים הם מביכים ולא נעימים, אך הם עולים כמעט בכל ראיון עבודה.

שאלו אתכם על ציפיות השכר? כך תשיבו 

קראו עוד בכלכליסט

לין טיילור, מומחית לענייני עבודה ומחברת הספר "רסנו את הרודן במשרד: כיצד להתמודד עם התנהגות ילדותית מצד הבוס ולשגשג בעבודה", סיפקה לאתר ביזנס אינסיידר עצות כיצד להתמודד עם השאלה על השכר.

1. הגיעו מעודכנים:

היכנסו לראיון חמושים בידע רב ככל האפשר על טווח השכר בתפקיד המדובר. "בקרו באתרים עם נתוני שכר כמו Glassdoor.com, וכן בררו עם אנשי קשר בלינקדאין וברשתות חברתיות אחרות", אומרת טיילור. היא מציעה גם לשוחח עם אנשים שעובדים בחברה בהווה או בעבר. "תחליטו מראש על טווח שכר אידיאלי מבחינתכם, אך נסו להיות מציאותיים ולהתבסס על המחקר שלכם".

2. נסו להתחמק בדיפלומטיות:

טיילור אומרת שלרוב מדובר בשאלה מי ימצמץ ראשון, אך שווה להתחמק בדיפלומטיות עם תשובות בסגנון: "אני גמיש בענייני שכר. התפקיד ופוטנציאל הצמיחה חשובים לי יותר מהשכר. תסכימו לשתף מהו טווח השכר שחשבתם עליו?". ייתכן והמראיין יחליט לוותר לכם, אך במקרה הגרוע ביותר הוא עלול לענות "אני שאלתי קודם", ולהחזיר את הכדור למגרש שלכם.

3. העריכו את הסיטואציה תוך כדי הראיון:

אם אתם חושבים שהשכר המבוקש שלכם גבוה מדי, נסו לברר לגבי הטבות אחרות כמו גובה ההפרשה לפנסיה או מספר ימי חופשה, לעומת זאת אם המשכורת הנוכחית שלכם נראית לכם נמוכה מדי הסבירו מדוע, לדוגמה אולי לקחתם על עצמכם יותר תחומי אחריות לאחרונה, והם עדיין לא משתקפים במשכורת. בכל מקרה אתם מוסיפים עומק לתשובה פשוטה, ומפרטים תוך כדי את נקודות החוזק שלכם.

 

תלוש שכר, דיונים על המשכורת הנוכחית שלכם בראיון עבודה הם לא נעימים אך עולים כמעט תמיד, צילום: גיל נחושתן תלוש שכר, דיונים על המשכורת הנוכחית שלכם בראיון עבודה הם לא נעימים אך עולים כמעט תמיד | צילום: גיל נחושתן תלוש שכר, דיונים על המשכורת הנוכחית שלכם בראיון עבודה הם לא נעימים אך עולים כמעט תמיד, צילום: גיל נחושתן

4. בדקו את המראיין:

קחו בחשבון שזו אחת מההזדמנויות שעומדות לפניכם לשפוט את הבוס הפוטנציאלי שלכם. "האם הם נותנים לכם הזדמנות להסביר את המטרות שלכם מעבר לשכר? בוס טוב יקשיב ויתעניין במטרות שלכם לטווח הארוך, ואילו בוס גרוע ינטוש את הראיון אם אתם לא עומדים בפרמטרים של השכר שקבע", אומרת טיילור.

5. היו כנים:

 אם המראיין מתעקש להחזיר את הכדור למגרש שלכם, ענו בכנות, ממליצה טיילור. אך מוסיפה שרצוי לשים דגש מיד על התפקיד עצמו: "השכר הוא בהחלט חשוב, אבל אני מחפש גם אלמנטים אחרים בעבודה הבאה שלי כמו פוטנציאל צמיחה ויצירת שינוי ממשי. אולי תוכל לומר לי מה התקציב לתפקיד כדי שנוכל לדון בנושא?"

6. אל תשקרו:

מה שלא תעשו, אל תגידו חצאי אמת או תגזימו לגבי השכר הנוכחי שלכם – כלפי מעלה או מטה. חקירה קלה עלולה לחשוף את האמת. "לא רק שתפספסו את ההזדמנות, זה יכול לפגוע במוניטין המקצועי שלכם", מזהירה טיילור.

7. התמקדו ברצון שלכם לזכות התפקיד:

ההתמקדות ברצון שלכם לזכות בתפקיד ועל האופן בו תתרמו לשורה התחתונה (כלומר, תייצרו לחברה יותר כסף), לעומת ההתמקדות בשכר, תזכה אתכם בתשומת הלב של המראיין ותעזור למקסם את כוח המיקוח שלכם. "עם הכנה מוקדמת ובעזרת האסטרטגיה הנכונה, תוכלו להפוך את השאלה הבעייתית הזו לשיחה דו כיוונית שמובילה לסיעור מוחות", מסכמת טיילור.

תגיות

22 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

21.
השאלה הזאת לא רלוונטית
השכר שמקבלים בעבודה הנוכחית לא בהכרח הוגן. הוא תוצאה של מספר פרמטרים. עד כמה היית משופשף במשא ומתן לפני שנכנסת לעבודה ההיא? עד כמה היה לך ניסיון כשנכנסת לעבודה ההיא? מה היה המצב בשוק כשנכנסת? אם למשל היה שפל - התפשרת על פחות. בכוונה אני אומרת כך כי בארץ שלנו (לפחות בהיי טק)- מה שלא קיבלת כשנכנסת, לא תקבל אחר כך. יכולות לעבור שנים - לא יציעו להעלות שכר, לא יקיימו דיוני שכר, ואם תבקש לא תקבל. הדרך הכמעט היחידה להעלות שכר בהתאם לניסיון שצברת, היא לעבור מקום. והנה אנחנו כאן בראיון, מנסים לשפר עמדות ושואלים אותנו כמה קיבלת? זה לא מעניין. המעניין הוא כמה אני רוצה לקבל, כמה אני חושב שאני שווה עם הניסיון, והמצב הנוכחי בשוק. לכן, לא לענות לשאלה. התשובה היא ציפיות השכר שלי הן כך וכך.
מירית  |  18.11.15
20.
הבעיה היא כשבאמת משלמים לך טוב
אם במקרה באמת משלמים לך הרבה מעל שכר השוק בגלל כל מיני נסיבות שונות (נכנסת לחברה ממש בשלב ההתחלה והיא הצליחה, היה לך מנוף לחץ חזק נקודתי בזמן המו"מ, קיבלת הסכם שכר עם נוסחת בונוסים שהתגלתה יותר מדי לטובתך וכו') אבל אתה רוצה לעזוב מסיבות שונות איך אפשר להסביר למה מגיע לך כל כך הרבה.
כוכב  |  18.11.15
19.
השכר והתנאים הנלווים - הם המדד עד כמה מעסיק מעריך עובד
השכר והתנאים הנלווים - הם המדד עד כמה מעסיק מעריך עובד זאת ועוד: אני סבור שאין טעם לדון באופן ההתקשרות, בטרם מהות ההתקשרות אינה נהירה כלל ועיקר. הטענה הזו מתחזקת ביתר שאת, עת התנאים יותר ויותר נהירים לכל צד, מתפרסמים בכל אתר רלוונטי ואף מתעדכנים מדי פעם.
אדי שור  |  18.11.15
לכל התגובות